NFZ- LEKARZ ORZECZNIK.
-
antygona28
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 11 lip 2013 07:55
NFZ- LEKARZ ORZECZNIK.
- many
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 cze 2013 19:00
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: NFZ- LEKARZ ORZECZNIK.
tak na szybko ,jezeli pracujesz/legalnie/ i jestes na zwolnieniu powyzej 30 dni ,,juz jest podstawa aby Zus wezwał cie na komisję i tam lekarz zapewne da ci skierowanie do sanatorium,,aby cie szybciej ozdrowić,,
Jezeli jestes na rencie lub swiadczeniu rehabil,,,,,mozesz sama sobie zorganizowac taki wyjazd,,,Jak to zrobić?????
Proste,,pobierasz z ZUS 2 dokumenty ,jeden wypełniasz ty,,,drugi twój lekarz ,,,,dodatkowo wykonujesz podstawowe badania ,krew,mocz,rtg,ekg, oraz inne swoje dokumenty z pobytu w szpitalu,,ewentualnie rezonasy ,itp,,
Następnie składasz to wszystko w swoim oddziale Zus,,i czekasz,,,,,,na bilecik!!
ale ostatnio wzywaja taka osobe na kontrole do zus w celu weryfikaci czy nadajesz sie na takie leczenie
Najwazniejsze jest jednak to ,,ze mamy cud leczenie za DARMO ,,na koszt panstwa ,zus zwraca również koszty transportu,,
Są jeszcze inne instytucje które wspomagaja wyjazdy,,ale to juz wszystko płatne niewielkie sumy ale jednak ,płatne
1-NFZ
2-PCPR
Można także jechać prywatnie -nie liczyc na czyjaś łaske,,, ja byłem 2 razy i nie żałuje ,,jest dosc duża różnica w świadczeniu usług,,pozdrawiam
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Antygono28
Pozdrawiam
- WiKaPi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 lut 2012 21:54
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
chyba jednak niekoniecznie .... pobiera się z Zus -----Wniosek o rehabilitację leczniczą w ramach prewencji rentowej ZUS----- który wypełnia lekarz prowadzący i z ten wniosek oraz wypis ze szpitala zanosi się do ZUS ... i to wszystko .. żadnych dodatkowych badań
- Selene
- W naszej pamięci

ZUS to zupełnie inne orzecznictwo
- WiKaPi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 lut 2012 21:54
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
UPS ....Mea Culpa .... nie doczytałemSelene pisze:WiKaPiależ Antygona założyła temat: NFZ- LEKARZ ORZECZNIK.
ZUS to zupełnie inne orzecznictwo
-
forumowicz
-
antygona28
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 11 lip 2013 07:55
Dzięki Selena. Przeczytałam Twój wpis na forum . Tylko mam paytanie . Dlaczego lekarz orzecznik zatwierdził pobyt sanatorium i tża czekać 2 lata . Jak były dołończone ksero wypisu że szpitala a ostatni nawet nie minoł miesiąc od wystawienia wniosku przez lekarza na dalszą kuracje w sanatorium. Czy lekarze mogą sobie tak o zatwierdzać jak im sie podba?Selene pisze:Many, Antygona28 pytała o orzecznictwo NFZ nie zaś ZUS.
Antygono28na ten temat obszernie napisałam tutaj: http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... =13&t=6719
Pozdrawiam
- Selene
- W naszej pamięci

Tak być powinno ale w naszym NFZ wszystko zdarzyć się może