Lądek-Zdrój sanatorium Jan

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
KRZYSZTOF ZEL
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 maja 2022 10:25

Lądek-Zdrój sanatorium Jan

Post autor: KRZYSZTOF ZEL »

Czy jedzie ktoś do LĄDKA ZDRÓJ od 9 lipca? i pytanie czy jest ktos kto był ostatnio w sanatorium JAN? CHĘTNIEUSŁYSZE OPINIE
Ostatnio zmieniony 18 cze 2023 23:10 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
KRZYSZTOF ZEL
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Re: LĄDEK ZDROJ

Dziękuję za informację o WOJSKOWYM ja jadę do JANA wiem że tam nie ma zabiegów ale jest kameralnie
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Re: Lądek-Zdrój sanatorium Jan

Post autor: wiktor64 »

Witam :D
Moja żona była w Janie rok temu i była zadowolona
pokoje ładne durze i czysto ,jedzenie gotują na miejscu,
ale wszystkie zabiegi sa w innych sanatoriach ,jest co chodzić
parking jest oczywiscie płatny nie wiem ile teraz ,jest malowniczy budynek,
życze udanewgo wypoczynku oczywiscie za telewizje trzeba zapłacić,co do
Lądka to do gustu mi nie podszedł ,nie chciałbym tam jechać,ale to moja decyzja
prywatna to na tyle :D
KRZYSZTOF ZEL
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

