SZUKAM DOJAZDU DO USTKI

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
IrenaR
Na forum od: 21 kwie 2013 20:10

SZUKAM DOJAZDU DO USTKI

Post autor: IrenaR »

Mam skierowanie do sanatorium "Perła" w Ustce od 07.06.2013. Mieszkam w Kotlinie Kłodzkiej. Czy ktoś jedzie w tym terminie do Ustki? Mogę dojechać do Wrocławia.
Irena
Awatar użytkownika
rozantka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Dolnośląski

Re: SZUKAM DOJAZDU DO USTKI

Post autor: rozantka »

Witam też jadę do Perły z Wrocławia turnus wcześniej i też szukam transportu. Są tylko pociągi z kilkoma przesiadkami. Ale znalazłam teraz taki pociąg z Wrocławia do Leszna tj,100km. a z Leszna do samej Ustki autobus pospieszny. Na niego sie szykuję ,tylko ten autobus jedzie z Jeleniej G. i boję sie czy będzie miejsce. Chociaż to jeszcze nie sezon to mam nadzieje ,że nie będzie tak żle.Jeszcze muszę sie zzorientować czy nie można zrobić rezerwacji na ten autobua. Pozdrawiam,
IrenaR

Dziękuję za podpowiedź. O której godzinie jest to połączenie?Jeżeli będziesz wiedzieć coś jeszcze, to będę wdzięczna za informacje.
Pozdrawiam
Irena
zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 14:39
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: zuza »

Witajcie koleżanki jadące do ustki, szukajcie połączeń do słupska bo do samej ustki jadą tylko w sezonie a ze słupska blisko dworca pkp są pks co kilkanaście minut ewentualnie pociąg ale jest ich niewiele . Z wrocławia są pociągi zprzesiadką w poznańiu w stargardzie szczecińskim lub w sochaczewie . proszę wpisać w google rozkład jazdy pkp wyszukiwarka połaczeń i tam łatwo coś dopasować. Zazdroszcze wam tego sanatorium chętnie bym tam wróciła pozdrawiam.
Awatar użytkownika
rozantka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

witaj Zuza! ja jade tak jak pisałam wcześniej pociągiam i dalej autobusem do samej Ustki. Napisz coś więcej o Perle, jak daleko do centru,,czy są pokoje jedno-osobowe i czy jest możliwośc otrzymac taki pokój. Ja jadę dzień wcześniej bo szkoda mi dnia stracic jak jest tak Fajnie jak piszesz. Jak można spędzać czas poza zabiegami. Pozdrawiam :kwiat:
zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 14:39
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: zuza »

Witam w perle byłam 2 lata temu w styczniu . Do centrum 2 km . Są pok. 1 os. i ja taki miałam. Też jechałam dzień wcześniej i rezerwowałam pok. jednoosobowy pełnopłatnie wraz z wyżywieniem i tak już zostałam choć nie było łatwo ( chcieli mnie przenieść do 2 os.). Są też pok studio 2 + 1 więc może takie studio ci się uda ( troche tańsze od jedynki) Jedziesz w czerwcu więc są długie dni a tam jest gdzie spacerować ., nie tylko po plaży , lecz sama się nie wybieraj tam gdzie jest mało ludzi bo zdarzają się kradzieże u mnie na turnusie tak się zdarzyło ale po 16 już było ciemno. Lepiej chodzić w grupie szczególnie na trasie z i do centrum miasta. Na miejscu jest kawiarnia , wieczorami tańce . Sporo wycieczek( płatne) .W perle nie ma basenu ale jeśli lubisz to jest fajny i basen z różnymi bajerami w hotelu Lubicz w centrum miasta ( polecam). Najważniejsze to dobre towarzystwo a napewno nie będziesz sie nudzic. W razie jakichś wątpliwości pytaj , będę wiedziała to odpisze pozdrawiam.
Awatar użytkownika
rozantka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj Zuza !!! Dzięki za informacje ,może mi się uda załatwić jedynke w studio. Bo ja jestem "nocny marek" i może to być uciążliwe dla drugiej osoby. Myślę że będzie fajnie byle pogoda dopisała. Pozdrawiam. :kwiat:
Awatar użytkownika
rozantka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

do Irena R; ja jadę pociągiem z Wrocławia o 8;36 do Legnicy .Jest w Legnicy o 9;34 i pks -em do Ustki z Legnicy o 10;05 . Nie mam jeszcze rezerwacji bo długi weekend i nie mogę się dodzwonić do pks w Jeleniej Górze.A autobus jedzie z PKS Jelenia Góra. podzję Ci nr. 75/6422103 może się przydać. Jeżeli pojedzie w dzień Twojego wyjazdu z PKS Słupsk to nie wiem czy rezerwację w Jeleniej można zrobić. Pozdrawiam. :kwiat:
IrenaR

Dziękuję bardzo. Dzwoniłam już do PKS Jelenia Góra. Nie robią rezerwacji na autobus do Ustki, ale twierdzą, że nie ma problemu, żeby wsiąść. Zamierzam jechać z Jeleniej Góry, bo ode mnie jest ta sama odległość do Wrocławia, co do Jeleniej Góry.
Pozdrawiam
marcin32
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2013 07:27

Post autor: marcin32 »

W moim przypadku,to jadę z Łuków do Warszawy Zachodniej
a póżniej jadę dzień wcześniej autobusem
z Dworca Pks Warszawa Zachodnia o 21.30
a na 6.30 bedzie sie na miejscu
i dnia nie stracimy,
Ja bede jechał z mamą własnie tak-
Choc mam na 12 czerwca do OSW Radosc Ustka.
ODPOWIEDZ