Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam 24.05 złożyłam wniosek do ZUS na rehabilitację w ramach prewencji. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałam żadnej informacji. Dzwoniłam do ZUS powiedziano mi, że wniosek został rozpatrzony ale Pani która ze mną rozmawiała, nie wiedziała nic więcej. Zdziwiona tylko była, że nie otrzymałam listu w tej sprawie. Jak długo czekaliście na Komisję, bądź jakąkolwiek decyzję. Pozdrawiam
Wniosek PR-4 o prewencję przesłany do ZUS 10.06.22r.
Dnia 26.06.22r. telefon z ZUS z prośbą o przesłanie aktualnych badań rezonansu, tomografu, RTG i innych.
Przesłałem skany i w kolejnym dniu miła Pani dzwoni, że wszystko doszło, komisja odbędzie się zaocznie.
Czekam na decyzję. Pozdrawiam, słonecznego, niedzielnego popołudnia.
Yark pisze: 17 lip 2022 17:12
Wniosek PR-4 o prewencję przesłany do ZUS 10.06.22r.
Dnia 26.06.22r. telefon z ZUS z prośbą o przesłanie aktualnych badań rezonansu, tomografu, RTG i innych.
Przesłałem skany i w kolejnym dniu miła Pani dzwoni, że wszystko doszło, komisja odbędzie się zaocznie.
Czekam na decyzję. Pozdrawiam, słonecznego, niedzielnego popołudnia.
Jestem zdziwiona pozytywnie ,że tak można załatwić sprawę...ja składając osobiście wniosek o prewencję rentową (w załączeniu wszystkie dokumenty zrobione ksero-w tym wypis ze szpitala z informacją o kolejnej już operacji kręgosłupa ) miałam cichą nadzieję na komisję zaoczną ....jednak jak wspomniałam musiałam stawić się na badanie osobiście .
Po badaniu byłam bardzo zaskoczona podejściem Pani doktor do mojej osoby...tak po ludzku z życzliwością i zrozumieniem ,a nadmienię iż miałam już kilka komisji w ZUS i nie zawsze tak było.
Yark decyzję już miałam od ręki o potrzebie pilnej rehabilitacji -jednak na tę chwilę nie ma miejsc już do końca września -a mam tylko do 1 października świadczenie chorobowe,więc jeżeli nie wyjadę ze
zwrotów to nie wyjadę wcale.Mam jednak cichą nadzieję ,że może jakiś zwrot mi się trafi .
Tobie życzę pomyślnych dla Ciebie decyzji.