Argentyt w Dabkach

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
kremewa
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 lip 2013 20:32
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 8

Argentyt w Dabkach

Post autor: kremewa »

Wybieram sie do sanatorium Argentyt w Dabkach w pazdzierniku. :) Prosze o opinie o tym osrodku kuracjuszy, ktorzy tam niedawno byli. :kwiat:
BOZENA196711
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2012 22:15

Re: Argentyt w Dabkach

Post autor: BOZENA196711 »

Ja tam byłam w maju, bardzo zadowolona jestem. Naprawdę tylko czepialscy maja prawo do narzekania. Robiłam tu wpisy na ten temat. Pozdrawiam i życzę dużo słonka Bożena
Awatar użytkownika
kremewa
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziekuje za szybki odzew.Z tego co piszesz wynika, ze i ja nie bede narzekac.Najbardziej cieszy mnie to, ze jade nad morze /z NFZ/ . Serdecznie pozdrawiam. :serce:
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2012 17:25

Post autor: wikul »

Jest to kompleks budynków mieszczących ponad 400 kuracjuszy, składający się z trzech obiektów połączonych przejściami i jednego o nazwie Adriano oddzielnego,oddalonego o jakieś 100 metrów. Budynki dość nowoczesne, o zmodernizowanej fasadzie i otoczone zielenią. Obiekt jest usytuowany na dość dużym, dobrze utrzymanym terenie. Wszędzie czysto i schludnie. Wejście do głównego budynku dość efektowne i robiące wrażenie, gorzej zaś z powitaniem.
Ktoś wymyślił, ze przyjęcie, rejestracja i wydanie kluczy może rozpocząć się dopieroo 14-tej, bo tak rozpoczyna się doba w sanatorium.W efekcie ludzie, którzy z różnych, nie zawsze od siebie zależnych, powodów przyjechali np. o 6, 8 rano musieli czekać do godz. 14-tejTak więc od godz. 13-tej przy recepcji był już niezły tłumek podenerwowanych ludzi. Na szczęście, rejestracje rozpoczęto trochę wcześniej i przebiegała sprawnie.
Zaopatrzeni w klucze kuracjusze udali się do pokojów w budynku głównym lub wspomnianym już Adrianie.
Pokoje były tam 1, 2 i 3 osobowe. Ciekawe jest to, że w pokoju 2-osobowym opłata wynosiła 460,- od osoby, a w trójce o połowę mniej, chociaż pokój był lepiej wyposażony, bo były podobno lodówki.
Jak wyglądała taka dwójka?
Ładnie umeblowana w typowo hotelowe meble.Pokoje dwuosobowe były dwojakiego rodzaju: z oddzielnymi sapaniami lub łożem małżeńskim i nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to, że małżeństwo które chciało mieć oddzielne spanie nie miało żadnej na to szansy.Łóżko małżeńskie wciśnięte było w kąt, tak, że jedna osoba miała dostęp z boku, druga zaś mogła albo gramolić się przez tą pierwszą, albo czołgać się na siedzeniu, lub brzuchu do tyłu. No nie jest to dobre rozwiązanie, a dla osób starszych wprost trudne.
W naszym pokoju już na „dzień dobry” pokazało się, że zepsute są drzwi od kabiny prysznicowej i cały dzień trzeba było czekać, pomimo kilku monitów, aby to naprawiono. Dziwne, że pokojowa tego nie widziała. (...)
Nie chciałbym tam drugi raz trafić. Ktoś, kto nie był nigdy w sanatorium może być zadowolony, ale jeśli ktoś zna inne sanatoria, to zachwycony nie będzie, choć powodów do narzekania specjalnie nie ma, ale to taka sanatoryjna druga liga.
[link]
Ostatnio zmieniony 25 lip 2013 13:48 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Awatar użytkownika
kremewa
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziekuje serdecznie za szczegolowy opis. Bardzo mi pomogl. Po powrocie rowniez postaram sie opisac swoje wrazenia z Dabek. :serce:
Awatar użytkownika
kremewa
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Wrocilam dzis z 21-dniowego pobytu w Argentycie w Dabkach. Zakwaterowno mnie w Adrianie w pokoju 3 osobowym. Warunki super : trojka skladala sie z dwoch pomieszczen z balkonem i lodowka, cieplutko, duzo miejsca, cisza i spokoj. Chodzenie na zabiegi i posilki to zaden problem, zabiegi ustawione przynajmniej u mnie co pol godziny. Szlam wiec na sniadanie, od 9,30 mialam 3 zabiegi jeden po drugim i potem czas wolny. Choc Dabki to rzeczywiscie wies, wypoczelam tam wspaniale. Piekne jezioro, blisko do morza - choc brak miejsc do posiedzenia na plazy- niezle wieczorki taneczne, dobre warunki lokalowe i bardzo dobre jedzenie. Jak na pobyt z NFZ to kto na Argentyt narzeka to chyba nie byl w innych osrodkach. Licza sie tez wspollokatorki, a te byly super. Ja Argentyt polecam, a niezadowoleni zawsze sie znajda. Kto umie sie zorganizowac, nie musi sie tam nudzic - tance sa tez w Hutmenie, Dukacie, Polonezie, Geovicie i Delfinie. Ja wroce tam chetnie. :lol:
ODPOWIEDZ