Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Szukam w uzdrowiskach dobrego szpitala z oddziałem rehabilitacyjnym
...chodzi o rehabilitację ze skierowaniem do szpitala
Czy ktoś był na takim leczeniu?
Wróciłam parę dni temu z Rabki Zdrój.Byłam na skierowaniu do szpitala na oddział rehabilitacyjny.Jest to sanatorium dla dzieci im. Szebesty.Obecnie jeden budynek przeznaczony dla dorosłych,2 piętra jako sanatorium ze skierowania z NFZ i 2 piętra jako szpital.Warunki bardzo dobre,pokoje po remoncie z łazienkami.Jedzenie dobre.Zabiegi na miejscu,basen.Dla mnie po operacji kręgosłupa najważniejsze były zajęcia na sali z rehabilitantką,która z pacjentem spędzała 2 godz i ćwiczenia dopasowała do schorzenia i możliwości.Od stycznia tego roku został otwarty taki oddział w Kudowie Zdrój w Bristolu,na razie czeka się tylko 2 miesiące.Skierowanie z ankietą mają na swojej stronie.W Cieplicach też chyba jest nowootwarty w Stoczniowcu.Obecnie przyjęcia są na wrzesień.W Lądku Zdrój w Stanisławie czeka się 3 lata.
Po leczeniu szpitalnym byłem dwukrotnie kierowany przez NFZ do Szpitala Uzdrowiskowego Excelsior w Iwoniczu Zdroju
i raz do Beskidu w Wysowej. Pisaliśmy trochę opinii o w/w uzdrowiskach szpitalnych na forum NS. Proponuję wpisać
w górne prawe okienko szukaj: Excelsior lub Beskid Wysowa po kliknięciu w temat jest trochę do poczytania. Pozdrawiam.
Z pełną odpłatnością nie ma problemu z przyjęciem do każdego uzdrowiska ( i tzw. szpitalnego też) po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu terminu i dokonaniu przelewu na konto.
dzi,lekarz neurolog,rehabilitant,ortopeda wypisuje skierowanie do szpitala ,może być bez nazwy szpitala, .Ponizej na skierowaniu jest oddział i tam wpisuje ;oddział rehabilitacji ogólnoustrojowej lub neurologicznej;Jak masz takie skierowanie to szukasz sobie właśnie takiego oddziału o jaki zapytała Mirabel.Szpital Uzdrowiskowy to nie to samo co oddział rehabilitacyjny.Na takim skierowaniu nie ponosi się żadnych kosztów.Ale też na takie skierowanie nie pojedzie się ze złamanym paluszkiem bo jest kwalifikacja i często odrzucają.