Tulipan

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Karinka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 03 maja 2014 11:42
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Tulipan

Post autor: Karinka »

Wybieram się do sanatorium Tulipan w Ustroniu na przełomie sierpnia i września w ramach NFZ.Bardzo proszę o informacje dotyczące warunków i bazy zabiegowej. Czekam z niecierpliwością na info. Pozdrawiam forumowiczów. :D lk
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Tulipan

Post autor: hala5102 »

Karinka pisze:Wybieram się do sanatorium Tulipan w Ustroniu na przełomie sierpnia i września w ramach NFZ.Bardzo proszę o informacje dotyczące warunków i bazy zabiegowej. Czekam z niecierpliwością na info. Pozdrawiam forumowiczów. :D lk
Jak to możliwe, że z 4-ro miesięcznym wyprzedzeniem NFZ już Cię poinformował dokąd i kiedy jedziesz? W moim oddziale nie chcą podać nawet przybliżonego terminu wyjazdu, nie mówiąc o miejscowości. Każą czekać i bez dyskusji odkładają słuchawkę.
Karinka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Tulipan- Ustroń

Otrzymałam skierowanie na wyjazd sanatoryjny do Tulipana w czerwcu ale z uzasadnionych powodów nie mogę z niego skorzystać. NFZ przychylnie rozpatrzył moje pismo i wyjazd został przełożony o 2mce. :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Karinka! przeszukaj w oceń sanatorium i wyjeżdżam do sanatorium tam w obszerny sposób opisałam wszystko -bo byłam w Tulipanie. :kwiat:
Karinka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dzięki Stokrotko za pomoc i bardzo przydatne informacje.Słyszałam,że Ustroń jest cudowny i cieszę się bardzo ,że trafię do fajnego sanatorium.Zamierzam,oprócz podreperowania zdrowia,dużo zobaczyć-mam na myśli bliższą i dalszą okolicę. Pozdrawiam serdecznie. :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Karinka pisze:Dzięki Stokrotko za pomoc i bardzo przydatne informacje.Słyszałam,że Ustroń jest cudowny i cieszę się bardzo ,że trafię do fajnego sanatorium.Zamierzam,oprócz podreperowania zdrowia,dużo zobaczyć-mam na myśli bliższą i dalszą okolicę. Pozdrawiam serdecznie. :kwiat:
Jeśli jeszcze nie byłaś w Ustroniu ,będziesz zadowolona .Czasu starczy i na zabiegi i spacery a także wycieczki wyjazdowe.Z Tulipana do centrum jest blisko.
I w pobliżu sa tereny do spacerów.Mnie miejscowość urzeka więc powracam tamz przyjemnością. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Karinka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Do Ustronia pojadę pierwszy raz i im więcej mam wiadomości tym bardziej jestem wszystkiego ciekawa. W razie wątpliwości i jakichkolwiek pytań pozwolę sobie Stokrotko ponownie do Ciebie napisać. Pozdrawiam ciepło. :kwiat:
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Tulipan- Ustroń

Post autor: hala5102 »

Karinka pisze:Otrzymałam skierowanie na wyjazd sanatoryjny do Tulipana w czerwcu ale z uzasadnionych powodów nie mogę z niego skorzystać. NFZ przychylnie rozpatrzył moje pismo i wyjazd został przełożony o 2mce. :kwiat:
Rozumiem, ale tutaj wiele osób tak ma. Z ZUS-u, to rozumiem, bo tam można sobie odpowiednio wcześnie wybrać termin, ale z NFZ, to raczej niemożliwe. W moim oddziale cokolwiek zmienić, to trzeba mieć wyjątkowe szczęście i wyjątkową sytuację losową. Nawet nie chcą odpowiedzieć kiedy przypuszczalny wyjazd. Jedyna odpowiedź, to proszę czekać na skierowanie i odkładają słuchawkę. A czy można przełożyć, bo...itd. Wtedy odpowiadają: "Nie! Można tylko zrezygnować". Pojechać do nich mam za daleko. Fajnie, że Tobie się udało. Żeby wszystkie oddziały funduszu tak reagowały, jak u Ciebie. Pozdrawiam :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Karinko witaj :) trafiłaś do cudownej miejscowości byłam 3 razy i chetnie bym tam pojechała raz jeszcze .Powodzonak i opisz obiekt oraz zabiegi etc jak wr ócisz lub w trakcie .To bardzo cenne info dla innych.

Hala to nie prawda że nie można przełożyć wyjazdu trzeba się podeprzeć jakimś kwitem solidnym ;) Nie są oni tam ani Bogiem ani carem .Są dla pacjenta a ustawa zakłada szczególne przypadki i trzeba to wykorzystać.Trzeba pisać wsio i żądać jak by co podstawy prawnej dlaczego np odmawiają.
Nier bać się urzędników.Ja przełozyłam wyjazd z NFZ na podstawie bardzo ważnych powodów i sie przychylili do prośby.
W końcu za swoje wypracowane skladki tam jedziemy i nie tylko .Za darmo nic nam nie dają. :twisted:
Walczcie po prostu i basta.
Powodzonka koleżanki :) :kwiat:
Miłego dnia.
ODPOWIEDZ