USTROŃ- RÓWNICA

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
MarzenaM1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2010 16:23
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 2

USTROŃ- RÓWNICA

Post autor: MarzenaM1 »

Witam, dostałam skierowanie do w/w sanatorium,może ktoś napisze parę słów o tym sanatorium? Trochę informacji znalazłam na forum, ale szczerze mówiąc niewiele.Nie wiem jak jest z zakwaterowaniem, bazą zabiegową,czy warto jechać dzień wcześniej itp.Dodam jeszcze, że jadę na leczenie szpitalne dorosłych(choroby układu nerwowego - neurologia).Z góry dziękuję za pomoc :)
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2011 17:27
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 16

Re: USTROŃ- RÓWNICA

Post autor: barba »

Witam :) Zakwaterowanie to pokoje 1 i 2 osobowe,baza zabiegowa na miejscu i bardzo dobra,musisz tylko troszkę przejść korytarzami.Jeśli chodzi o przyjazd wcześniejszy to za nocleg trzeba zapłacić,ale najlepiej zadzwoń i zapytaj o cenę. Uważam ,że nie musisz wcześniej przyjeżdżać.Jak lubisz słonko to poproś o pokój od głównego wejścia.
MarzenaM1
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuje bardzo "barba" za informacje :) , wygląda na to, że dobrze trafiłam :D .Mam jeszcze takie pytanko: jak jest z doborem zabiegów? Będąc w Kudowie-Zdroju lekarz na pierwszym badaniu pytał jakie zabiegi chcę, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, ja byłam pierwszy raz w sanatorium i naprawdę myślałam, że to lekarz ordynuje zabiegi :o , a tu lipa ,byłam nie przygotowana :?. Trochę mało jest informacji właśnie o zabiegach w Równicy, nie chciałabym żeby powtórzyła się sytuacja z Kudowy, bo niestety trzeba czekać tydzień i wtedy ewentualnie prosić o zmianę.Bardzo liczę na pomoc byłych kuracjuszy :) .
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2011 17:27
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: barba »

Mnie nikt nie pytał jakie chce zabiegi i nawet musiałam sama walczyć o zmiane,bo nie mogę brać prądowych a pani doktor sie uparła,.Kazałam jej napisać oświadczenie ,że biorę je na jej odpowiedzialność i wtedy mi zmieniła,a byłam z ZUS-u. Najlepiej sama zasugeruj co Ci najlepiej pomaga.Wszystko zależy na jakiego lekarza trafisz. :P Będzie dobrze ;)
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

W nakim terminie jedziesz Marzenko
Hanka
MarzenaM1
Kuracjusz
Kuracjusz

Witaj Haniu, jadę od 19 czerwca do 10 lipca :) .Pozdrawiam
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Szkoda, bo ja jadę od 9 lipca do 31 lipca.
Szukam osób które będą w tym terminie ale jak narazie nikt sie nie odezwał.
Jadę sama zawsze było by miło znać kogoś
Pozdrawiam
Hanka
forumowicz

Post autor: forumowicz »

WitamHaniu nie martw się ,w Równicy jest kilkaset osób ok 800 ,to duże sanatorium ,poznasz fajnych ludzi,z zasady ludzie mało umawiaja sie na wspólny wyjazd :( niestety
Pozdrawiam serdecznie i miłego efektywnego kurowania się ,życzę :)
kruszynka
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziękuję bardzo . Tobie też życzę miłego pobytu.
Pozdrawiam
Hanka
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Witam ! Jadę od 31 maja i jak na razie ,też tu na nikogo nie trafiłam w tym terminie ;) Do wyjazdu coraz bliżej a tu cisza.Ale sądzę jednak, że Ci co tam będą -nie pojawiają się tutaj. :(
ODPOWIEDZ