Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Dostałam tam skierowanie od 15 kwietnia. Czy ktoś tam był i może mi coś na temat tamtejszych warunków powiedzieć?
Ogólnie się zdziwiłam, bo pisałam w sumie na narząd ruchu, ale miałam też wypisane choroby układu pokarmowego i moczowego, a tam w Połczynie takich schorzeń się nie leczy (tylko narząd ruchu i ginekologia). Czy oni w zusie nie biorą pod uwagę chorób współistniejących? Czy jest sens dzwonić do zusu i pytać o to, zmienią coś czy już nic nie da się zrobić? Co radzicie?
Właśnie znam dobrze to uzdrowisko gdyż mam tam rodzinę .Sanatorium Borkowo jest 3km za Połczynem w parku dojazd busem za który płaci się.Nic tam nie ma specjalnego poza drzewami i polami dookoła.Jak ktoś lubi ciszę i spokój to jak najbardziej,zabiegi na miejscu,tylko na basen doworzą do sanatorium Gryf.W Borkowie głównym budynku pokoje są po remoncie wszystkie z łazienkami,natomiast obok jest budynek do którego się dochodzi i jest on stary gdzie pokoje są bez łazienek epoka gierka i na stołówkę też trzeba dochodzić do budynku głównego.Przedewszystkim kwaterują osoby młode a starsze zostają w budynku głównym.Ten budynek nazywa się Tadeuszówka.
Osobiście nie polecam tego uzdrowiska i nigdy bym się nie chciał w nim leczyć ,miejscowość też nie ciekawa i niema co w niej robić-miasto emerytów.
Michał, teraz to mnie podłamałeś na całego
Nie ma jakiegoś sposobu żeby zmienić miejscowość? Znając życie, to każdy z prewencji rentowej idzie do tego starego budynku
Przedewszystkim młodych tam wysyłają ale jak się nie zgodzisz bo jusz wiesz o co chodzi i stanowczo powiesz nie,że tu masz skierowanie to może cię zostawią.Natomiast ja nigdy nie byłem na kuracji w ramach prewencji rentowej ZUS i nie orientuję się czy można zwrócić skierowanie pewnie tak tylko trzeba podać powód!!!!!! byłem w sanatorium z NFZ i 3 razy wymieniałem skierowanie bo mi termin nie odpowiadał, w NFZ można tylko trzeba napisać pismo z jakiego powodu? Musisz zadzwonić do ZUS i się zorientować.
Dzwoniłam dzisiaj do zusu i pani mi powiedziała że chorób współistniejących nie biorą pod uwagę. Ciekawe.
A tak z innej beczki. Nikt nie jedzie do Połczyna?
Wróciłam z Połczyna Było fantastycznie. Taka świetna ekipa, jakiej jeszcze w sanatorium nie miałam. To był mój piąty wyjazd, pierwszy z zus i chyba najfajniejszy.
Witam,byłam w Borkowie w pażdzierniku 2012 opinie napisałam na stronie do tego przeznaczonej.Powiem tak wytrzymuje się tam dzieki ludziom(bardzo dużo młodych ),którzy tam przebywają-jedzenie jest okropne zabiegi takie sobie a gimnastyka indywidualna to po prostu porażka Ja też byłam tam z prewencji zus i też chciałam to zamienić na inne sanatorium lecz się nie zgodzili.Jednym słowem nie polecam tego sanatorium