Złoty Łan - Lądek Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
sowka
Na forum od: 08 lut 2013 10:45

Złoty Łan - Lądek Zdrój

Post autor: sowka »

Witam serdecznie
Czy ktoś może był ostatnio w Złotym Łanie w Lądku Zdroju? Ponieważ mam zamiar jechać tam w kwietniu chciałabym poznać opinie o pobycie w tym ośrodku.Z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam wszystkich uczestników tego forum. Grażyna
mfilip
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2013 12:55

Re: Złoty Łan - Lądek Zdrój

Post autor: mfilip »

Wybieram się tam w sierpniu na turnus rehabilitacyjny:)- jak było?
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

W Lądku jest zawsze fantastycznie :) Też wybieram się do mojego ukochanego Lądka, po powrocie czuje się o 10 lat młodsza i silniejsza!!!
mfilip
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

rybka slask, a co tam takiego fantastycznego jest? ja zamierzam po górach pochodzić trochę, pozwiedzać-no i mam nadzieje na pogodę:)
Jestem gdzieś basen co by szło poplywac??
basienka
Na forum od: 04 cze 2013 20:21

Post autor: basienka »

W Lądku jest cudownie , jestem zakochana w tej kotline. Polecam Ci zwiedzanie okolic Lądka i jaskiń w pobliżu - znajdziesz na mapie.
W złotym łanie była moja znajoma , z którą chodziłyśmy na spacery i sobie chwaliła. Nie miała o nic pretensje tylko jej przeszkadzało głośne towarzystwo w pokoju obok i dlatego siedziała bardziej u mnie niż ja u niej.
Pozdrowienia
forumowicz

Post autor: forumowicz »

witaj mfilip :| jeśli chodzi o chodzenie po górkach to raczej tak bardziej spacerowo ;) bo nie zbyt to wysokie górki ,najwyższy w pobliżu to Trojak tak coś 770mnpm...nie zawiele.Z ciekawostek Jaskinia Niedżwiedzia ale tam to już samochodem, bo trzeba dojechać do Kletna,polecam jeszcze kopalnie w Złotym Stoku z przejażdżką łódką po zalanych wyrobiskach.Jeśli chodzi o basen to przy parku na przeciwko Wojciecha.Można popływać ale bez rewelacji ;) .Byłem również zimą to przynajmniej można było trochę pojeździć na nartach,jest taki niewielki wyciąg orczykowy.Ale za to polecam super pstrągi w knajpce pod wyciągiem i na stawach Biskupich.życzę udanej rechabilitacji :)
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

Mfilip, to już prawie wszystko wiesz :) dodam, że jest nowy duży basen, i po górkach pochodzisz pięknymi trasami. Fajna pogoda w środku lata, to chyba oczywiste ;) A gdy to wszystko połączymy z zabiegami, to naprawdę będzie super!
mfilip
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

właśnie dlatego wybór padł na Ladek, żeby górki nie były zbyt wysokie, bo poki co zakaz łażenia po górach od lekarza:D...
to na stopa jeździć będę bo auta nie mam, a żarcie, pstrągi mnie nie interesuje- jadę by schudnąć. Ale dziękuję serdecznie za odpowiedzi. Najbardziej mnie ten basen interesuje, aaa i gdzie jakieś fajne dancingi co by wieczorem kalorie spalić?
Jakie polecacie też wycieczki ewentualnie?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

A w temacie ...dansingi to kilka knajp,w bliskiej odległości to Zdrojowa,pod nią Piekiełko,lekko w dół Kaprys.Jest jeszcze Wojskowa ale osobiście nie polecam.Wszystkie tańce poza sanatoriami.Jest jeszcze Sielanka ,tak lekko na odludziu ,pod samym lasem za stawami Biskupimi.Latem grają w sezonowych letnich knajpach...ale to już sprawdzisz na miejscu .Na stopa bym nie liczył :roll: jeżdżą busiki można dojechać do pobliskich miejscowości.Są dwa biura dość prężnie działające które organizują różne wycieczki.... po 2-3 godzin mają punkty zapisu na głównych holach w większych sanatoriach,wyjazdy są łączone z sanatori w Lądku i Lądku-Długopole bo wsumie to tak jak by jedno uzdrowisko.Oferty na miejscu.....bywa Praga,Wiedeń.Nie korzystałem,jeżdżę sam swoim środkiem.Spoko nie będziesz się nudził....jeszcze czasu braknie :lol:
mfilip
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

dzięki fan2014, w końcu to tylko 2 tygodnie:(- ale z drugiej strony w sam raz:)
ODPOWIEDZ