Szczawnica Papiernik

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
kojot1985
Na forum od: 21 kwie 2010 12:16

Szczawnica Papiernik

Post autor: kojot1985 »

Witam był ktoś może w tym sanatorium. W internecie nic nie mogę znaleźć na temat tego ośrodka a jadę tam na 10 maja Pozdrawiam wszystkich oraz czekam na odpowiedz.
stach
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2010 15:37

Re: Szczawnica Papiernik

Post autor: stach »

byłem w "Paperniku"w 20006r.czas tam zatrzymał się 20 lat temu,budynek kilkupiętrowy,mieszkałem na najwyższym piętrze,pokoje malutkie,z dwójek zrobili trójki,jedzenie wtedy było słabe,na zabiegi chodziłem do Inhalatorium,w łazienkach czuć szambo ,może teraz jest inaczej,może usuneli te usterki,jedynki NIE miały łazienek i kuracjusze wychodzili do wspólnych łazienek i pryszniców na korytarz,tyle o budynku.Jedziesz w maju i NIE muszisz ciągle przebywać w budynku,Szczawnica jest piękna,dla mnie to NAJLEPSZE polskie uzdrowisko,ma swój czar,jest gdzie potańczyć,Pieniny są piękne,spływ Dunajcem,Trzy Korony,Sokolica,Homole,Wąwóz Sobczański.Byłem w Szczawnicy 3 razy w sanatorium "Nauczyciel".Będzie dobrze.Pozdrawiam
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2010 21:20

Post autor: zbych »

kojot1985 pisze:Witam był ktoś może w tym sanatorium. W internecie nic nie mogę znaleźć na temat tego ośrodka a jadę tam na 10 maja Pozdrawiam wszystkich oraz czekam na odpowiedz.
Nie bardzo rozumiem dlaczego nie możesz znaleźć informacji w internecie. wystarczy wejść na google, wpisać Szczawnica Papiernik i juz masz galerię i wszystkie informacje.
Tylko, że te informacje z netu niekoniecznie mówią całą prawdę. Ja byłem w Nauczycielu i tam była baza zabiegowa na miejscu, a obiekty podobne. Sama Szczawnica ciekawa. Jest gdzie pochodzić (Palenica, Trzy Korony i inne) i gdzie się zabawić. Byłem zadowolony z pobytu ichętnie tam się wybiorę.
Tomak23
Na forum od: 21 gru 2010 12:16

Post autor: Tomak23 »

stach pisze:jedynki NIE miały łazienek i kuracjusze wychodzili do wspólnych łazienek i pryszniców na korytarz,tyle o budynku.
no tu to Cię chyba fantazja poniosła kolego :P Wszystkie jedynki mają łazienki z prysznicem. Co do reszty nic się nie zmieniło. Czas dalej stoi w miejscu, Trzy łóżka w dwójkach, Fetor w łazienkach, (na drugim piętrze jest lepiej). Jedzenie w miare urozmaicone (hitem turnusu były zupy na grzankach :D ). Zabiegi hydro wciąż w "Inhalatorium". I masz rację: wcale nie trzeba cały czas siedzieć w budynku. Szczawnica jest piękna i jest co oglądać.
pozdrawiam
Adamo1984
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 lis 2010 13:12

Post autor: Adamo1984 »

Kojot to że budynek wygląda tak a nie inaczej to nie znaczy że nie może być fajnie.Wszystko zależy od towarzystwa:) Ja bardzo miło wspominam pobyt w Papierniku, musisz tylko uważać na pielęgniarki :D nie te od zabiegów tylko te co siedzą na pierwszym piętrze. Jedzenie całkiem smaczne, tak jak napisał tomak co trzeci dzień zupa z grzankami:) jak masz jakieś konkretne pytania to pisz [email].pl
ODPOWIEDZ