Iwonicz Zdrój - Excelsior

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
AnnaN
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2012 19:10
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 9

Iwonicz Zdrój - Excelsior

Post autor: AnnaN »

Witam!
Proszę o opinie na temat ośrodka, chodzi mi o warunki mieszkaniowe.
Tak przy okazji, może ktoś się wybiera w terminie od 18.04.2012?
Proszę o odpowiedź :)
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Re: Iwonicz Zdrój - Excelsior

Post autor: dzi »

Aniu.
Gratuluję przydziału skierowania do tego szpitala uzdrowiskowego. Nie będziesz dopłacała do pokoju . Nie będzie też opłaty klimatycznej. Ja byłem w tym uzdrowisku dwukrotnie w miesiącach zimowych w ramach zwolnienia lekarskiego. To duży plus tego typu rehabilitacji poszpitalnej. Tak przynajmniej było dwa czy cztery lata temu.
Wtedy też rozpoczął się remont części hotelowej. Kolejno od dołu wymieniano okna i kapitalnie odrestaurowywano kolejne pomieszczenia. Najbardziej elegancko było na parterze i I piętrze. Pokoje to jedynki, dwójki i trzyosobowe. Większość z pełnym węzłem sanitarnym. Wszystkie przystosowane do niepełnosprawności. Czajnik i żelazko na każdym piętrze. Na dole koło recepcji szafy z książkami i dostęp do dwu komputerów. Możliwość podpięcia laptopa do tzw sieci. Na półpiętrze kaplica.
Napisz co się zmieniło od zimy 2009/2010.
Prosiłaś o opis tylko warunków mieszkalnych. Miłego spania :).
mg11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2012 16:55
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: mg11 »

Witam. Moja znajoma właśnie jedzie, a może już dojechała.
AnnaN
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Szczerze mówiąc podtrzymałeś mnie na duchu bo byłam nieco rozczarowana tym przydziałem, ale teraz zaczynam myślec pozytywnie. Pozdrawiam :)
AnnaN
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Wracając do tematu, fakt pytałam o pokoje, bo domniemam, że jeśli towarzystwo dopisze, to cała reszta na pewno się uda.
W Iwoniczu nie brakuje rozrywek,to wiem na pewno, a gdzie dokładnie?...może podpowiesz, skoro jesteś tak obeznany ;)
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Excelsior to obiekt wysoko górujący nad terenem. Prowadzą do niego dwie kręte, typu górskie serpentyny - drogi.
Przejście dla pieszych na skróty to chyba z 170 schodków :).
Dla nielubiących długich spacerów zaraz na początku schodków na dole po lewej już odremontowany po pożarze Krakowiak. Powrót pieszo do Excelsioru 5 minut.
Niewiele dalej, po drugiej stronie ulicy(przed kościółkiem) jest (było dla mnie) bardziej kameralnie - powrót 8 minut.
Mniejsza sala do tańczenia, z stwarzającym nastrój grajkiem jest w Górniku- powrót 20 minut.
Dla bardziej wymagających(ale też tanio :) )lokal na piętrze budynku przy szosie wyjazdowej przed stacją paliw. Powrót do Excelsioru pieszo 12 - 15 minut.
To tyle o zabiegach uzupełniających - muzykoterapi.
Inne rozrywki to wycieczki (dużo do wyboru), kino, a w nim nie tylko filmy. Jeśli masz chęci to zabraknie Ci czasu na wszystkie rozrywki.
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Już nie mogłem dopisać do poprzedniej wypowiedzi.
Już się chyba się pakujesz przed wyjazdem.
To nie zapomnij wziąć jakieś odpowiednie buciki do muzykoterapi. Warto je przy powrocie z "zewnętrznych" rozrywek kulturalnych zmieniać na "terenowe" cichobiegi. Większe szanse na niespóźnienie się przed 22.00:).
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj AnnoN :)

A Ty ponownie w drodze :?: Ty wiesz czego Tobie życzę, ja i cała reszta :!: :)
AnnoN udanej, intensywnej i skutecznej kuracji :!: Super towarzystwa :!:
I uśmiechaj się bo nie wiesz, kto może zakochać się w Twoim uśmiechu :!: :)
A Twój uśmiech jest cudny i zwala z nóg :)

Pozdrawiam i kosz uśmiechów ostawiam
Selene :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam :roll: i oczom nie wierzę ktoś się wybiera do SZPITALA a wypytuję się o muzykoterapię :oops: i dostaje tak dokładny opis,nawet z minutowymi dojściami do obiektu,taki rzetelny opis tylko od forumowiczów-gratulacje dla recenzenta i miłej podróży i wypoczynku dla wyjeżdżającej- pozdrawiam ;) ;) ;)
mg11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2012 16:55
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: mg11 »

Ale będzie łuna z uśmiechów,bo znajoma, która tam będzie w tym terminie, też jest niesamowicie ciepłą i pogodną osobą :)
ODPOWIEDZ