"Równica" Ustroń czy "Hutnik" Szawnica?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
małaMi
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 11 maja 2012 14:45

"Równica" Ustroń czy "Hutnik" Szawnica?

Post autor: małaMi »

Dylemat, które lepsze sanatorium: "Równica" w Ustroniu czy "Hutnik" w Szczawnicy? Które ma lepszą bazę zabiegową, lepszych rehabilitantów i lekarzy ?mam problemy ze stawem skokowym i nie wiem które wybrać:( Okolice i wycieczki mnie nie interesują, tylko powrót do sprawności. Proszę o pomoc, pozdrawiam serdecznie:)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: "Równica" Ustroń czy "Hutnik" Szawnica?

Post autor: andrzej1955 »

Witam, nie wiem jak Hutnik ale znam Równicę i podejrzewam że to ona jest lepsza, może ktoś ci to wkrótce potwierdzi, pozdrawiam :!: :?:
małaMi
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 11 maja 2012 14:45

Post autor: małaMi »

a czy przy takim natłoku kuracjuszy w "Równicy" rehabilitanci mają indywidualne podejście do każdego z nich?czy pomagają w ćwiczeniach, czy każdy sobie rzepkę skrobię?i czy przejścia z budynku mieszkalnego na zabiegi są naprawdę takie długie?trzeba się nachodzić?
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam, z tego co przeczytałem Hutnik jest bardzo wysoko położonym ośrodkiem i podejście jest męczące a ty piszesz że masz problem ze stawem skokowym , Równica to bardzo duże sanatorium i możesz na początku się gubić,natomiast baza zabiegowa polączona jest z głównym budynkiem przełączkami tak że nie musisz wychodzić na zewnątrz,tak w jednym jak i drugim budynku są windy, pytasz o podejscie rehabilitantów do kuracjuszy , jak wszędzie jest ono różne zależy na kogo trafisz, powodzenia i pozdrawiam :!:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Zgadzam się z Andrzejem jeśli masz kłopoty z chodzeniem to Hutnik absolutnie odpada.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Szczawnica czy Ustroń ?
Hutnik czy Równica ?
Hutnika w Szczawnicy znam dobrze z czasów kiedy to pracowałem w hutnictwiei z automatu raz w roku byłem przez 24 dni w w/w ośrodku jak wielu przedmówców pisało osrodek byl "wypasiony " w latach 80-tych ale od tego czasu duzo się pozmieniało
Niestety czas się tam troszke zatrzymał -zmiany wlaścicieli i inne zawirowania Dodatkowo połozony jest stosunkowo wysoko porównujac do Równicy
Choć porównując tak Szczawnice - Starszy typ Kurortu z Historia okresu międzywojennego do Nowoczesnego Ustronia
Trudno określić co Wolisz
Mój wybór ..Ustroń -bardziej nowoczesne plus brak problem jakie pojawily sie na innych podstronach - ostatni czas wpis o zamknięciu z powodu!!!!!
pozdrawiam
agataw67
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2012 11:40

Post autor: agataw67 »

Równica świetne sanatorium pod względem zabiegowym, a okolice piękne.
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: marika »

znam Równicę i Hutnika wybieram Równice miłego pobytu
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ja tez się zgadzam ,Równica jest ok :)
ODPOWIEDZ