UWAGA!!! IWONICZ-POMOCY!!!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

UWAGA!!! IWONICZ-POMOCY!!!

Post autor: forumowicz »

Witam:) Własnie zaproponowano mi Iwonicz i sanatorium PIAST. Nie mam o nim zadnej tu opini. Dajcie jakies rady, czy brac czy nie?
forumowicz

Re: UWAGA!!! IWONICZ-POMOCY!!!

Juz patrzyłam na strone Piasta, troche to wyglada jak wczesny Gierek. Ale proszę o opinie o mieście i ew. okolicy
sewa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2011 19:38

Post autor: sewa »

Piast jest w centrum Iwoniczy.Okolica bardzo ładna,jest gdzie pospacerować no i gdzie się pobawić.Co do samego Piasta to w środku nie byłam,ale miejscowość polecam.
forumowicz

Dzięki :lol: Pani z NFZ ma zadzwonic o 13.00 i mam dac odpowiedź. Podjęłam decyzję i jadę. Zatem Iwonicz Zdrój i Piast ;) Dzwoniłam tam, pani udzieliła mi wyczerpujacych odpowiedzi na moje dręczące ją pytania :lol: Pokoje dla NFZ druosobowe z węzłem sanitarnym, TV 50zł. za turnus i cieniutki internet w jednym miejscu. Baza zabiegowa na miejscu oprócz basenu.
Dzieki za pomoc. Niech ktos jeszcze napisze, kto tam jedzie w dniach 28.05.2012 do 18.06.2012r. Ja jade z opolskiego.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj Jovanka69 8-)

Moja droga gratuluję miejsca i czasu :) "Piasta" nie znam ale w Iwoniczu byłam. Miejscowość i okolica naprawdę urocze.
Kochana życzę owocnej i skutecznej terapii, pięknej pogody i super towarzystwa :!: :!: :!:
Wypocznij baw się dobrze :!: :!: :!:

Serdecznie pozdrawiam
Selene :)
forumowicz

Selene- dobra duszyczko :D Dziękuje za ciepłe słowa, miałam tylko 2,5 godziny do namysłu, jechac czy nie...ale się zdecydowałam, w miedzyczasie zadzwoniłam do Piasta, załatwiłam urlop, pogadałam z domownikami i..zorganizowałam pieniążki. O 13,00 juz byłam gotowa i zwarta na "tak". Mam tylko fatalny dojazd ze swej miejscowości:( Siedzę i dumam, szukam połaczeń i jakos to czarno widze. 500km. a jak na koniec świata:(
Pozdrawiam i czekam, może ktos napisze cos o tym Piascie ;)
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

jovanka69 I się doczekałaś :) Dobrego 8-) wypoczynku życzy Ci Bunia
A z dojazdem to poklikaj może troszkę pociągiem , a troszkę autobus :?: Ja tak jadę bo bez przesiadek nie mam połączenia.Już jutro i tylko :shock: 900 km.
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

A z Wysowy do Iwonicz coś ok 100km. może będzie wycieczka i się spotkamy :o
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

W Piaście byłam dwa razy,ostatnio kilka lat temu,i nie narzekałam.
Budynek położony na górce,z jednej strony dosyć strome podejście i podjazd dla samochodów,z drugiej schody,ale zupełnie spokojnie można wejść.
Obok jest sanatorium Zimowit,gdzie chodziliśmy na piwko i tańce.
Jedzenie jak wszędzie,tylko było ciasno przy małym,6 osobowym stoliku,ale po trudach udało się przejść na inny,wolny.
Pokoje różne,miałam dwuosobowy z widokiem na drzewa,pieknie ptaki rano śpiewają.Wszedzie łazienki i balkony,można się poopalać.
Zabiegi dobre,wtedy była wspaniała pani masazystka,nie wiem,czy jeszcze jest.
Z budynku po schodach schodzi się prosto na deptak,jest muszla koncertowa,lokaliki różne i sklepiki też.
Proponuję zabrać paszport,bo są organizowane wycieczki do Lwowa,a warto tam pojechać.
Ogólne wrażenia -bardzo dobre, chętnie pojechałabym tam po raz trzeci.
forumowicz

Dziekuje bardzo za pomocny opis :) Niestety, mój paszport stracił waznośc a nowego już nie zdążę wyrobić, nad czym ubolewam, bo marze o Lwowie. Coraz bardziej ciesze sie na wyjazd, powiem Wam,ze w necie sa bardzo złe opinie o tym ośrodku. :( No, może nie wszystkie, a w wiekszości.
ODPOWIEDZ