Zwrot z PZU za pobyt na turnusie rehabilitacyjnym
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Zwrot z PZU za pobyt na turnusie rehabilitacyjnym
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Re: Zwrot z PZU za pobyt na turnusie rehabilitacyjnym
Chodzi Mi tutaj o zakres ubezpieczenia chodzi o własciwą PIECZĄTKĘ na wypisie.
W zamierzchłych czasach w ciagu roku kilkakrotnie bywawałem czy to na leczeniu w Klinikach Szpitalach czy też otrzymywałem kontynuacje leczenia w Szpitalach Uzdrowiskowych .
Firma niestety prawdopodobnie zauważyla ,że ma w swej ofercie Usługę czy też ubezpieczenie z,którego się nie Wywiąże !
Podam kilka przykladów ,które tyczyły Mnie osobiście -Pobyty w Klinikach , Szpitalach czy też Nawet leczenia w Szpitalu Uzdrowiskowym Były REFUNDOWANE wg stawki bodajże 35 zł za dzien , Ale okazało się ,że w ciągu 2-3 lat wykorzystałem limit rocznie około 50 dni i Nawet za pobyt kiedy Miałem zabieg juz Zakład nie placił bo wg Niego Było To naduzycie z Mojej ..Strony
Kilka lat temu ( 2-3) Zakład stwierdzil ,że Choruję Zbyt CZĘSTO i przy ponownym przedłużeniu polisy i zwiekszeniu
Zakład WYPOWIEDZIAł Mi Ubezpieczenie na leczenie Szpitalne.( zaproponowano podniesienie stawki o duży % )
Sprawdzałem i okazało się ,że w/w polisa ma kilka luk ktore wykorzystuje ubezpieczyciel ,Aby nie wypłacać ubezpieczenia Szpitalnego.
Jest to powszechne twierdzenie ,że udając się na kontynuację leczenia klinicznego czy też szpitalnego jedzie się ..Na WCZASY
Jest to oczywiście Śmieszne twierdzenie bo jak mozna okreslić kontynuację leczenia juz w ośrodku zamiejscowym , gdzie chory dochodzi po nieraz skompikowanym zabiegu -
Przyklad osrodki rehabilitacyjne np Repty czy też Ustroń - myslę tutaj o slaskich -gdzie kilku pacjentów podało nawet w/w Zakład Ubezpieczeń do ..sadu
Cóz najlepszym dla Ubezpieczyciela jest ,aby płacić a jeżeli On ma cos wyplacic zpolisy to są PROBLEMY lub zapisane drobnym druczkiem obostrzenia np że placa w skali roku do 30 dni!!
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy