moze ktos ma podobne doswiadczenia

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
madaga
Na forum od: 04 cze 2010 16:34

moze ktos ma podobne doswiadczenia

Post autor: madaga »

bardzo prosze o pomoc bo nie wiem czy to normalne czy powinnam gdzies-tzn w ZUS interweniowac.
Tydzien temu sprawdzalam na stronie ZUS wg przyznanego mi numeru w grudniu 2008-i mialam nr 4000,
patrze dzisiaj a tam zamiast cos do przodu sie posunac-to mam numer 5077.W takim tempie to chyba
bede czekac dluzej niz 2 lata na przydzial sanatorium , i jak to wyglada czy trzeba starac sie o drugie skierowanie ,
bo podobno po 18 miesiacach traci waznosc :(
tenia53
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 lis 2009 19:15

Re: moze ktos ma podobne doswiadczenia

Post autor: tenia53 »

Witaj, w przeglądarce na stronie NFZ dolnośląskiego ( nie wiem z jakiego woj. jesteś) jest taki komunikat:

"W związku ze zgłaszanymi ze strony pacjentów wątpliwościami dotyczącymi poprawności wyliczania tzw. "numeru w kolejce" w Przeglądarce Skierowań na Leczenie Uzdrowiskowe wyjaśniamy, iż z dniem 1 czerwca 2010 roku został sprawdzony i zmodyfikowany sposób wyliczania tego numeru w kolejce dla Pana/Pani skierowania na leczenie uzdrowiskowe. W związku z powyższym, istnieje możliwość, że numer obecnie wyświetlany w Przeglądarce Skierowań na Leczenie Uzdrowiskowe będzie wyższy niż numer, który został przekazany do Pana/Pani w piśmie informacyjnym z oddziału wojewódzkiego Narodowego Funduszu Zdrowia."

Być może dotyczy to również skierowań z ZUS (ten sam program?). Pozdrawiam.
madaga
Na forum od: 04 cze 2010 16:34

Re: moze ktos ma podobne doswiadczenia

Post autor: madaga »

dzieki Tenia za czujnosc :) , musieli wstawic ten komunikat po tym jak ludzie zaczeli wydzwaniac do NFZ,
pozdrawiam
ODPOWIEDZ