Kilka pytań - senatorium pierwszy raz

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
p3t3rpl
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 mar 2012 15:17

Kilka pytań - senatorium pierwszy raz

Post autor: p3t3rpl »

Witam , na wstępie chce sie przedstawić , nazywam się Piotr i mam 21 lat i jestem po 5 operacjach na lewy staw kolanowy.

Kilka pytań - skierowanie dostalem z ZUS'u, czyli z tego co wyczytałem nie płacę nic za pobyt w senatorium , 19 kwietnia wyjezdzam do Rymanów Zdrój Zimowit.
- ile zabrać pieniędzy ze sobą?
- czytałem, że są wycieczki ( nie wiem gdzie co i jak ) - jaka cena itp?
- czy pokój mogę dostać z osobą po 50tce np ? :?: :?:
- blisko tej miejsowości mam rodzine, więc czy na weekend mogę dostać tzw. "przepustkę" i jechać ?
Osobiscie nie śniło mi się o senatorium, ba nawet nie jestem do niego przekonany czy tam jechać , wydaję mi się, że ciężko mi będzię się tam odnaleść, znajoma mamy mówiła że była w ów owym senatorium do którego jade i nie widziała młodych osób :/
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Re: Kilka pytań - senatorium pierwszy raz

Post autor: Mirabella »

W sanatorium z ZUS są ludzie młodzi ,po rehabilitacji wracają do pracy ......emeryci jadą z NFZ.
-Nic nie płacisz ,zwracają nawet za bilety w obie strony.
-Wycieczki owszem są ....płatne ,dowiesz się na miejscu- (zapytaj lekarza czy dla ciebie wskazane).
-Pieniądze to indywidualna sprawa....
p3t3rpl
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 mar 2012 15:17

Post autor: p3t3rpl »

pieniadze sprawa indywidualna , ale wiesz tutaj nadchodzi mi pytanie czy co wieczor impreza itp ?:P
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Pozwolisz że się wtrącę-jesteś bardzo młodą osobą i to pierwszy raz w sanatorium-bezpieczniej dla ciebie będzie jak weżmiesz z sobą kartę kredytową,jeżeli jej nie masz to załóż konto bo chyba masz trochę czasu, w dzisiejszych czasach to nie problem,będziesz miał wygodę i bezpieczeństwo- a konto i tak się przyda, jeżeli jedziesz z ZUS to masz szansę spotkać nawet swoich rówieśników,pamiętaj że na tym pobycie możesz być traktowany inaczej niż z kuracjuszami z NFZ,będzie więcej zabiegów i wieksza dyscyplina-pozdrawiam i życzę miłego pobytu ;) ;) ;) kuruj się ibaw się dobrze
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To zależy od Ciebie........możesz imprezować
Podadzą wam regulamin:
-Godz 22 wizyta pielęgniarki w pokoju(obecność obowiązkowa).
-Za alkohol wylatujesz i pokrywasz koszty pobytu.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Nie strasz młodego człowieka-dyscyplina jest-dlatego można wszystko ale z umiarem i rozsądnie-będzie ok. ;) ;) ;)
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja go nie straszę tylko odpowiadam z detalami.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

p3t3rpl pisze:Witam , na wstępie chce sie przedstawić , nazywam się Piotr i mam 21 lat i jestem po 5 operacjach na lewy staw kolanowy.

Kilka pytań - skierowanie dostalem z ZUS'u, czyli z tego co wyczytałem nie płacę nic za pobyt w senatorium , 19 kwietnia wyjezdzam do Rymanów Zdrój Zimowit.
- ile zabrać pieniędzy ze sobą?
- czytałem, że są wycieczki ( nie wiem gdzie co i jak ) - jaka cena itp?
- czy pokój mogę dostać z osobą po 50tce np ? :?: :?:
- blisko tej miejsowości mam rodzine, więc czy na weekend mogę dostać tzw. "przepustkę" i jechać ?
Osobiscie nie śniło mi się o senatorium, ba nawet nie jestem do niego przekonany czy tam jechać , wydaję mi się, że ciężko mi będzię się tam odnaleść, znajoma mamy mówiła że była w ów owym senatorium do którego jade i nie widziała młodych osób :/
Witaj ,wiesz pocieszę Ciebie tak za Andrzejem :) ,zawsze pierwszy raz towarzyszą emocje i niepewność.
Ale nie martw się ,może się zdarzyć ,że będą też młodzi ludzie/nie mam doświadczeń "Zusowskich" ,ale jeżeli będziesz wychodził np do kafejek wieczorami jeżdził na wycieczki to poznasz ludzi ,w swoim wieku ,ktoś sie znajdzie.Natomiast w recepcji po przyjeżdzie ,poproś panią by do Twojego pokoju postarała sie dać kogoś w zblizonym wieku do Twojego.O wycieczkach dowiesz się na miejscu.Korzystaj z każdej formy kontaktów z innymi ,na pewno się nie będziesz nudził.Na weekendy nie ma przepustek ,ale w niedziele nie ma zabiegów ,wtedy możesz spoko pojechać i wrócić ,sanatoria to nie więzienie ,jednak przepisów trzeba przestrzegać .Wszystkiego dowiesz sie na miejscu.Zobaczysz będzie ok.
Zyczę Ci fajnego pobytu i efektów w podleczeniu ,ponieważ to jest najwazniejsze. :)
Pozdrawiam Ciebie bardzo ciepło
kruszynka
forumowicz

Sorki teraz doczytałam ;) z ZUS jada młodzi ludzie z reguły :) o widzisz i wszystko będzie ok.
Bywaj tez na tym forum ,może ci się uda nawet wczesniej z kimś zaprzyjażnić ,poprowadz troszkę korespondencji tutaj na PW
Pozdro
forumowicz

...."Emeryci jadą z NFZ ..." :( :oops: :oops:
ODPOWIEDZ