Ustroń - dojazd

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
tenia53
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 lis 2009 19:15

Ustroń - dojazd

Post autor: tenia53 »

Witajcie, jadę z Wrocławia do Ustronia (Równica) mam w pytanie, jak aktualnie funkcjonuje dworzec pkp w Katowicach, wiem że jest w przebudowie i boję się utrudnień , gdyż mam w pamięci dworzec we Wrocławiu i horror jaki przeżywali podróżni. Na pewno ktoś niedawno jechał do Ustronia przez Katowice, więc proszę podzielcie się swoimi uwagami, może się uspokoję. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Ustroń - dojazd

Post autor: darek »

Plotki ,Plotki i jeszcze raz plotki
Budowa dworca PKP w Katowicach toczy się swym rytmema Sławne opowieści o peronie Nr-5 ,ktory to jest w innej cześci Katowic odchodzą wzapomnienie ( jest oddalony od nowego -dzis STAREGO dworca w odległości około 600m i miesci się na ul .Wojewódzkiej !w miejscu Dworca Katowice z roku ..1920 !! a z w/w peronu odjeżdżają podstawiane pociagi ..regionalne)
Fakt podczas budowy Dworzec nie tętni Zyciem jak inne ,ale Brak jakiego kolewiek problemu z komunikacja WSZYSTKO koncentruje się wokół 3-4 peronow oraz przejściowego miejsca na oczekiwanie na kolejne pociagi PKP nawet .uruchomiło Kawiarenke jak i sa ..Toalety
Wszystko zależy jakie masz połączenie i ile będziesz Czekac ..fakt Brak przechowalni bagażu !!
z tego co kojarzę pociągo zwrocławia przyjeżdżają co 4godz natomiast pociągi do ..Wisły przez Ustroń odjeżdzają średnio co ..2 godz czyli max 2 godz na remontowanym ..Dworcu
DASZ RADE :D
Czeka Cie przeciez ..Ustroń !!!!!!!!! :)
tenia53
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 lis 2009 19:15

Re: Ustroń - dojazd

Post autor: tenia53 »

Dzięki darek za informacje, fakt Katowice to nie Wrocław więc i dworzec mniejszy, jakoś przeżyję te niedogodności, przerwy długiej nie będę miała więc nie będzie kłopotu z bagażem. A poza tym przecież czeka mnie wypoczynek i tym się pocieszam. Pozdrawiam serdecznie :D .
ODPOWIEDZ