Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Witam. Zastanawiam się nad wyjazdem jesienią do Ustki. Czy był ktos może w Hotelu Azoty? Jakie tam są warunki? Szukałem na różnych forach i cisza. Proszę o pomoc.
W Hotelu Azoty bylam dwa lata temu w m-cu wrzesniu na turnusie rehabilitacyjnym. Pobyt uwazam za udany. Osrodek czysty i zadbany. Wyzywienie bardzo dobre : sniadania i kolacje w formie bufetu szwedzkiego, obiady podawane do stolika. Jadalnia bardzo przestronna. W niej tez odbywaly sie wieczorki - w sumie dwa. Tance najblizej w osrodku Perla przy muzyce na zywo. Jesli chodzi o zabiegi to wybor skromny, ja mialam masaz kregoslupa gornego, kapiel borowinowa i fotel masujacy. Poza tym sa kapiele solankowe, perelkowe, prady, inhalacje itp. Dla mnie kapiel borowinowa byla super. Osrodek jest blisko morza, wokol lasy sosnowe wiec powietrze wspaniale. Pokoje przewaznie 2-osobowe, czajnik w pokoju, telewizor bez oplaty, lazienka z kabina prysznicowa. Spora szafa w przedpokoju i lezaki, w pokoju balkon. Warunki zakwaterowania naprawde niezle. Jedyny mankament to spora odleglosc od centrum Ustki - ok. 30 min. spacerkiem. Ale jesli ktos lubi spacery, to nie jest to problemem. Przy Biedronce jest postoj taxi. Do Slupska sa bardzo dobre polaczenia autobusowe. W osrodku jest sporo ciekawych prelekcji i pokazow. Jest mala klimatyzowana kawiarnia i taras przed osrodkiem, gdzie sa organizowane wieczory grilowe. Sa ciekawe wycieczki m.in. do Gdanska, Gdyni i Sopotu. Jest platna sauna i zabiegi odnowy biologicznej i zajecia fitnes. W sezonie letnim osrodek polecilabym rodzinom z dziecmi, bo jest duzy plac zabaw dobrze urzadzony pod katem dzieci. Po sezonie letnim z czystym sumieniem polecilabym Azoty na relaks i odpoczynek od zgielku.
Dziękuję za informację.
Chciałem jeszcze zapytać o:
Dostęp do Internetu, wypożyczalnie rowerów? jakie są opłaty za korzystanie?
Czy w pokojach są ręczniki?
Czy lekarz narzuca zabiegi, czy można wybrać samemu takie które naprawdę nam pomagają?
Czy są jakieś dodatkowe opłaty na miejscu: parking, opłata uzdrowiskowa itp?
Czy jak przyjadę przed dobą hotelową to czekam na pokój przez parę godzin, jak to ma miejsce w niektórych ośrodkach?
Nie na wszystkie pytania znam odpowiedz. Internet jest na dole przy recepcji. Parking byl 2 lata temu bezplatny. Reczniki w pokoju sa i bez problemu wymieniaja. Co do zabiegow to pewne sugestie w moim przypadku zostaly uwzglednione /chodzilo mi o masaz i borowine/ ale wiekszej ilosci zabiegow pelnoplatnych nie zalecano.Przy wizycie lekarskiej obecna byla pielegniarka, ktora obsluguje baze zabiegowa. Jest bardzo zajeta wiec po czasie zrozumialam, ze nie za chetnie widzi dodatkowe zabiegi. Oplata klimatyczna jak wszedzie. Co do wypozyczania rowerow to nie znam odpowiedzi. Ja przyjechalam rano, kilka godzin przed rozpoczeciem doby hotelowej. Pani w recepcji zaproponowala mi zostawic bagaz w przechowalni, wydala kartki na zywienie i zaproponowala sniadanie. Po krotkim spacerze wrocilam i otrzymalam klucz do pokoju. Mam porownanie, bo np. w Argentycie w Dabkach trzeba twardo czekac do godz. 14-tej. Najlepiej zadzwon bezposrednio do recepcji to wszystko wyjasnia. Ja tak zrobilam 2 lata temu.Aha, platnosci przyjmuja karta. Pozdrawiam.
Witam odświeżę temat .Od nie dawna to już nie Hotel Azoty a Hotel Ustka. W obiekcie przebywałem w grudniu gdyż wtedy najtaniej jest zdecydowanie no i dodatkowo w okresie zimowym zamiast dwóch są trzy zabiegi dziennie. Jechałem z obawami czy tak niewielką sumę będę w ogóle zadowolony no i... zachwyciłem się . Jedzenie było bardzo dużo i bardzo urozmaicone , zabiegi powiedziałbym bardzo standardowe ale godne polecenia. W obiekcie nie ma basenu ale odbijałem sobie jako mors kąpielami w morzu . W pokojach bardzo miło i przytulnie oraz ciepło ważne ! telewizja duuużo kanałów wszystko bezpłatnie, czajnik, szklanki ,parking darmowy pod kamerami ,internet był raczej wszędzie dostępny ,zabiegi na miejscu można w kapciach wszędzie chodzić. W grudniu był potężny remont ulicy wczasowej (nie można było dojechać ) teraz pewnie już pięknie i nie poznacie jak miło się zrobiło. Jestem na tyle zachwycony, że obiecałem sobie pojechać tam o ile będzie możliwe co roku. Spotkałem tam małżeństwo które było siódmy raz, serdecznie polecam
w grudniu cały teren od hotelu USTKA aż do terenu jak ławeczka Ireny Kwiatkowskiej był zagrodzony siatką (cała plaża była "odnawiana"). Teraz jak widzę i obserwuję przez kamery plaża już gotowa sprzętu ciężkiego nie ma .Myślę ,że już tak zejścia są ok i wszystko gotowe jest na turystów .Wejdź sobie na kamery jak ja to robię i można obserwować piękno Ustki
Byłam w sanatorium w marcu 2015 i już trwały prace, zastanawia mnie tylko to czy tam będzie kamienista plaża bo coraz bardziej morze zabiera ląd. Zapewne wiesz o tym że przy syrence jest kamerka i możesz pomachać do Ustki wyjeżdżam co roku choć na parę dni..Pozdrawiam