Lądek Zdrój szpital "Stanisław" warunki

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Dorota19
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 paź 2012 12:12

Lądek Zdrój szpital "Stanisław" warunki

Post autor: Dorota19 »

Witam,
mam skierowanie do Lądka Zdroju do szpitala "Stanisław", czy ktoś był tam?
Jakie są tam warunki? Chodzi mi o pokoje, łazienki, jedzenie. Skierowanie mam z NFZ.
Bardzo dziękuje za każdą informacje :)
Dana
Na forum od: 15 paź 2012 22:12

Re: Lądek Zdrój szpital "Stanisław" warunki

Post autor: Dana »

Witam !
Ja także jadę do "Stanisława",turnus od 23.10. i jak przeglądam forum to raczej nie jestem nastawianona optymistycznie, ale jadę i mam nadzieję, że nie będzie aż, tak źle jak tu opisują. Pozdrawiam :)
Dorota19
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witaj Dana!
Ja mam wyjazd dopiero 21 listopada. Bardzo proszę napisz mi jak wrócisz jakie tam były warunki?
Pozdrawiam.
Dorota19
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Ludzie aż się boję tam jechać:( Opisywane są różne obiekty ale szpital Stanisław nie. Zero zdjęć, zero wypowiedzi. Litości czy ktoś tam był w tym roku i może napisać o warunkach.
Dana

Witam ! postaram się opisać mój pobyt w Stanisławie, ale ja wracam dopiero 20 listopada, może będzie tam dostęp do internetu, to postaram się wcześniej coś napisać. Pozdrawiam :)
Dana

Witam Dorota !
Więc jestem w Stanisławie i nie jest tak źle, (mogło by być lepiej ale.....) więc NFZ ma pokoje na II p. 3 i 4 osobowe z łazienkami - prysznic, łazienki czyste wyremontowane, pokoje odmalowane ale meble takie sobie, tapczny. Są szklanki, talerzyki, czajnik na korytarzu. Jest czysto ręczniki wymieniają co tydzień pościel co 2 tygodnie. Jedzenie smaczne ale mało urozmaicone, bez deserów i owoców.
Plus Stanisława to to, że większość zabiegów jest na miejscu bo Stanisław jest połączony z Adamem gdzie jest stołówka i zabiegi oraz z Jerzym który jest po gruntownym remoncie. Osoby do pokoki starają dobierać się wiekowo, ale gdy coś nie odpowiada (jak dziewczyną z za ściany) i gdy jest możliwość to przenoszą nawet piętro niżej do ZUS. Na parterze są pokoje dla leżących. Ogólnie można powiedzieć, że obsługa jest bardzo miła i np. jak nie pasuje godzina zabiegu to przychylają się do zmiany godziny.Jedyna uwaga do zabiegów to gdy będziesz miała ćwiczenia na sali, to staraj się o ćwiczenia w Stanisławie bo są konkretniejsze niż w Adamie.(mniej olewackie). Przy badaniach wstępnych można sugerować jakie chcesz zabiegi i to nie tylko związane z twoim konkretnym urazem ale dodatkowymi chorobami( choć nie zawsze są uwzględniane).No to narazie wszystko, dziś wybieram się na tańce więc jak Cię to interesuje to opiszę gdzie warto potańczyć. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam, Doroto bez paniki wszędzie tam gdzie NFZ czy ZUS wysyła ludzi na rehabilitację muszą być przyzwoite warunki do spania, rehabilitacji i tzw. egzystencji- a klimat- dobry albo zły tworzą ludzie, niestety niektórzy przesadzają w narzekaniach i oczekują od sanatoriów że będą na poziomie hoteli a niestety tak nie jest, sam Lądek jest małą sympatyczną mieściną- byłem na turnusie w Trojanie na który ludzie bardzo narzekali- przeżyłem mimo niskich temperatur -18, zabiegów porozrzucanych po całym Lądku- mało korzystając z busika wożącego na zabiegi, wrócił bym tam raz jeszcze jak dostałbym skierowanie bez mrugnięcia okiem, sam Lądek masz opisany w poscie Trojan Lądek - jedz bez obaw, a jak trafisz na sympatycznych i pogodnych ludzi to ani się nie zorientujesz jak minie turnus, miłego pobytu i dobrej rehabilitacji życzę, pozdrawiam :) :) :) koniecznie zabierz do walizki dużo pozytywnych fluidów i parę garsci dobrego humoru :lol: :lol: :lol:
Dana

Witam Dorora jeszcze raz, chciałam troszeczkę zweryfikować poprzednią wypowiedź, co do wyremontowanych pokoji, niestety okazuje się, że nie wszystkie sa wyremontowane, ja miałam to szczęście że trafiłam do nowo wyremontowanego pokoju i łazienki. No ale faktycznie jak napisał poprzednik najważniejsi są ludzie a ja też miałam szczęście na takich trafić. Więc nie martw się trzymam kciuki o fajny pokój i fajnych ludzi i mimo tej pluchy za oknami naprawde nie jest źle. :)
Majki
Na forum od: 17 maja 2023 18:23
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: Majki »

Witam.
W dniu dzisiejszym tj 17.05 zostałem przyjęty i pozytywnie zaskoczony. Szukałem bardzo długo opinie na ich temat i jedyne które znalazłem nie napawały optymizmem. Już w dniu przyjęcia pierwsze zabiegi oraz rozpisane kolejne na cały planowany okres pobytu. Pielęgniarki i lekarze wydają się być bardzo mili i pomocni ( przynajmniej jak na razie) hmm... Cóż mogę więcej powiedzieć... Kazano mi wziąć ze sobą komplet sztućców i talerze co okazało się być zbędne gdyż jest stołówka z pysznym jedzeniem gdzie można poczuć się jak w restauracji (wyżywienie w ramach pobytu) na chwilę obecną jedyne minusy to :.
- Powierzchnia obiektu i fakt że w jednym miejscu znajdują się trzy placówki ( Józef, Adam i Stanisław) nie ułatwia w dotarciu na planowe przyjęcie)
- dość wczesne godziny rozpoczęcia zabiegów ( nie mniej jednak nie przyjeżdżamy tu na wakacje :)
Jeśli ktoś chce ma jakieś pytania to proszę na PW a postaram się pomóc. Moja ocena jak na tą chwilę jak najbardziej POZYTYWNA
slawek50p
Na forum od: 02 lip 2023 20:00
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: slawek50p »

Majki a możesz napisać coś więcej? Jak pokoje? Tez mam skierowanie do tego szpitala
ODPOWIEDZ