Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Wyjeżdżam do Buska 5 maja. Proszę o radę: czy w maju zmieniać już opony na letnie czy raczej pozostać na zimowych? Prognozy podobno przewidują zawieje i zamiecie śnieżne.
Witam! Uzdrowisko Busko jest wspaniałe ale , prawie wiekszość budynków sanatoryjnych jest " rozsypana na dość dużym terenie.W zależności od tego do jakiego sanatorium się jedzie i czy wlasnym pojazdem lub PKS-em , w niektórych przypadkach przyda się cieplejsza kurtka.mieszkam 200km od Buska ale tam bywam często. Powiem tak ;powietrze wspaniałe,ale i chłodne, często wilgotne z rana.radzę zabrać ze sobą garść dobrego humoru , a pobyt się uda. Najdalej od centrum uzdrowiska ,sali koncertowej czy parku z fontanną położone są uzdrowisko " Astoria" zupełnie na peryferiach miasta prawie przy samej drodze ,potem jest "Włókniarz"."Wojskowe," ,"Nida" i coraz bliżej "Krystyna" itd.Wieczorki taneczne najczęściej w kawiarni w parku zdrojowym .zyczę słońca i dobrego towarzystwa. Aśka
Witaj Asiu Chyba dawno nie byłaś w Busku,bo odrobinę zawodzi Cię pamięć.Rzeczywiście najdalej od parku położona jest Astoria(nawet na skierowaniu miałam zapisaną miejscowość-Zbludowice,a nie Busko),po drugiej stronie ulicy jest Nida,dalej Szpital Wojskowy i prawie naprzeciwko Krystyna.Z Krystyny do parku już niedaleko.Z parku do Włókniarza jest pewnie taka sama odległość jak do Krystyny.Może to tylko takie wrażenie,bo Włókniarz jest molochem(największe sanatorium w Busku).Pozdrawiam
dla ;Astrid
Dzięki za Twoja odpowiedż ,faktycznie jakiś czas mnie tam nie było.Jeśli jesteś dobrze poinformowana o tych sanatoriach w Busku , to Proszę napisz mi coś o tej "Astorii" bo sie tam niedługo wybieram i przeraża mnie to ze ten budynek jest prawie przy samej drodze ?? czy faktycznie tak jest?? czy to tylko złudzenie z fotki na ich stronie?? Będe wdzięczna za odpowiedż.Pozdrawiam.
Witaj Asiu:)W Astorii byłam 4 lata temu,co roku jestem w Busku,ale z moich pobytów ten właśnie wypadł najsłabiej.Nie jest problemem położenie tego sanatorium,rzeczywiście leży blisko drogi,ale budynek oddzielony jest parkingiem i pasem zieleni.Baza zabiegowa nie była powalająca.Siarka dowożona cysterną,podstawowe zabiegi na miejscu,ale najbliższy basen i kriokomora w Krystynie(można sobie dokupić).Jedzonko było dobre.W większości pokoje 3-osobowe,fakt,że duże i ładnie.Może cos się teraz zmieniło.Najmilej wspominam ludzi tam poznanych.W zeszłym roku byłam w Słowackim,a teraz będę prywatnie we Włókniarzu....też od 5 maja (2 tyg).Pozdrawiam
do Ireny
Niestety nie byłam w Nidzie,ale słyszałam o niej same dobre rzeczy.W zeszłym roku gdy byłam w Słowackim rozmawiałam z panem,który zawiedziony był,że trafił do Słowackiego,bo bardzo chciał do Nidy.Twierdził,że zabiegi,kadra i obsługa świetna,a jedzonko b.smaczne.Mam też sąsiada ,który co roku wykupuje sobie turnus w Nidzie.Jestem przekonana,że będziesz zadowolona.Pozdrawiam serdecznie