Pokoje w sanatorium: jest możliwość wyboru?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Pokoje w sanatorium: jest możliwość wyboru?

Post autor: serendipity »

Witam poświątecznie:)
Zainspirował mnie inny wątek, a że lada chwila dostane skierowanie, to chciałabym spytać, czy macie jakieś doświadczenia w rezerwowaniu pokoju w sanatoriach. Czy w ogóle jest możliwa rezerwacja?
Jeśli np. komuś nie odpowiada pokój dla 3 osób i chciałby mieć max jednego sublokatora, albo ktoś głośno chrapie i woli jedynkę, albo aktualnie nie ma funduszy i chce pokój trzyosobowy?
Jak to załatwiać?
Z góry dziękuję za info.
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Re: Pokoje w sanatorium: jest możliwość wyboru?

Post autor: Mirabella »

W niektórych sanatoriach wcześniej rezerwować można telefonicznie jedynkę.
Wszystko zależy od recepcji.....
Zazwyczaj sam wybierasz pokój 1,2 lub3 osobowy.
Warto być rano,masz większy wybór.
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

Dzięki za info, że warto być rano:)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Ja ? dostałam skierowanie i na drugi dzień zadzwoniłam --zapytałam o jedynkę -czy można -czy jest taka mozliwość.Pani odbierająca telefon zapytała mnie o szczegóły wyjazdu,potem sprawdziła czy są jeszcze wolne jedynki i .... mam zarezerwowaną jedynkę.W dniu przyjazdu mam tylko powiedzieć że jest juz pokój zarezerwowany :D Spróbujcie dziewczyny ,.....i może się uda. :!:
Paula23
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 kwie 2012 12:40

Post autor: Paula23 »

Ja dzwoniłam do sanatorium(jade w sobote na 4 tygodnie) i pytałam o pokoje-okazało się że nie można rezerwować nawet jeśli sie przyjedzie rano tylko oni dobierają sanatorowiczów(pokoje 6-8 osobowe ;/ )
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Paula 23 pokoje 6-8 osobowe :?: :?: :o niesamowite ,nie pomyliłaś się :?: :?: :lol:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam, Kobietki wszystko zależy od możliwości osrodka i tego czym dysponuje, jeżeli ma 1-osobowe i nie ma pełnego obłożenia zNFZ czy ZUS, to zatrzymuje je dla pełnopłatnych,któraś miała niezbyt dużo szczęscia i trafiła na 4-tyg, prawdopodobnie do szpitala jeszcze przed remontem który nie dysponuje 1 lub 2 osobowymi pokojami, przykładem jest Korfantów- być może masz tam skierowanie-najprosciej dla ciebie byłoby wybrać się do placówki kierującej i spróbować zmienić przydział - warto spróbować, życzę powodzenia i pozdrawiam A1955 :!:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Kochani :)
Paula23 ma lat 15 i jedzie do Rabki Zdrój, sanatorium Olszówka stad też pokój dość pokaźnych rozmiarów ;) .
Zatem życzmy Pauli23 udanej kuracji i dobrej zabawy :)

Pozdrawiam :)
Paula23
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 kwie 2012 12:40

Post autor: Paula23 »

kruszynka1958 pisze:Paula 23 pokoje 6-8 osobowe :?: :?: :o niesamowite ,nie pomyliłaś się :?: :?: :lol:
Nie,nie pomyliłam sie :)
Basia71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2012 08:44
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Basia71 »

Mi też zależy na samotności w " jedynce " ( nie bardzo widzę możliwość dogadania się z "koleżanką " +75, zwłaszcza że właśnie wróciła siostra i była jedną z najmłodszych na turnusie ( 52 lata). Dzwoniłam do sanatorium i powiedziano mi że jedynki trzymają głównie dla osób z protezami, jakimiś trudnymi schorzeniami. Znajomy który pracuje w NFZ - sie potwierdził że w większości sanatoriów nie ma rezerwacji ( ponoś NIK tego zakazał ) i jedyny wyjście to przybyć dzień wcześniej. Miła pani z recepcji powiedziała że to nie gwarantuje jedynki ale jest większa szansa. Jak będzie opiszę po powrocie.
ODPOWIEDZ