Wolne miejsce do Kołobrzegu

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
niebieskookii
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 kwie 2013 14:01
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 5

Wolne miejsce do Kołobrzegu

Post autor: niebieskookii »

Witam,jadę samochodem z Rzeszowa do Kołobrzegu w terminie 22.06--13.07.2013 r.Jade sam,wiec może ktoś w tym samym czasie jedzie i ma ochotę na przejazd samochodem.Mogę podjechać po tego kogoś w miarę blisko od Rzeszowa,lub na trasie,która jest do ustalenia.Pobyt w sanatorium Rawar,więc w samym środku ulicy zdrojowej.Pozdrawiam.
akwie
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 24 kwie 2013 15:34

Re: Wolne miejsce do Kołobrzegu

Post autor: akwie »

Witam,

Już miałam nadzieje, że do kogoś dołączę... Część szczegółów sie pokrywa: Kołobrzeg, Podkarpackie (ja Dębica, Ty Rzeszów), sanatorium. Jest jednak jedna zasadnicza różnica mój turnus zaczyna się tydzień później 30 czerwca, a szkoda. Pisałeś,że wybierasz się samochodem. Mam pytanie jaką trasą planujesz tam dotrzeć? Ja wstępnie myślałam Kielce, Łódź, Bydgoszcz, Koszalin, Kołobrzeg. Nie wiem jednak czy to dobry pomysł, poproszę o opinię.

Pozdrawiam cieputko :)
Awatar użytkownika
niebieskookii
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

witaj,ja juz jade do Kołobrzegu trzeci raz i jechałem róznymi trasami.Ale faktycznie trasa podana przez Ciebie jest najbardziej optymalna.Z Rzeszowa na Kielce,łodz,Bydgoszcz i Kołobrzeg.Tylko jesli tez jedziesz samochodem,to zwróc szczególna uwage na jazde przez miejscowosc Biały Bór,blisko Bobolic niedaleko juz Koszalina.Mała dziura zabita dechami ale na obu koncach stoja aktywne radary bo mimo ze koło nich nie ma jeszcze zabudowan,ale jest ograniczenie do 50 km/h i zbijaja kokosy na mandatach.Juz nawet w TV była ta miejscowosc pokazana odnosnie radarów i wielkosci kasy do Urzedu Gminy.Tez mam stamtad pamiatke. :evil: Moze w Kołobrzegu wyskoczymy na piwko razem?Pozdrawiam :)Do jakiego osrodka Ty sie wybierasz?Moze jakis kontakt? :kwiat: :kwiat: :kwiat:
akwie
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witam,

Dziękuję za wskazówki. Może uda dotrzeć mi się na miejsce (sanatorium Mesko) bez fotek/filmów po drodze, jeżeli zdecyduje się na samochód. Ciągle rozważam opcję transportu publicznego (chociaż trudno będzie mi przewieść rowerek). Nie jeździłam na dłuższe trasy niż 200 km od domu. Jeżeli bywałeś już w Kołobrzegu może podpowiesz jak tam z parkingami, trudno/łatwo dostępne, płatne, bezpłatne. Jak z możliwościami "zaparkowania" roweru? Jak długo zajmowała Ci podróż w wariancie najbardziej optymistycznym (bez przeszkód na drodze) i tym mniej optymistycznym. Czy podróżowałeś nocą, czy za dnia?

Pozdrawiam cieplutko:)
Awatar użytkownika
niebieskookii
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj,,jesli chodzi o jazde PKP,to kolega jechał tez tak z Rzeszowa do Kołobrzegu przek Kraków<tam przesiadka>i przez okres 23 godzin,wiec nie zazdzroszcze.Powrót miał juz ze mna samochodem.Jesli chodzi o parkinki,to wiekszosc sanatoria ma swoje darmowe parkingi,ale kilka jest płatnych.Mesko chyba ma darmowy,ale mozesz zawsze zadzwonic i spytac.Wtedy ludzie stawiaja samochode obok płatnego parkingu na ulicy,chodniku i juz jest ok.Jesli chodzi o rower to mysle ze w osrodku schowasz go bez problemu,bo wiekszosc osrodków ma takie mozliwosci.A wypozyczenie roweru nad morzem to koszt 10 zlotych za godzine,wiec sporo.Jesli chodzi o czas jazdy samochodem,to jak jechałem sam,to za 10-11 godzin zajechalem,zalezy to od korków na drodze.A wracałem z dwoma osobami,wiec kilka postojów po drodze robilismy i zeszło nam 12 godzin trasa optymalna.Jesli masz ochote to mozesz podac jakis namiar na siebie i porozmawiamy i moze umówimy sie na drinka w KOłobrzegu..Pozdrawiam.Mój adres mailowy---[email].pl
akwie
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witam,

Kolejny raz bardzo dziękuję za wskazówki. Mam nadzieję, że uda nam się bez problemów dotrzeć do Kołobrzegu. Bliżej wyjazdu pozwolę sobie jeszcze napisać do Ciebie.

Pozdrawiam cieplutko:)
Awatar użytkownika
niebieskookii
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam,bedzie mi miło wypic z Toba kawe w Kołobrzegu..
Awatar użytkownika
Irena0404
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2012 11:41
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Irena0404 »

Witaj niebeskooki:) Jadę z Tarnowa do Kołobrzegu ośrodek Amber, ale niestety trochę później. żałuję, byłoby jak najbardziej po drodze...miłego pobytu
Awatar użytkownika
niebieskookii
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj,znam ten osrodek Amber,nawet go ogladałem raz jak tam byłem.A kiedy jedziesz?to moze wypijemy tam kawe razem?Byłem juz kilka razy w Kołobrzegu i znam ciekawe miejsca.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Irena0404
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2012 11:41
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Irena0404 »

niebieskookii pisze:Witaj,znam ten osrodek Amber,nawet go ogladałem raz jak tam byłem.A kiedy jedziesz?to moze wypijemy tam kawe razem?Byłem juz kilka razy w Kołobrzegu i znam ciekawe miejsca.Pozdrawiam
tym bardziej żałuję, że się rozmijamy, bo ja jadę po raz pierwszy do Kołobrzegu i przewodnik byłby mile widziany... ;) a ośrodek podobno super więc i kawę pewnie dobrą podają :)
ODPOWIEDZ