Iwonicz Zdrój - Stare Łazienki

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2010 21:20

Iwonicz Zdrój - Stare Łazienki

Post autor: zbych »

Proszę o aktualną opinię na temat sanatorium Stare Łazienki w Iwoniczu Zdroju. Przeczytałem dwie, zupełnie przeciwstawne opinie. Jedna z roku 2011- bardzo negatywna i druga z ubiegłego roku - bardzo pozytywna. Otrzymałem skierowanie do tego sanatorium od 18 kwietnia więc niezależnie od opinii i tak będę musiał pojechać, ale było by raźniej gdybym wiedział czego aktualnie mogę się spodziewać po pobycie w Starych Łazienkach. Pozdrawiam i życzę wszystkim forumowiczom Wesołych Świąt.
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Re: Iwonicz Zdrój - Stare Łazienki

Post autor: Yoko91 »

Witam,będę w tym samym terminie. Pozdrowienia. :)
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

No to jest nas już dwoje. Wyczytałem, że sanatorium malutkie to pewnie na siebie wpadniemy. Jeżeli spotkasz takiego trzęsącego się staruszka z siwą bródką to na pewno będę ja. :D :D :D Co do sanatorium to również wyczytałem najnowsze opinie i powinno być dobrze. Sanatorium po remoncie, pokoje z nowymi mebelkami, łazienkami to czego potrzeba więcej, tylko dobrego towarzystwa. W pobliżu można potupać na parkiecie, a jedyny mankament to, że trzeba chodzić na zabiegi kilkaset metrów, ale pewnie będzie już ciepło to żaden problem. Pozdrawiam, życzę ci spokojnych, rodzinnych Świąt i do zobaczenia w Iwoniczu. :P
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

zbychu, skoro nie ma opinii na temat tego sanatorium , my opiszemy po powrocie jak tam jest. :) Co do reszty nie zamartwiajmy się na zapas,
damy radę :)
Jak zobaczysz, ruda, małą tocząca się piłeczkę to będę ja. :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam świątecznie , do zobaczenia w uzdrowisku.
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj "piłeczko" :lol: Wprawdzie to już prawie święta, ale co tam. Pozwolę sobie wkleić takie dwie, zupełnie różne opinie z których wynika, że nic nie wynika :?:

4534003 Autor: kuracjuszka Opinia: Negatywna

Byłam w sanatorium Stare Łazienki w Iwoniczu Zdroju na przełomie Czerwca i Lipca 2011r, moje wrażenia są negatywne. Pokoje tak sobie urządzone (przełom lat 70/80 - wczesny "Gierek"), w trójce ciasno. Jedzenie fatalne porcje bardzo małe (co niektórzy chcieli sprawdzać porcje na wadze).Generalnie wszystkiego było mało, ale żeby warzyw nie było ! Jedzenie jak się dowiedzieliśmy dowoził catering. Gratulacje dla dietetyka który układa menu !!! Nie słyszałam pozytywnej opinii o wyżywieniu . Prze dwa tygodnie lało nom stop żadnych rozrywek typu ping-pong , szachy czy warcaby nie wiem tzw. piłkarzyki. Czytania mieliśmy już dość ! Tylko PTTK organizował wycieczki a później niektóre były odwoływane ze względu na pogodę. Raz był koncert wiolonczelisty i na tym koniec. Oczywiście inne sanatoria były bardziej przedsiębiorcze i dużo więcej organizowały więc chodziło się gdzie indziej. Zabiegi w zakładzie przyrodoleczniczym same w sobie ok , ale pomieszczenia to dopiero ! Na ścianach grzyb, odpadające tynki (nie mówię o wszystkich piętrach bo niektóre są po remoncie ), np na czwartym piętrze wanny do kąpieli mineralnych aż strach wchodzić, ale na trzecim super! Generalnie wszyscy nastawieni na kasę a i nic w zamian ! Nawet ankiety o pobycie ustawione były pod kątem iwonickich produktów. Nie jestem jakaś czepliwa ale już byłam w kilku sanatoriach i mam porównanie. Dobrze że chociaż było tydzień pogody to się trochę pozwiedzał, a okolice piękne! Na koniec pochwalę Panie z recepcji (bardzo miłe i fajne ) Panie podające dania ( co ja mówię Panie ,czasami była tylko jedna na ok.50 osób )nie wspomnę o pani Ordynator i pielęgniarkach ! Dla nich Chwała ! UWAGA brak parkingu, walizy trzeba tachać z dośc daleka!!!! pozdrawiam kuracjuszy i obsługę !

przez Małgosia69 » 12 lut 2012 19:51
Witaj Jarko49.! W ubiegłym roku byli w tym sanatorium moi rodzice,tata z NFZ, mama prywatnie,mimo że byli juz wielokrotnie w sanatoriach,byli bardzo zadowoleni.
Sanatorium w samym centrum uzdrowiska, obiekt odnowiony,pokoje ładne,milutkie,z nowymi meblami. Jedzonko jak na sanatorium ok, mamy- będącej prywatnie bardzo dobre. Miejsc do tańców sporo, im najbardziej podobał się Kujawiak.Sporo wycieczek.Chętnie by tam wrócili.Pozdrowionka. Jeśli byś jeszcze chciał o coś zapytać pytaj. Rodzice byli w maju 2011r.

