Górnik Iwonicz Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ryszard 54
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 wrz 2010 11:44

Górnik Iwonicz Zdrój

Post autor: ryszard 54 »

Sanatorium godne polecenia. Baza zabiegowa na miejscu i na wysokim poziomie. Wyżywienie dobre.
Sanatorium położone w pięknym miejscu, bliskość ścieżek spacerowych i szlaków. Po 18-ej całe miasto zamiera.
Można jednak ciekawie spędzić wieczory w jednej z licznych kawiarni, osobiście polecam do kolacji Krakowiaka a po kolacji do wyboru Górnika lub Gloriette.
Brak basenu daje się odczuć ale jest w pobliskich sanatoriach Sanwicie i KRUS . Nie polecam również ćwiczeń indywidualnych na przyrządach, personel pozostawia kuracjuszy samych sobie.
Z przyjemnością powrócę tu kolejny raz!
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Górnik Iwonicz Zdrój

Post autor: Selene »

Witam!

W pełni popieram opinię mojego poprzednika.
Była w GÓRNIKU w roku ubiegłym we wrześniu wprawdzie prywatnie
ale było mnóstwo osób ze skierowaniem NFZ.
Nie słyszałam złego słowa na temat wyżywienia czy też obsługi.
Wszyscy mili, uśmiechnięci i uczynni.
Może dodam jeszcze że oprócz świetnie wyposażonej bazy zabiegowej
jest również SPA z którego za dodatkową opłata można korzystać do woli.
Ja osobiście byłam zadowolona z wycieczek, które były organizowane
a było ich mnóstwo i nie sposób było ze wszystkich skorzystać.

Bardzo chętnie się tam wybiorę ponownie.
Byś może jeszcze w tym roku.
Pozdrawiam
Selene
optymistka1313
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 paź 2010 15:06

Post autor: optymistka1313 »

Byłam w Górniku w drugiej połowie września 2010 r. prywatnie.Położenie jest świetne, widoki piękne, jak mieszkasz na trzecim piętrze od strony wschodniej,wtedy widać cały Iwonicz Zdrój, baza zabiegowa bardzo dobra,wyposażenie w pokojach dobre, (choć niektórzy narzekali na brak TV w pokojach)
Wyżywienie ma dużo do życzenia- szczególne obiady, mało warzyw, owoców. Panie z recepcji bardzo miłe.
Polecam pyszne placuszki serowe w kawiarni Zdrojowa.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
anulka63
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2011 16:17

Post autor: anulka63 »

W ,,Górniku" jako kuracjuszka byłam wiele lat temu i jak na mój pierwszy pobyt sanatoryjny wspomnienia mam b.pozytywne/po za dwoma incydentami na stołówce:(/.
W pokoju wieloosobowym pomimo różnic wieku dogadywałyśmy się wspaniale,zabiegi super:)zwłaszcza okłady borowinowe:)bez wychodzenia z budynku.Po 4 latach znów skierowano mnie do Iwonicza lecz do innego sanatorium,ale odwiedziłam,,Górnika".Wyremontowany,rozbudowana baza usługowa,a recepcjonistki wciąż te same i jak dawniej bardzo miłe.Jeśli ktoś się tam wybiera, to napewno nie będzie w żaden sposób rozczarowany.
ODPOWIEDZ