AMER-POL Polańczyk

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
mlenio1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 lip 2013 12:11
Oddział NFZ: Lubelski

AMER-POL Polańczyk

Post autor: mlenio1 »

Witam. Jadę do Amer-Polu w Polańczyku 12 sierpnia i poszukuję opinii o tum sanatorium. Ciekawi mnie, jakie są pokoje? Czy lepiej prosić o pokój od południa, czy od innej części świata? Nie chciałabym, by w pokoju było ponuro i ciemno. Nie wiem też, jak z zabiegami. Przeczytałam, że jest prawie pełna lista zabiegów, a mnie interesuje masaż suchy na kręgosłup. Jeśli ktoś ma informacje, proszę o napisanie. Ewa
anoraf
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 lip 2013 23:09
Staż sanatoryjny: 5

Re: AMER-POL Polańczyk

Post autor: anoraf »

Ewa, weź pokój od strony głównego wejścia do budynku, od ulicy, będzie słoneczny. Miłego pobytu
henryk44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 17:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: henryk44 »

Witam forumowiczów,proszę o informacje na temat tego sanatorium.Jadę do Amer-Polu w maju.
henryk44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Jeszcze raz pozdrawiam miłych forumowiczów i proszę o informacje na temat tego sanatorium.Z lektury nic szczególnego nie dowiedziałem się.Dziękuję.
henrys66
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2013 20:56
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 13
Podziękowano: 1 raz

Post autor: henrys66 »

Witaj Henryk w Amer Polu byłem jesienią 2013 pogoda była wspaniała,więc nie można było się nudzić ,spacery wycieczki itd.Niestety w całym Polańczyku nie ma basenu, a dojazdy do Ustrzyk trochę męczące.Pozostałe zabiegi w normie , dużo gimnastyki.Posiłki bez szału ale wystarczało.Tańce na miejscu w klubie, wtedy najlepsze w Polańczyku.To tyle , jak coś Cię jeszcze interesuje to pytaj.Ja w poniedziałek mam komisję i nie wykluczone że też wybiorę Plon w Polańczyku.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ededi12
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2012 22:16
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ededi12 »

Witaj henryk44.W Amer Polu byłam w 2012 roku w maju i nie narzekałam.Pokoje przyzwoite z telewizorkiem za dopłatą,parking płatny. Jeśli chodzi o zabiegi to uważam że były całkiem na poziomie i wszystko w jednym budynku.Mnie nieco jedzenie nie przypadło do gustu bo ileż można jeść makaron i mielonkę ale przeżyłam.Jeśli chodzi o atrakcje to jest ich pod dostatkiem bo knajpka na knajpce i wieczorki taneczne w Amer Polu w kawiarence bądź pod wiatą na zewnątrz.No i oczywiście ciekawe okolice i można popływać rowerkami po Solinie co polecam.Pozdrawiam i życzę super wypoczynku oraz niezawodnej pogody ;)
henryk44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witajcie ededi12 i henrys66,dziękuję Wam za ciekawe informacje,które są dla mnie budujące,gdyż nie jestem wybredny.Najbardziej interesują mnie zabiegi i ruch na świeżym i czystym powietrzu.Dopytam tylko jak z dostępem do internetu i jaki wybrać pokój 2-osobowy gdyż jestem skazany na pobyt z żoną.
Awatar użytkownika
ededi12
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2012 22:16
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ededi12 »

henryk44 ja miałam pokój 211 na drugim piętrze :) :) ,spokojnie jest winda.Najlepsze pokoje od strony głównego wejścia (słoneczne ) i mają balkony ;) z drugiej natomiast szarobure.Polańczyk ogólnie fajna sprawa,mieli ciekawe wycieczki w programie także za graniczne z tym że jednodniowe.
jawa 53
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 gru 2013 07:17
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: jawa 53 »

Witaj Henryk pokoje w Amer-Polu są w większości dwu osobowe,z dostępem do internetu jest różnie,teoretycznie jest,ale czasami gdy są lekarze albo ważni goście to są ograniczenia.Jeżeli chodzi o ruch na świeżym powietrzu to są oznakowane ścieżki, 'ładna przystań a ulica główna też nadaje się na spacery.
niuta
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 wrz 2013 22:56
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: niuta »

Może się powtarzam.bo natrafiam na prośby o AMER-POlu- dla mnie super sanatorium,zabiegi ok,wyżywienie no powiedzmy w skali od 1 do 10 na 5,pokoje małe,schludne, na 21 dni-cóż innego nam potrzeba,obsługa miła,wystarczy trochę uśmiechu i jest dobrze..Mam nadzieję,ż dostanę to sanatorium w styczniu przyszłego roku ze zwrotów.Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