sanatorium ''Stary Zdrój'' w Polanicy Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
kuracjusz 23
Na forum od: 16 lut 2023 18:52
Oddział NFZ: Mazowiecki

sanatorium ''Stary Zdrój'' w Polanicy Zdrój

Post autor: kuracjusz 23 »

Mój pobyt od 24 luty do 7 marzec 2023. Niestety wszystkie negatywne opinie o tym sanatorium się potwierdziły ,myślałem że prawda leży pośrodku myliłem się.Zabiegi są na miejscu .ale to katastrofa .Baza zabiegowa bardzo bardzo słaba [np.jeden z zabiegów - terenoterapia]szkoda czasu i własnych pieniędzy [nawet tych zabranych przez nfz] .Jedzenie słabiutkie jakościowo .zupa to zaprawiona woda plus trochę pływających w wazie ziemniaków .porcje na drugie danie są bardzo małe głównie ryż i makaron .pani kierowniczka jest nie przyjemna nie reaguje na żadne prośby czy skargi kuracjuszy,chyba że widzi już kogoś spakowanego i oddającego klucz w recepcji gotowego do wcześniejszego wyjazdu.Można by tu opisać całą masę sytuacji ,które nie powinny mieć miejsca.jedyna pozytywna strona to rehabilitanci pracują tu jak mrówki i bardzo się starają .lepiej jest przełożyć wyjazd w nfz niż tu trafić.SZCZERZE NIE POLECAM TU POBYTU.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Re: sanatorium ''Stary Zdrój'' w Polanicy Zdrój

Post autor: Bibi2 »

Zawsze po takiej negatywnej opinii odczuwam przykrość , każdy z nas wybierając się na kurację oczekuje co najmniej zadowolenia,
a potrafi być niefajnie, tak jak Kuracjusz opisał .
Ważne jest żeby podzielić się swoją opinią - dziękuję Kuracjuszu :)
Kwiat Jesieni
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 lis 2022 18:02
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: Kwiat Jesieni »

Polanica Zdrój mnie zachwyca. Chciałabym dostać przydział z nfz,ale nie do tego obiektu. Kuracjuszu współczuję pobytu i dziękuję za opinię. Życzę zdrowia :)
alisie68
Na forum od: 10 lut 2023 21:19
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: alisie68 »

kuracjusz 23 pisze: 06 mar 2023 09:29 Mój pobyt od 24 luty do 7 marzec 2023. Niestety wszystkie negatywne opinie o tym sanatorium się potwierdziły ,myślałem że prawda leży pośrodku myliłem się.Zabiegi są na miejscu .ale to katastrofa .Baza zabiegowa bardzo bardzo słaba [np.jeden z zabiegów - terenoterapia]szkoda czasu i własnych pieniędzy [nawet tych zabranych przez nfz] .Jedzenie słabiutkie jakościowo .zupa to zaprawiona woda plus trochę pływających w wazie ziemniaków .porcje na drugie danie są bardzo małe głównie ryż i makaron .pani kierowniczka jest nie przyjemna nie reaguje na żadne prośby czy skargi kuracjuszy,chyba że widzi już kogoś spakowanego i oddającego klucz w recepcji gotowego do wcześniejszego wyjazdu.Można by tu opisać całą masę sytuacji ,które nie powinny mieć miejsca.jedyna pozytywna strona to rehabilitanci pracują tu jak mrówki i bardzo się starają .lepiej jest przełożyć wyjazd w nfz niż tu trafić.SZCZERZE NIE POLECAM TU POBYTU.
Witaj kuracjuszu 23
Twoja opinia potwierdza moje doznania w tym sanatorium. Byłam od 17.11.2014-06.12.2014. tyle lat minęło i nic się nie zmieniło? Bardzo niemiła Pani Kierownik, fatalne wyżywienie . Tylko rehabilitanci trzymali swój poziom. Jeśli Cię to pocieszy teraz mam termin (25.04-17.05) do Leśnika w Sopocie.
Z tego co wyczytałam to będę mieć chyba jeszcze bardziej przechlapane niż w Starym Zdroju. Prosiłam na forum o aktualne opinie na temat Leśnika ale trwa grobowa cisza :(
Pozdrawiam i zdrowia życzę
irenae
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 22:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękowano: 3 razy

Post autor: irenae »

Kuracjusz23, alisie68 dziękuję Wam serdecznie za opinie.
Zamierzam starać się wiosną o zwrot i myślałam o Polanicy Z.
Już wiem że nie wybiorę Starego Domu w Polanicy.
Jeszcze raz dziękuję i doceniam kuracjuszy którzy opisują swe pobytu w sanatoriach.
Ja osobiście też zawsze pisze o swych pobytach ( ostatnio pisałam o Mewie w Kołobrzegu).
Pozdrawiam IE
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Przeczytałam i ręce opadają :(
ODPOWIEDZ