Perełka Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
olka44
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 paź 2019 15:11
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 4 razy

Perełka Ciechocinek

Post autor: olka44 »

Podam kilka informacji o Perełce w Ciechocinku ,gdyż niewiele jest informacji..może będą pomocne.
W Perełce byłam2 lata temu na turnusie rehabilitacyjnym z PEFRON .
Ośrodek z klimatem dawnych lat PRL. Pokoje 1,2 i 3 osobowe. Budynek 3 piętrowy. 3 piętro wyremontowane ponad 10 lat temu. Pokoje na tym piętrze w podstawowym standarcie, jak w większości innych sanatoriach. Pokoje na niższych piętrach ,epoka lat 80 i 90 i to są pokoje dla NFZ. 3 piętro dla kuracjuszy prywatnych i PEFRON. Hol i recepcja a także cały ośrodek - króluje w drewnie. Czyli parkiet, drewniane poręcze, masywne drewniane drzwi, praktycznie na każdym kroku drewno. ć
Jadalnia-też echa lat 80. Ściany wyłożone tapetami- suknem we wzory, jak dla mnie ma to swój urok.
Posiłki były bardzo dobre, dodatkowo codziennie owoc, ciasto i deser. Niestety na NFZ nie było tych dodatków.
Wieczorków nie ma w Ośrodku ,ale w pobliżu ,dosłownie parę kroków są w sanatorium dla nauczycieli i MAX .Większość kuracjuszy spędzała wieczorki właśnie w Nauczycielskim. Ogólnie Ciechocinek na każdym kroku oferuje rozrywkę.
Zaskoczona jestem bazą zabiegową, duży plus. Posiadają zabiegi : masaż kręgosłupa lub kończyn dolnych z dodatkiem ekstratu z kory świerku, masaż wirowy kręgosłupa, prądy, borowina ,masaż klasyczny, kąpiel całkowita z żelem siarczkowym, biszofit Połtawski-Iglasty z minerałami i mikroelementami , kąpiel z dodatkiem soli z Morza Martwego. Jest w czym wybierać. Jedyny minus to brak basenu i sala gimnastyczna bardzo mała.
Ogólnie pobyt był bardzo udany.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Re: Perełka Ciechocinek

Post autor: Zosia »

Dziękuję za informacje :kwiat: Była tam koleżanka z mężem i też byli zadowoleni, choć byli z NFZ.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

I ja dziękuję za opinię. Ciechocinka raczej nie odwiedzę ale super, że jest opinia. Każda cenna. :kwiat:
patkawit
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2018 09:40
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 2 razy

Post autor: patkawit »

olka44 pisze: 26 sty 2026 19:52 Podam kilka informacji o Perełce w Ciechocinku ,gdyż niewiele jest informacji..może będą pomocne.
W Perełce byłam2 lata temu na turnusie rehabilitacyjnym z PEFRON .
Ośrodek z klimatem dawnych lat PRL. Pokoje 1,2 i 3 osobowe. Budynek 3 piętrowy. 3 piętro wyremontowane ponad 10 lat temu. Pokoje na tym piętrze w podstawowym standarcie, jak w większości innych sanatoriach. Pokoje na niższych piętrach ,epoka lat 80 i 90 i to są pokoje dla NFZ. 3 piętro dla kuracjuszy prywatnych i PEFRON. Hol i recepcja a także cały ośrodek - króluje w drewnie. Czyli parkiet, drewniane poręcze, masywne drewniane drzwi, praktycznie na każdym kroku drewno. ć
Jadalnia-też echa lat 80. Ściany wyłożone tapetami- suknem we wzory, jak dla mnie ma to swój urok.
Posiłki były bardzo dobre, dodatkowo codziennie owoc, ciasto i deser. Niestety na NFZ nie było tych dodatków.
Wieczorków nie ma w Ośrodku ,ale w pobliżu ,dosłownie parę kroków są w sanatorium dla nauczycieli i MAX .Większość kuracjuszy spędzała wieczorki właśnie w Nauczycielskim. Ogólnie Ciechocinek na każdym kroku oferuje rozrywkę.
Zaskoczona jestem bazą zabiegową, duży plus. Posiadają zabiegi : masaż kręgosłupa lub kończyn dolnych z dodatkiem ekstratu z kory świerku, masaż wirowy kręgosłupa, prądy, borowina ,masaż klasyczny, kąpiel całkowita z żelem siarczkowym, biszofit Połtawski-Iglasty z minerałami i mikroelementami , kąpiel z dodatkiem soli z Morza Martwego. Jest w czym wybierać. Jedyny minus to brak basenu i sala gimnastyczna bardzo mała.
Ogólnie pobyt był bardzo udany.
Będę w kwietniu już trzeci raz w tym Ośrodku- sama się pcham do niego. Duży ogród, spokojna lokalizacja, aromatyczna kawa w kawiarni no i Personel :serce:
ODPOWIEDZ