sanatorium Gracja w Ciechocinku

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
kuracjusz07
Na forum od: 18 mar 2014 11:39
Staż sanatoryjny: 1

sanatorium Gracja w Ciechocinku

Post autor: kuracjusz07 »

Witam wszystkich a zwłaszcza tych którzy wybierają się do tego sanatorium Gracja w Ciechocinku. Jeżeli chodzi o jedzenie to jest monotonne a zwłaszcza dla tych na dietach, niektórych potraw nie da się rozpoznać. Przestrzegam przed zamieszkaniem w pokoju 113. To klitka przeznaczona dla dwóch osób a powinna być dla jednej. Dwa tapczaniki wygniecione z przerwą między nimi 90cm. Osoba o wzroście 186cm śpiąc ma głowę pod parapetem 8cm od grzejnika. Dwa krzesełka umieszczone są pod telewizorem więc oglądanie tv tylko siedząc na jednym z łóżek bo na drugim ma się skręt karku. Przy złej pogodzie ciężko przeżyć tu 3 tygodnie. Kiedy zwróciłem uwagę na te niedogodności członkowi zarządu Pani Magdalenie K. stwierdziła, że była komicja z NFZ i wszystko się zgadza. Personel obsługujący zabiegi bardzo miły i fachowy. Panie pokojowe również bardzo miłe. Zalecam ubieganie się o pokoje z balkonem bo są duże. Telewizja płatna ok 80 zł za turnus.
Pozdrawiam wszystkich
Tadeusz
Ada
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2014 18:09

Re: sanatorium Gracja w Ciechocinku

Post autor: Ada »

Zgadzam się z powyższym opisem.Jak za Gierka wybudowano tak prosperuje do dzisiaj,tylko właściciel inny. :) ADA
kuracjusz07 pisze:Witam wszystkich a zwłaszcza tych którzy wybierają się do tego sanatorium Gracja w Ciechocinku. Jeżeli chodzi o jedzenie to jest monotonne a zwłaszcza dla tych na dietach, niektórych potraw nie da się rozpoznać. Przestrzegam przed zamieszkaniem w pokoju 113. To klitka przeznaczona dla dwóch osób a powinna być dla jednej. Dwa tapczaniki wygniecione z przerwą między nimi 90cm. Osoba o wzroście 186cm śpiąc ma głowę pod parapetem 8cm od grzejnika. Dwa krzesełka umieszczone są pod telewizorem więc oglądanie tv tylko siedząc na jednym z łóżek bo na drugim ma się skręt karku. Przy złej pogodzie ciężko przeżyć tu 3 tygodnie. Kiedy zwróciłem uwagę na te niedogodności członkowi zarządu Pani Magdalenie K. stwierdziła, że była komicja z NFZ i wszystko się zgadza. Personel obsługujący zabiegi bardzo miły i fachowy. Panie pokojowe również bardzo miłe. Zalecam ubieganie się o pokoje z balkonem bo są duże. Telewizja płatna ok 80 zł za turnus.
Pozdrawiam wszystkich
Tadeusz
Awatar użytkownika
Ewusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2011 08:25
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 13

Post autor: Ewusia »

A ja się nie zgadzam. Byłam w Gracji w grudniu 2013 roku, mieszkałam w 315 - dwójka z balkonem. Pokój w sam raz, łazienka cała w płytkach, w pokoju bardzo ciepło. Wyżywienie - przez cały turnus nie powtórzyło się menu obiadowe, obiady bardzo smaczne, jak domowe (dieta normalna), a śniadania i kolacje w normie. Zamierzałam schudnąć, a okazało się, że po powrocie przybyło mi co nieco. Baza zabiegowa na miejscu (wielki plus przy zimowej porze), rehabilitanci bardzo mili, panie pokojowe również. Ogólnie czysto, ciepło, wygodnie, a że budynek z czasów komuny - też mieszkam w bloku z tych czasów. Jedyne, co można zarzucić, to mało interesująca oferta kulturalno-oświatowa, no i sam Ciechocinek - widać, że najlepsze lata ma za sobą.
Ada
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2014 18:09

Post autor: Ada »

Przecież ja nie narzekam potwierdzam fakty,kaźdy lubi coś innego.Pozdrawiam turnus majowy.ADA :D :serce: :kwiat:
ODPOWIEDZ