"Perła"Międzywodzie

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Malwa1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2014 15:06
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1

"Perła"Międzywodzie

Post autor: Malwa1 »

A czy jest tu na forum ktoś, kto wybiera się do "Perły" w Międzywodziu w terminie od 26.06.??? A może już ktoś był w tym sanatorium i może napisać jakieś szczegóły o warunkach???

Pozdrawiam :)
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Re: "Perła"Międzywodzie

Post autor: p-siak »

Warunki średnie, miejsce jak dla mnie rewelacja-80 m do brzegu morza. Termin masz super, tylko się cieszyć.
Byłem w sierpniu ubiegłego roku.
Pietka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 13 maja 2014 11:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Pietka »

Witaj:)
Byłem w "PERLE" zimową porą w 2012.Warunki średnie.Pokoje 2,3,4 osobowe , ale znośne.TV w pokoju , czajnik b.przewodowy,łazieneczka z prysznicem.Zabiegi wszystkie na miejscu,ale jakość różna.Okłady borowinowe podgrzewane w piecyku i czas oczekiwania spory.Jeżeli się postarasz , to można o 10,00 być już po zabiegach.Najgorsze , to co dwa dni pogadanki,wykłady z medycyny pracy,bhp i takie tam.Nawet w soboty i niedziele chcieli nas spędzać na to.Porażka.Jak byłem -WiFi tylko przy recepcji na dole.O 22.00 zamykają drzwi i koszary,ale nie łażą po pokojach.Chyba ,że za głośno.Do morza 4 min spacerku. Sklepy dookoła.Jedzenie jest znośne.Mnie wystarczyło i smakowało.Ponoć latem przebywa tam dodatkowo 10 tysięcy ludzi,wiec tłumy.
Powodzenia.Jak masz zapytanka pisz-odpowiem.
Malwa1
Kuracjusz
Kuracjusz

Bardzo dziękuję za odpowiedzi i pomocne informacje.

Pytanie do Pietki - a orientujesz się może jak jest z komunikacją np.w stronę Świnoujścia? Czy jest możliwość podskoczyć tam chociażby w niedzielę środkami publicznego transportu?
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Busów na zachód i wschód mnostwo. Latem powroty o 23. Woda do zabiegów z wodociągu.
Pietka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

W zimie kursowało ich sporo.Latem na pewno jest więcej.Wielu "Perłowiczów" będzie autami,więc jest szansa na wspólne wypady.Odpoczniesz i poznasz fajnych ludzi.W "Rzemieślniku" potańczycie ,drinka wypijecie.Wszystko trzeba brać na pozytyw.Nie wszystkie ośrodki to hiltony:) Jak jest fajna wiara,to pobytu nic nie zakłóci:) Ja spacerowałem wśród dzików po uliczkach Międzywodzia,więc atrakcja super.
Malwa1
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję :kwiat:
Teraz już bynajmniej nie pojadę w ciemno :)
Malwa1
Kuracjusz
Kuracjusz

Ale spaceru wśród dzików chyba nic nie przebije :lol:
Pietka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Mam co wspominać :) Najlepsze "zabiegi" jednak mieliśmy w sklepie na rogu /taki drewniany przed kościółkiem/ u Tadzia.O właśnie-jak będziesz mogła , to pozdrów serdecznie Iwonkę i Kingę ,przeurocze i wyrozumiałe pracownice tego sklepu.O ile tam jeszcze pracują.Pozdrawia Piotr szpakowaty z Dolnego Śląska.:)
Z dzikami to naprawdę była jazda-wychodziłem na uliczkę i wystarczyło zaszeleścić reklamówką z chlebem i cała rodzinka już przybiegała.Jadły z ręki.
Malwa1
Kuracjusz
Kuracjusz

Morze samo w sobie ma swój urok, ale dla tych którzy lubią być w ruchu i chcą ten czas dobrze spożytkować czy są tam lub w okolicy miejsca godne polecenia, by je zobaczyć??

Pozdrowię Kingę i Iwonkę, jeśli będzie mi dane je spotkać :)
ODPOWIEDZ