14.07 Duszniki Zdrój
-
forumowicz
Re: 14.07 Duszniki Zdrój
-
emii
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 22 maja 2014 16:49
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 2
-
forumowicz
Witaj emiiemii pisze:Witaj, jade do Jana Kazimierza, prawdopodobnie jest w parku, Ciekawe jakie sa pokoje, czy jest internet no i troche coś z ,, terapii ruchowej,,tańce/ bede bardzo wdzieczna zawiadomości
Jan Kazimierz rzeczywiście leży w parku. Bardzo dobrze trafiłaś. Jadalnię i całą bazę zabiegową masz na miejscu. Bez problemu wi-fi. A i tańce codzień odbywają się w Parkowej. Jest to naprzeciwko Twojego sanatorium w pijalni wód. Ja mieszkałam w Chopinie na wzgórzu z tyłu Jana Kazimierza. Dochodziłam na zabiegi i jadalnię do Was. Jedzenie b.dobre. Pokoje też w Janie Kazimierzu bardzo ładne. Byłam tam tylko gościnnie. Dużo fajnych wycieczek i nie drogich. Jest kilka biur podróży. Ja korzystałam z Poloneza który mieści się w Pijalni Wód. Jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś więcej-pytaj. Postaram Ci się pomóc. Pozdrawiam
-
emii
- Nowy Kuracjusz

-
forumowicz
Polonez to biuro turystyczne które mieści się w Pijalni Wód. Poleciłam je, ponieważ korzystałam z niego i byłam bardzo zadowolona. I mają najniższe ceny. Wycieczki do Wiednia też są ale 3-dniowe. Nie opłaca się bo trzeba zapłacić w sanatorium taką jakby karę która wynosi ok. 100zł na dobę. No i oczywiście lekarz musi zezwolić na taką wycieczkę, a wiadomo że traci się wtedy zabiegi i NFZ tego nie refunduje. Stąd te koszty które ponosi kuracjusz. Jednodniowa wycieczka to do Pragi. Wyjazd jest o 6.30 i powrót ok.20.30. i w niedzielę, więc nie traci się zabiegów.Tam polecam. Praga jest piękna. Cena wycieczki to 55zł.
Do Dusznik zawoził mnie mąż samochodem. Ale we Wrocławiu czy Katowicach są busy i autobusy które przywiozą na miejsce. Jeśli jeszcze coś chcesz wiedzieć-pisz. Pozdrawiam i miłego wieczoru.
-
Lexus
- Kuracjusz

- Na forum od: 21 maja 2014 22:21
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 3
Witaj Emiiemii pisze:Witaj, jade do Jana Kazimierza, prawdopodobnie jest w parku, Ciekawe jakie sa pokoje, czy jest internet no i troche coś z ,, terapii ruchowej,,tańce/ bede bardzo wdzieczna zawiadomości
Do którego Jana Kazimierza masz przydział
A POLONEZ to lokalne biuro podróży, które na tym terenie organizuje wycieczki.
Pozdrawiam
-
forumowicz
-
emii
- Nowy Kuracjusz