Jak widzisz co kuracjusz to opinia. Dla jednych było super, a dla innej Pani wręcz odwrotnie :evil:
gonzo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 31 mar 2013 17:53

Post autor: gonzo »

byłem w tym samym zespole co należą łazienki, w białym orle dwa lata temu, atmosfera zależy od ludzi których spotkacie, baza lecznica ok 300m w zakładzie przyrodoleczniczym średnia,zabiegi zależą od lekarza popularne najtańsze,wyżywienie dowoził katering że szpitala, jedna wielka porażka,opinia większości kuracjuszy nie jestem wybredny ale dwie brukselki jako sałatka do obiadu to mało, albo najtańsza padlina drobiowa przez trzy tygodnie, to kpina z pacjentów, byłem w kilku ośrodkach ale tu było najgorzej, rozrywka spacery cudna przyroda i mikroklimat, wycieczki, oraz dansingi obok. dla porównania mam Piasta i Sanvita jedzenie o niebo lepsze.Obsługa fajna nie licząc kierownictwa które się nie pojawiło
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj gonzo. Tak sobie myślę, że to co napisałeś to dosyć odległe czasy. 2 lata w dzisiejszych czasach to szmat czasu i przez taki okres dużo może się zmienić na gorsze, ale również na lepsze, no i Biały Orzeł to biały Orzeł, a Łazienki to Łazienki. Z wyżywieniem bywa różnie. Kilka sanatoriów zaliczyłem, ale jakoś zawsze miały własną kuchnię, a mimo to zawsze znalazł się ktoś komu było mało lub niezbyt smacznie. Co do obiektu to na fotkach widać, że jest po gruntownym remoncie i w jednej z opini jest napisane o warunkach bytowych w superlatywach. Jeżeli chodzi o towarzystwo, na jaką pogodę się trafi i czy jest coś ciekawego do zobaczenia w najbliższej okolicy to akurat sanatorium ma na to wpływ żaden. Fakt, że baza zabiegowa w Zakładzie Przyrodoleczniczym skromna porównując chociażby do Ciechocinka, ale dla mnie wystarczy. Ja jadę podleczyć górne drogi oddechowe więc samo powietrze powinno mi pomóc, a jeszcze jakieś inhalacje, może jakaś kwasowęgłówka na nadciśnienie, może basen i wystarczy.
gonzo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 31 mar 2013 17:53

Post autor: gonzo »

Miłego pobytu Zbychu, Łazienki to mały obiekt, taki kameralny,odbywają się w nim niekiedy występy na sali, pokoje były duże,odwiedzałem znajomych,mnie się podobało,trochę nie dogrzane zimą, kawiarnie czy dansingi parę metrów obok,obsługa na dole dobra, miła, zarówno lekarz,pielęgniarki czy rehabilitanci,baza jak pisałem około 300m z basenem, wyżywienie było dowożone przez catering,totalna porażka nie tylko moja opinia ale wówczas całego turnusu, zebranie w tej sprawie kierownictwo olało, mam nadzieję, że to się zmieniło( nie jestem wybredny a mam porównanie z 5 innych)klimat, widoki przepiękne, byłem już w Iwoniczu 3razy, plus żona 4, i syn 3,ale już w innych ośrodkach, nie Zespół uzdrowiskowy,polecam Sanvit, Górnik, Piast,Wisła,Ziemowit czy, Krus oraz barek na Górce tanie ,smaczne jedzenie, dansingi od 15 w Krakowiaku oraz od 18 w innych.Biura podróży organizują sporo wycieczek polecam.Obecnie 8-08 jadę do Beskidu w Krynicy i opinie mnie przerażają, ważne są zabiegi i mimo wszystko miejsce do spania, a jak piszą łózka bardzo miękkie i wygniecione, to na mój kręgosłup horror. Życzę udanego turnusu i miłych wspomnień z przepięknego dla mnie Iwonicza. Ciekawy jestem, czy korytko po naszych interwencjach się zmieniło.
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzięki Gonzo za konkretne, wyczerpujące informacje. Kilka sanatoriów (podobnie jak Ty) zaliczyłem i bywało różnie, ale ja nie jestem z gatunku tych malkontentów, którym wszędzie źle, mnie w zasadzie jest wszędzie dobrze. Ha, ha, ha. Pewnie, że w dzisiejszych czasach powinien obowiązywać we wszystkich sanatoriach jakiś przyzwoity standard, ale jest jak jest, a z NFZ jedzie się tam gdzie człowieka wyślą. Jadąc prywatnie można sobie wybrać warunki i miejsce, ale skoro przysługuje sanatorium raz na 2 lata to dlaczego nie korzystać? Zawsze to taniej, a pracując ponad 42 lata pewnie sobie zapracowałem na tą odrobinę relaxu. Piszesz, że jest gdzie „potupać” na parkiecie to super, lubię potańczyć, mam nadzieję, że do mojego wyjazdu (18.04) wróci wiosna to będzie można pospacerować, wyżywienie? Jak będzie mało to zawsze można coś dokupić. Jestem z natury optymistą to pewnie i na Stare Łazienki i Iwonicz nie będę narzekał. Szkoda, że to tak daleko, o de mnie ponad 600 km ale to również ma swoje dobre strony i zupełnie inny klimat niż u mnie. Pozdrawiam, życzę udanego pobytu w Krynicy i jeszcze raz dziękuję, że chciało ci się pisać w ten świąteczny dzionek. Miłego dnia.
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

witam , chwilkę mnie nie było ,nie dość że opinie negatywne to jeszcze pogoda się sprzysięgła :evil:
No, i z moich planów nici. :evil:
ODPOWIEDZ