Ustroń sanatorium Złocień
Ustroń sanatorium Złocień
Re: Ustroń sanatorium Złocień
Ja w tym samym temacie. Bardzo mało wiem o zabiegach i trochę mnie przeraża, że dochodzenie na zabiegi mokre będą dalekie; zimą to nieciekawe.
Bardzo proszę o wiadomości. Może znajdzie się dobra dusza, która uchyli rąbka tajemnicy.
Pozdrawiam.
Lena.
Dziękuję za szybką reakcję. Dla mnie najważniejsze jest to, że na zabiegi nie trzeba dochodzić. A zwłaszcza te w wannach.
Cieszę się w takim razie, że dobrze trafiłam; do "Złocienia" oczywiście.
Jak jeszcze ktoś odpowie na moja propozycję podwiezienia, to już uznam cały wyjazd za bardzo udany. Wiadomo że w towarzystwie szybciej mija czas,
Pozdrawiam.
Lena.
-
forumowicz
wątki o tym sanatorium już były na forum, należy wrócic do wczesniejszych stron. Generalnie wszystkie te sanatoria są w podobnym standardzie. Są częściowo odremontowane, inwestuje sie przede wszystkim bazę zabiegowa, stołówki. Rekompensatą za pobyt w pokoju z epoki PRL-u jest miły personel zabiegowy i administracyjny oraz piękne widoki w Ustroniu. W Złocieniu codziennie pięknie gra DJ Romek i sympatyczna barmanka p. Marysia. Wszystkie zabiegi sa na miejscu, co zimą jest dużym plusem. Napewno będziesz zadowolona. Pozdrawiam.
Czytałam wszystkie wątki na ten temat, ale dopiero ostatnie wiadomości dały mi to co chciałam wiedzieć.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim odpowiadającym.
Pozdrawiam.
Lena.
Wróciłam z Ustronia. Zabiegi dobre i na miejscu /dla mnie to było najważniejsze/; nie zdecydowałam się na dochodzenie na basen solankowy i dobrze zrobiłam, bo mój pobyt wypadł w najgorsze mrozy. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie było bardzo zimno /nieszczelne duże okna/ i brudno w pokoju. Niechęć do sprzątania była spora; wykładzina dywanowa położona na ruszające się płytki PCV generuje dużo kurzu, więc do odkurzania trochę trzeba się przyłożyć. Czy nie lepiej położyć wykładzinę zmywalną; jest tańsza i zmycie kurzu daje lepsze efekty. Warto by p. dyrektor częściej sprawdzała efekty sprzątania nie tylko pokojów i łazienek, ale i sali do ćwiczeń. "Koty" z kurzu po kątach nie są dobrą reklamą.
Ponieważ był siarczysty mróz, wycieczki po okolicy musiały być krótkie, żeby nie zamarznąć. Ale zrekompensowane pięknym widokiem z okien i rzadko widzianym w Polsce "pyłem diamentowym", tj. zamarzniętymi cząsteczkami wody, które przepięknie lśnią w słońcu, a powstają w bardzo mroźne dni w czasie inwersji.
Ogólnie pobyt udany; efekty leczenia są dobre, a to dla cierpiących najważniejsze. Jedzenie smaczne.
Jeśli jednak macie wybór, to wyjeżdżajcie do Złocienia w Ustroniu poza okresem zimowym.
Do centrum jest ok. 10-15 min. spacerkiem. To nie jest bardzo daleko. Są sanatoria położone dużo dalej. 5 piramid z których Złocień jest trzeci, leżą najbliżej stacji kolejowej.
Mając nadzieję, że komuś mój opis pomoże, pozdrawiam.
Lena.