Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
W Chemiku przebywałem 12 dni płacąc za dobę 143 zł + 3,70 klimatycznego. Pierwsze wrażenie to specyficzny smrodek prawdopodobnie pochodzący ze starych wykładzin, pamietających zapewne jak i cały obiekt jeszcze wujka Gierka. Ale winda nowa. Zacznę od plusów a wiec od jedzenia. Jest smaczne, urozmaicone i estetycznie podane. Obsluga miła i uczynna. Pani zajmujaca sie rozrywkami sympatyczna i aktywna. Oprócz wycieczek ma inne propozycje. A więc w poniedziałki i czwartki, odbywające sie na stołówce wieczorki taneczne z zimprowizowanym bufetem z napojami (równiez wyskokowymi). W inne dni spotkania ciekawymi ludźmi, czasem ze wspólnym śpiewem. Telewizja ze skromną ofertą (5 kanałów) ale telewizorek miałem dobry (wiszące 20" panoramiczne Tschibo0. Niestety troche rozregulowane. Kuracjusze narzekali na ciasne pokoje i płytkie brodziki w łazienkach. Ci którzy chcieliby coś przeprać muszą liczyc sie z brakiem suszarek czy innych miejsc do suszenia. Ogrzewanie skromne żeby nie powiedziec nieobecne. Baza zabiegowa taka sobie. Udzielana w tzw.rotundzie, brak basenu. Niektóre zabiego w zaimprowizownych warunkach na terenie obiektu hotelowego. Opieka lekarska i pielęgniarska dobra. Mnie przyoadł świetny lekarz dr Myslicki, posiadajacy chyba ze cztery specjalizacje. Szefowej recepcji radzę unikać. Byłem swiadkiem gdy nie wpusciła do pokoju małżeństwa które zjawiło sie przed godz.12.00 od której zaczyna sie doba hotelowa. Musieli czekać. Brakowały niecałe dwie godziny, pokój był sprzątniety i przygotowany.
Podsumowując: jeżeli kogoś nie zraża ciasnota, wiek budynku i słabe ogrzewanie może tam spędzić czas wzglednie przyjemnie i pożytecznie bo z głodu nie zginie a rozgrzać się można w sąsiednich sanatoriach gdzie wszędzie są wieczorki taneczne.
Służę innymi informacjami jeżeli o czyś zapomniałem.
Dzięki za informację troszkę mnie przeraziło "skromne ogrzewanie" ponieważ jestem zmarźlakiem i lubię ciepełko,a na pograniczu listopada i grudnia to już pewnie będzie zimno ...szkoda, że nie ma basenu, ale wiem, że można sobie w innych sanatoriach wykupić karnet i chodzić dodatkowo i na to liczę Z informacji na stronie wynika, że doba zaczyna się o 14, a kończy o 12, więc z tego co rozumiem nie ma co przyjezdzac szybciej niż na 14 ...Jak będę miała pytania na pewno jeszcze je zadam pozdrawiam Agnieszka
O ogrzewanie zwyczajnie trzeba walczyć. Jak sie upomniałem to sie poprawiło. Najgorzej że "ciągnie" od ściany, czułem zimno gdy siedziałem przy stoliku. czyli że ściany są nieocieplone i przy bardzo niskich temperaturach nawet dobre ogrzewanie może nie wystarczać, zwłaszcza że kaloryferki niewielkie. Ale może trafiłem do takiego feralnego pokoju a w innych jest lepiej?
Pzdr.
No tak, jak niedogrzane ściany to ogrzewanie nie pomoże - niestety. Jeszcze mam pytanie czy były tam jakieś osoby młodsze ? Sama mam 30 lat i boje się, że będę zdana na towarzystwo ludzi "troszkę" starszych?
Było kilka osób młodszych ale nikt nie jest w stanie przewidzieć kto akurat przyjedzie w tym czasie. Ja tafiłem na towarzystowo zróznicowane wiekowo ale sympatyczne. Jednak trzeba sie liczyc z faktem że w sanatoriach większość to ludzie starsi i schorowani. Zapewniam jednak że nie sa potworami i z każdym można się zaprzyjaźnić.
Witam
w tym sanatorium bylam z kolezanką przed 4 laty na przelomie luty/marzec przez 2 tygodnie
prywatnie w cenie promocyjnej po ok 600 zl za osobę
mieszkalysmy w tzw pokoju-studio z pelnym wyposazeniem.
nie pamiętam zeby było zimno i śmierdziało
zabiegi byly na miejscu
na basen kolezanka jexdzila chyba Pod tężniami.
jedzenie było bardzo dobre.
bylam bardzo zadowolona z pobytu
myślę ze będzie fajnie
zyczę ci dobrego wypoczynku i kuracji