przesunięcie terminu wyjazdu POMOCY

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
madella
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2012 21:06
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

przesunięcie terminu wyjazdu POMOCY

Post autor: madella »

wczoraj dostałam z nfz małopolskie pismo, że moja prośba o przesunięcie terminu wyjazdu jest bezzasadna. jestem nauczycielem przedszkola i derektorka nie zgodziła się, żebym jechała w październiku, poparła to pismem. I nic. Proszę o pomoc co mogę w takiej sytuacji zrobić, gdzie sie udać i z kim rozmawiać?
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: przesunięcie terminu wyjazdu POMOCY

Post autor: margot »

Witaj
Myślę , że powinnaś zadzwonić i porozmawiać .
Mój znajomy ( NFZ małopolski ) dostał przydział sanatorium od 2 listopada , ale niebył zadowolony , zadzwonił i miło poprosił a była jeszcze milsza Pani , która mu zmieniła datę wyjazdu i właśnie jest od soboty w Krynicy .
POZDRAWIAM
Awatar użytkownika
madella
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Niestety w moim przypadku to nie zadziałało, byłam dzwoniłam i prosiłam ale niestety na nic.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

madella pisze:wczoraj dostałam z nfz małopolskie pismo, że moja prośba o przesunięcie terminu wyjazdu jest bezzasadna. jestem nauczycielem przedszkola i derektorka nie zgodziła się, żebym jechała w październiku, poparła to pismem. I nic. Proszę o pomoc co mogę w takiej sytuacji zrobić, gdzie sie udać i z kim rozmawiać?

Derektorka- :roll: , do ręki "Słownik poprawnej polszczyzny " ! :shock: Nauczyciel przedszkola ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nowe zdanie rozpoczynamy dużą literą.
Awatar użytkownika
madella
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzięki Rychu. Jesteś bardzo pomocny!
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Ej ! Rychu ..nie śmiej się tak .Człowiek zdenerwowany i zestresowany może popełnić błąd.Zresztą ,kto nie robi błędów ? To nie ma znaczenia w jakim zawodzie się pracuje.Tym bardziej praca w przedszkolu jest nad wyraz stresująca.W wyrazie "derektorka" wystąpiło przeliterowanie -w przypadku szybkiego wystukiwania liter to się zdarza każdemu.Dziewczyna ma problem ,więc nie dokładaj jeszcze Ty.Każdy wie że zdanie rozpoczyna się od wielkiej litery.To też może być podyktowane zdenerwowaniem.Wiem co to jest.Początek roku szkolnego -dostajesz skierowanie a jechać nie możesz bo.... wypadł taki właśnie termin wyjazdu.Człowiek czeka tyle miesięcy,a jak dostanie wreszcie propozycję wyjazdu, to nie może z niej skorzystać.
Mam nadzieję że madella pojedzie ,bo panie w NFZ -podejdą do tematu z wyrozumiałością.Kilka miesięcy przesunięcia nie powinno dla nich zrobić wielkiej różnicy.
Na pewno znajdzie się osoba ,która wolałaby jechać w październiku niż w styczniu.Pozdrawiam !! i trzymam za mandellę.
mandella !!! próbuj ponownie dzwonić.Proś -błagaj i wytłumacz że ktoś z kolejki za Tobą na pewno ucieszy się tym terminem.A Ty już po nowym roku będziesz mogła wziąść urlop wypoczynkowy.Czego zabraknie, uzupełnisz L4 .Próbuj dziewczyno -szkoda takiej okazji przepuścić.Pozdrawiam ;)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Sorry madella -pomyliłam Twój nick pisząc powyżej:oops:
Awatar użytkownika
madella
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzięki Stokrotko
Zgodnie z poradą wykonałam dzisiaj telefon do NFZ i miałam okazję rozmawiać z panią, która przejęła się moją prośbą a w ten sposób swoja pracą.
Może jednak coś z tego będzie.
Pozdro
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

mandella ! Cieszę się że może uda się załatwić wyjazd w późniejszym terminie.Wiem jak to jest,bo mogę mieć ten sam problem co Ty.Życzę powodzenia.Myślę że dowiemy się ,jak sprawy potoczą się dalej.Głowa do góry :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Stokrotka,Madella życzę Wam, by przełożenie wyjazdu udało się.Miło się was czyta :)
Pozdrawiam ciepło
ODPOWIEDZ