Ladek Zdroj sanatorium Jan HORROR
Ladek Zdroj sanatorium Jan HORROR
W zasadzie dość długo się zastanawiałem czy ten temat poruszyć na forum ale doszedlem do wniosku ze skoro pobyt w sanatorium ma sluzyc poprawie stanu naszego zdrowia to wręcz jest moim obowiązkiem przestrzec potencjalnych kuracjuszy o zwyczajach panujących w tym konkretnym obiekcie czyli jak w temacie
JAN Ladek Zdroj
Otoz sam obiekt ja to w Polsce bywa ma jakiś tam standard zupełnie do przyjęcia.
Wyzywienie jak to w sanatoriach na państwowym nikt jeszcze nie przytyl ale również do przyjęcia.
Lekarz bardzo mila Pani bez zastrzezen.
Zabiegi -trzeba chodzic ale to akurat uważam za zalete a nie wade gdyż pozwala nam troszkę rozprostować kosci.
Natomiast proszę sobie wyobrazić ze obsluga pielegniarska w godzinach pomiędzy 22 a 23 w nocy nie bacząc zupełnie na fakt ze ktoś może już spac chodzi po całym obiekcie i wali ( specjalnie uzylem tego sformułowania bo to z pukaniem nie ma nic wspólnego)do drzwi każdego pokoju z zacietoscia sluzb , które w okresie drugiej wojny swiatowej chodzily w czarnych mundurach i po nocy wyciagly rodakow z domostw wywozac ich w oglonie znanych kierunkach.
Powody takiego zachowania sa dla mnie zupełnie niewytlumaczaalne.
Z ust Pan pilegniarek slyszalem ze to dla dobra kuracjuszy żeby nic nikomu się nie stało.
Pytam się wobec tego dlaczego akurat w tych godzinach ma się ktoś zle poczuc lub zeslabnac , a dlaczego nie np.o 23.45 czy każdej dowolnie przyjętej godzinie po kontroli pielęgniarskiej.
Czulem się przez trzy tygodnie jak wiezien naszej sławetnej służby bezpieczeństwa publicznego ,która stosowala takie metody w celu zmiekceznie więźnia.
Po takim wybudzeniu nikt już chyba nie jest w stanie spokojnie zasnąć tej nocy , a następnej również nie bo panie pilegniarki pojawia się znowu i znowu i znowu i tak przez trzy tygodnie.
Tak wiec konczac chciałem bardzo podziekowac paniom pielgniarkom z sanatorium Jan w Lądku Zdroju za przemile trzy tygodnie pseudo odpoczynku , który to w moim przypadku zaowocował nerwica i pokaznymi problemami z zasnieciem.
A dyrekcji uzdrowiska pogratulować szczególnej troski i dbalosci w doborze personelu.
Pozdrawiam
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 64 razy
- Podziękowano: 55 razy
Re: Ladek Zdroj sanatorium Jan HORROR
Oczywiście sadze ze pomysl na utemperowanie osob o ograniczonym stopniu rozwoju umysłowego jest niezły.
Tylko jak to kiedyś mówiono mądremu tlumczyc nie potrzeba a glupi i tak nie zrozumie.
Przeciez byłem kilkakrotnie u pielęgniarek z prosba o nie budzenie i widocznie moja prosba była zbyt skomplkowana żeby średnio rozgarnięty człowiek ja zrozumial.
Był to już mój ktorys tam z rzedu pobyt w sanatorium i pierwszy raz się spotkałem z takim idiotyzmem.
Nie mniej jednak jeszcze raz dzięki
Pozdrawiam
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Bardzo prosze potrakuj mego posta z usmiechem !!
Jest kilka przyczyn ,że o Twe szlachetne zdrowie tak Troszczyly sie Panie mgr pielęgniarstwa
- bo ZBYT Głosno SPALEŚ i budziles Troske personelu medycznego o twe ZDROWIE
lub i ktorejś z Pań poprostu Wpadłeś w oko i stąd te odwiedziny o tej godzinie moze sprawdzały czy..
lub poprostu podpadles i Cały personel w drodze PODZIEKOWAŃ poprostu pokazal Ci twe miejsce w szeregu