WITAM
Jestem w sanatorium JAN trzeci dzień . Obiekt jest kameralny 60 osób. Przyjęcie bardzo sprawne pielęgniarka -wywiad o do pokoju . Wieczorem PANI DOKTOR MARIA wywiad zdrowotny i przepisanie zabiegów i wieczorem na STAWY BISKUPIE na piwko i pstrąga wow pyyszny. W PONIEDZIAŁEK rano zabiegi po obiedzie rynek w LĄDKU I lody a wieczorem na taŃce do KAPRYSA a że było to zakończenie poprzedniego turnusu lokal pełny i muzyka do zabawy tylko jeden minus - tam - nie ma klimy- więc było duszno ale zabawa super. WTOREK ten akurat to zmiana turnusów więc duże zamieszanie a że gorąco to po zabiegach i wczorajszej parkietoterapii tylko pobyt w pokoju ale wieczorem po kolacji na pstrąga i na piwko nad STAWY BISKUPIE.
Warunki w pokoju bardzo dobre tylko lodówki brakuje ale mam swoją turystyczną więc nie problem. Posiłki bardzo smaczne urozmaicone i podawane przez miłe PANIE szczególnie PANI BASIA która każdego kuracjusza po 2-3 dniach zna po imieniu .Jako że obiekt kameralny znajomości bardzo szybko się nawiązuje co tez piszący czynił . Plany na pobyt to zabiegi i jak najwięcej zwiedzić bo LĄDEK mały trochę zaniedbany ale Ziemia Kłodzka ma mnóstwo atrakcji. Na zabiegi trochę trzeba wędrować ale to też forma rehabilitacji więc także nie problem. Jeszcze napiszę za parę dni o wrażeniach ale polecam LĄDEK chociaż dojazd bez samochodu to duże wyzwanie
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Wow, widzę że Pani Basia dalej sympatyczna i empatyczna. Byłam w JANIE w 2014 roku.
Można? Można tylko chceć 💚😁
Dalszego miłego pobytu 💪😁
KRZYSZTOF ZEL
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witam ponownie . Trochę napiszę o pobycie w Lądku. Jeśli chodzi o zabiegi to jedyny mankament to trochę trzeba z JANA pochodzić w sumie niedaleko ale w tym upale trochę męczące ale że budynek sanatorium to poniemiecka budowla przyjemny chłodzik można wyjść na zewnątrz na ławeczki ale osoby palące to ich miejsce , sam palę ale dzieki temu można porozmawiać i poznać nowe ciekawe osoby. W czwartek mała wycieczka do WAMBIERZYC miejsce godne polecenia wspaniała świątynia urokliwe miejsce ruchome szopki też atrakcja i taki spokój. Wczoraj wycieczka po LĄDKU z przewodnikiem trochę rozczarowany jestem pan przewodnik no niestety niezbyt interesująco pokazał LĄDEK. Ale jest melex z audioprzewodnikiem lecz płatny 35 zł skorzystam zobaczymy. Teraz w Lądku odbywa sie festiwal biegów więc jest trochę tłumnie i głośno ale barwnie i dużo młodych ludzi co tez jakas atrakcja bo ludzie biegają po górach 30, 50 110 240 kilometrów co budzi szacunek. Dziś jeszcze wycieczka do SKALNEGO MESTA ale jest gorąco ale zapłacone to żal nie jechać .pozdrawiam i zachęcam do przyjazdu do LĄDKA. A tak na boku pan przewodnik zachęcał do kupna domów w Lądku a mnóstwo pustych i pięknych stoi az serce pęka gdy nie ma w mieście gospodarza.
KRZYSZTOF ZEL
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witam ponownie coś napiszę o pobycie . LĄDEK generalnie klimatyczny kurort ale w porównaniu do innych taki senny. POLANICA ZDRÓJ gdzie zawitałem na masaż z czekoladą i kawę przepiękny park zdrojowy kurort zadbany trochę tłoczny ale godny polecenia na popołudniową wycieczkę . DUSZNIKI ZDRÓJ również ale nie tak gwarny w parku spacer oraz fontanna z muzyką CHOPINA bardzo relaksująca kawa świetna nic tylko delektować się
Polecam wszystkim wyjazd do DOLNA MORAVA w Czechach spacer w chmurach wiszący most i potem zjazd 3 km po torze saneczkowym wielka atrakcja i frajda trochę kosztowna ale warto skorzystać.
Jeśli ktoś lubi jazdę samochodem po krętych górskich drogach to także trasa jest przepiękna widokowo CZARNA GÓRA i jej serpentyny to również niezła doza atrakcji i adrenaliny.
Jeśli chodzi o wieczorne atrakcje dla kuracjuszy to są cztery miejsca STAWY BISKUPIE świeżym powietrzu bardzo fajna zabawa i dobry pstrąg ale tylko piwo POD WĄSEM również bardzo sympatycznie nie ma tłoku można potańczyć bez tłoku.
KAPRYS to w tym turnusie najbardziej oblegany szybka obsługa pan który śpiewa zresztą bardzo ładnie dozuje tempo tylko jeden mankament brak klimatyzacji i w upale i w tańcu można się spocić
PIEKEŁKO hm fajny klimat dobry spiewający ale niestety podziemia DOMU ZDROJOWEGO powodują zapach stęchlizny i nie można płacić kartą ale też ma swoich wielbicieli.
Jeszcze chciałbym polecić pstrąga NAD STAWAMI w Kletnie bardzo smaczny i surówki i miejsce bardzo urokliwe
ok napiszę coś jeszcze ale najpierw zabiegi i skorzystać z uroków ZIEMI KŁODZKIEJ
Zaciekawiona
Na forum od: 27 lip 2023 08:26
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: Zaciekawiona »

Witam..a osobiście nie byłam w sanatorium ale mąż byl w pawilonie nr.3.Pokoje czyste zadbanie.Na zabiegi trzeba pochodzic a szczególnie po schodach na stołówke ,ale to żaden problem.Miasteczko ma swój urok.Park zdrojowy jest śliczny..urokliwy.Imprezki na świeżym powietrzu na stawach biskupich są ok.Był też wczoraj gril.Może jest też ktoś kto teraz konczy turnus i się zgadza ze mną?
leks
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2023 09:08

Post autor: leks »

Dzięki za opinie
ODPOWIEDZ