Lądek-Zdrój sanatorium Jan
-
KRZYSZTOF ZEL
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 04 maja 2022 10:25
Lądek-Zdrój sanatorium Jan
Powód: uściślono tytuł
-
KRZYSZTOF ZEL
- Nowy Kuracjusz

Re: LĄDEK ZDROJ
- wiktor64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 sty 2017 20:42
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 66 razy
- Podziękowano: 35 razy
Re: Lądek-Zdrój sanatorium Jan
Moja żona była w Janie rok temu i była zadowolona
pokoje ładne durze i czysto ,jedzenie gotują na miejscu,
ale wszystkie zabiegi sa w innych sanatoriach ,jest co chodzić
parking jest oczywiscie płatny nie wiem ile teraz ,jest malowniczy budynek,
życze udanewgo wypoczynku oczywiscie za telewizje trzeba zapłacić,co do
Lądka to do gustu mi nie podszedł ,nie chciałbym tam jechać,ale to moja decyzja
prywatna to na tyle
-
KRZYSZTOF ZEL
- Nowy Kuracjusz

Jestem w sanatorium JAN trzeci dzień . Obiekt jest kameralny 60 osób. Przyjęcie bardzo sprawne pielęgniarka -wywiad o do pokoju . Wieczorem PANI DOKTOR MARIA wywiad zdrowotny i przepisanie zabiegów i wieczorem na STAWY BISKUPIE na piwko i pstrąga wow pyyszny. W PONIEDZIAŁEK rano zabiegi po obiedzie rynek w LĄDKU I lody a wieczorem na taŃce do KAPRYSA a że było to zakończenie poprzedniego turnusu lokal pełny i muzyka do zabawy tylko jeden minus - tam - nie ma klimy- więc było duszno ale zabawa super. WTOREK ten akurat to zmiana turnusów więc duże zamieszanie a że gorąco to po zabiegach i wczorajszej parkietoterapii tylko pobyt w pokoju ale wieczorem po kolacji na pstrąga i na piwko nad STAWY BISKUPIE.
Warunki w pokoju bardzo dobre tylko lodówki brakuje ale mam swoją turystyczną więc nie problem. Posiłki bardzo smaczne urozmaicone i podawane przez miłe PANIE szczególnie PANI BASIA która każdego kuracjusza po 2-3 dniach zna po imieniu .Jako że obiekt kameralny znajomości bardzo szybko się nawiązuje co tez piszący czynił . Plany na pobyt to zabiegi i jak najwięcej zwiedzić bo LĄDEK mały trochę zaniedbany ale Ziemia Kłodzka ma mnóstwo atrakcji. Na zabiegi trochę trzeba wędrować ale to też forma rehabilitacji więc także nie problem. Jeszcze napiszę za parę dni o wrażeniach ale polecam LĄDEK chociaż dojazd bez samochodu to duże wyzwanie
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 51 razy
Można? Można tylko chceć
Dalszego miłego pobytu
-
KRZYSZTOF ZEL
- Nowy Kuracjusz

-
KRZYSZTOF ZEL
- Nowy Kuracjusz

Polecam wszystkim wyjazd do DOLNA MORAVA w Czechach spacer w chmurach wiszący most i potem zjazd 3 km po torze saneczkowym wielka atrakcja i frajda trochę kosztowna ale warto skorzystać.
Jeśli ktoś lubi jazdę samochodem po krętych górskich drogach to także trasa jest przepiękna widokowo CZARNA GÓRA i jej serpentyny to również niezła doza atrakcji i adrenaliny.
Jeśli chodzi o wieczorne atrakcje dla kuracjuszy to są cztery miejsca STAWY BISKUPIE świeżym powietrzu bardzo fajna zabawa i dobry pstrąg ale tylko piwo POD WĄSEM również bardzo sympatycznie nie ma tłoku można potańczyć bez tłoku.
KAPRYS to w tym turnusie najbardziej oblegany szybka obsługa pan który śpiewa zresztą bardzo ładnie dozuje tempo tylko jeden mankament brak klimatyzacji i w upale i w tańcu można się spocić
PIEKEŁKO hm fajny klimat dobry spiewający ale niestety podziemia DOMU ZDROJOWEGO powodują zapach stęchlizny i nie można płacić kartą ale też ma swoich wielbicieli.
Jeszcze chciałbym polecić pstrąga NAD STAWAMI w Kletnie bardzo smaczny i surówki i miejsce bardzo urokliwe
ok napiszę coś jeszcze ale najpierw zabiegi i skorzystać z uroków ZIEMI KŁODZKIEJ
-
Zaciekawiona
- Na forum od: 27 lip 2023 08:26
- Oddział NFZ: Lubuski