dołączanie wyników
-
kamila
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 maja 2011 10:13
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
dołączanie wyników
Mam pytanie do osób ostatnio składających wniosek o sanatorium . Wcześniej zawsze dołaczałam wyniki do wniosku , teraz czytam na stronie nfz pomorskiego ,że wyników nie dołączać . Czy jest ktoś , kto ostatnio składał wniosek w pomorskim oddziale i może coś na ten temat powiedzieć ? A może i w innych regionach wszedł podobny przepis?
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 12 razy
Re: dołączanie wyników
Pozdrawiam
-
kamila

coś mi się zdaje, że rzeczywiście przepisy mogły uledz zmianie .
pozdrawiam .
- Narewka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 33
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 16 razy
w miarę aktualne,ale i tak raczej rzadko lekarz je ogląda,bo nie ma czasu.Za drzwiami przecież kolejka kuracjuszy.
- zuzazg
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 lip 2011 19:32
- Staż sanatoryjny: 4
-
kamila

Twoja odpowiedż rozwiała moje wątpliwości . Kiedys zawsze dołączałam wyniki , bo tak trzeba było , teraz jednak przeczytałam na stronie NFZ , że nie trzeba dołączać wyników i zwątpiłam . W sumie lekarz wpisuje aktualne wyniki .
U mnie niedawno minęło 7 mies. od powrotu z Ustronia i to był listopad , którego strasznie sie bałam , ale nie było żle, poniewaz pogoda była cudowna . Własnie dlatego spieszę się z następnym wnioskiem , aby znów nie wypadło na listopad . Wniosek juz mam wypełniony , ale moja lekarka zawsze daje mi go , abym wysłała sama .
Zuza , a gdzie Ty ostatnio byłaś , bo nie pamiętam . Kiedy wróciłaś z ostatniego turnusu ? I czy wiesz jaki jest u nas w przybliżeniu termin oczekiwania aktualnie ?
Narewko , równierz dziekuję za wpis .
Pozdrawiam Was serdecznie
- zuzazg
- Super Kuracjusz

Zuza
-
anusiaa
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2012 20:52
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękowano: 1 raz
-
kamila

Żuza , to znaczy ,że byłyśmy w podobnym terminie , Ty wróciłaś 3dni wcześniej . Ja akurat dostałam Ustroń , bardzo piękne miejsce , ale samo sanatorium to było najgorsze w tej miejscowości . no i miałyśmy szczęście , że ta jesień była ładna , inaczej masakra , tym bardziej ,że ja miałam zabiegi w innym budynku , w dodatku o sporej różnicy poziomów.
tak więc , znów czekamy razem
Pozdrawiam.
- zuzazg
- Super Kuracjusz

Co sie tyczy wyników, p.doktor powiedziała że wystarczy jak wpisze je na wniosek ( podobnie było w 2010r. gdy składałam poprzedni wniosek). Takie zasady obowiązują w woj. pomorskim.
Moje zeszłoroczne sanatorium to stary,zabytkowy pałac w trakcie remontu. Posiłki kiepskie, fatalnie podane, często zimne-a kuchnia na miejscu. Nawet komercja miała niespecjalne jedzenie. Ale posiłki były na miejscu, w Domu Zdrojowym.
Zabiegi - to bieg do Zakładu Przyrodoleczniczego i z powrotem podejście pod górkę(kłopot dla starszych ludzi). Inni nawet na posilki dochodzili do mojego sanatorium, więc miałam szczęście. Pokoje często 3,4 osobowe z łazienką wspólną na korytarzu
; 2 os wyłącznie dla małżeństw, których było tyle że tych pokoi zabrakło (tych 2 os. oczywiście). Pozdrawiam, czekamy wspólnie na wyjazd za rok, mam nadzieję że latem!