Szpital Uzdrowiskowy Wielka Pieniawa wPolanicy Zdrój (od 14.02.2024)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
dorotka100
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 cze 2015 21:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 0

Szpital Uzdrowiskowy Wielka Pieniawa wPolanicy Zdrój (od 14.02.2024)

Post autor: dorotka100 »

Jadę z Lublina do W Pieniawy od 14.02.-03.06,a może ktoś jest obecnie i napisze parę słów jak jest z parkingiem.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2023 22:38 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Re: Szpital Uzdrowiskowy Wielka Pieniawa wPolanicy Zdrój

Post autor: darek »

Niestety w Polanicy są PROBLEMY z Parkingami.
Oficjalnie Obiekt Sanatoryjny Wielka Pieniawa posiada na swoim terenie kilka miejsc parkingowych -Jednak pierwszeństwo mają Goście Komercyjni.
Nawet posiadanie tzw Niebieskiej Karty Parkingowej NIE GWARANTUJE miejsca.
Choć oficjalnie chyba jest 5 miejsc na Kartę
Oczywiście problem to odpłatność choć wg posiadanych informacji Oficjalny koszt to
Koszty parkingu wynoszą: przy Szpitalu Uzdrowiskowym Wielka Pieniawa (Polanica -Zdrój) – 22,00 zł za dobę,
Jednak jest to cennik Oficjalny do końca roku.
Jest kilka alternatyw
Parking miejski są 3 w pobliżu
ew Parking 150 metrów od wejścia u Sióstr Zakonnych -obok Parku Szachowego- u nich można za 50% stawki Pieniawy zostawić samochód
Awatar użytkownika
ryszard22
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2019 08:31
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: ryszard22 »

Byłem we wrześniu w Wielkiej Pieniawie. Jest to największe sanatorium w Polanicy. Niestety, miejsc parkingowych przy sanatorium jest mało. Koszt parkingu wynosi 22 zł/dobę co daje 460 zł za turnus. (można się starać o 10% rabatu). Najbliższy parking znajduje się tuż za rzeką z tyłu Pijalni Wód. W sanatorium są pokoje 1, 2 i 3 osobowe. Do dyspozycji są windy. Obsługa lekarsko - pielęgniarska jak zwykle miła. Wyżywienie smaczne. Wszystkie zabiegi są na miejscu włącznie z basenem do ćwiczeń jak i do swobodnego pływania. Dla chcących potańczyć można pójść do pobliskiej kawiarni. Życzę miłego pobytu
Obrazek

Obrazek

Obrazek
dorotka100
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Baaardzo dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi,ja również zasiegnelam języka i muszę rozważyć jazdę samochodem czy innym środkiem transportu i nie mieć kłopotu parkingowego 😜
dorotka100
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Może ktoś dołączy do wspólnej podróży.Mogę zabrać 2osoby wiem, że termin odległy.Jezeli ktoś ma ten sam termin to zapraszam 😜
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Parking dla kuracjuszy Wielkie Pieniawy

Post autor: jacky6 »

Będąc na kuracji NFZ w Szarotce obok Wielkiej Pieniawy na przełomie września / października zaparkowałem u Sióstr od Św. Jadwigi na ulicy Kamiennej.
Znając cennik na innych parkingach a po cichu także u tych zakonnic po uzgodnieniu opcji i zapisaniu sobie nr telefonów podałem banknot 200 pln a siostra chciała mi wydać resztę na co się po prostu nie zgodziłem.
Jedynym mankamentem tego parkingu jest dojście ulicą mocno pod górkę.
Nie stresowałem się ponieważ w czasie kuracji tylko raz brałem autko na wycieczką do "muzeum" Eurolandu na przedmieściach Kłodzka i tą opcję polecam szczególnie przy pogodzie sprzyjającej spacerom bo jest tam co oglądać i podziwiać.

:mrgreen: :geek:

Awatar użytkownika
Ania06
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2017 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Ania06 »

Ja też polecam. W październiku miałam szczęście, że była piękna pogoda :-).
Załączniki
20231023_134226.jpg
dorotka100
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Już parking zaklepany właśnie u sióstr.Jestem spokojna,a że termin zimowy to też ma swój urok jeszcze raz dziękuję za pomocną podpowiedź pozdrawiam 😘
Marek999
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 lis 2023 11:40
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Marek999 »

Hej!

Cieszę się, że masz plany odwiedzenia Szpitala Uzdrowiskowego Wielka Pieniawa w Polanicy-Zdroju! Co do parkingu, niestety nie mam aktualnych informacji, ale zazwyczaj warto sprawdzić oficjalną stronę internetową szpitala lub zadzwonić bezpośrednio, aby uzyskać najświeższe dane na temat dostępności parkingu. Znajdzie się ktoś, kto podzieli się swoimi doświadczeniami z parkowaniem w tym okresie.
dorotka100
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak znalazły się osoby z podpowiedzią za co jestem ogromnie wdzięczna i oczywiście skorzystałam z podpowiedzi .Na razie czekam bo termin dość odległy 😜
ODPOWIEDZ