Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Też fajnie bo w pełni sezonu .Ma to tam plusy i minusy plus to że Polanczyk tętni pełnią życia ,minus natłok turystów że czasami aleja na cypel nie ma się jak poruszać i każdy wolny metr kwadratowy terenu wynajęty jako płatne miejsce parkingowe .Po za tym same plusy takiego terminu .
Plusy? Np jakie? Generalnie jadę pierwszy raz do sanatorium i mam więcej obaw niż entuzjazmu. Przede wszystkim chodzi mi pokój. W Plonie niestety nie można dostać jedynki (tak w rozmowie telefonicznej z recepcja usłyszałem). Kolejna kwestia to taka czy na turnusie w sanatorium sa tylko osoby z ZUS czy również są osoby z NFZ?
NFZ ma osobny turnus który jest krótszy niż zusu .Dla pacjentów z NFZ w większości jest ostanie piętro .Warto być wcześniej w dniu przyjazdu w tedy można wybrać pokój który chcemy większość jest 2 osobowych .Pokoje od pierwszego piętra mają balkony parter od strony Amerpolu ich niema .Kiedys Płon miał mniej więcej 50/50 pacjentów z ZUS i NFZ ale przeszedł na komercję i teraz ZUS to ok 30-40 osób reszta NFZ .Nie masz się czego obawiać jeżeli jesteś w miarę komunikatywny i nie izolujesz się od ludzi zawsze zbierze się jakaś paczka fajnych ludzi do wspólnego spędzania czasu poza zabiegami . Co do reszty informacji na temat Plonu znajdziesz je w moich poprzednich postach .Jezeli masz jakies pytania pytaj postaram się odpowiedzieć w miarę moich możliwości i wiedzy .Ja będę tam po raz 5 .Polanczyk to fajne miejsce .
Dzięki za informację. Z tego co wiem nie ma możliwości mieć pokoju jednoosobowego. Bo ich bez mała w Plonie nie ma. Jak jest mniej więcej średnia wieku osób przyjeżdżających do Plonu?
Jedno osobowy pokój możliwy tylko w szczególnych przypadkach. Średnia wieku kuracjuszy ZUS w sanatoriach to między 30 a 55 lat .Zdarzaja się osoby młodsze i starsze ale aktywne zawodowo .Jak sama nazwa wskazuje ,,prewencja '' rentowa czyli zapobieganie wykluczenia osoby z rynku pracy z powodu choroby .
A pokoje 2 osobowe - jest jakaś różnica między nimi, że na którymś piętrze są większe, czy każde są takie same? I w jakiej porze najlepiej przyjechać żeby można było wybrać sobie pokój, oczywiście jeśli jest taka możliwość