Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
bogjan pisze: ↑18 cze 2022 10:01
Przyszłym kuracjuszom radzę aby do lekarza sanatoryjnego iść w ostateczności,bo kazdy katar,kaszel,mała ,duża gorączka kwalifikuje się do testu na Covid.Sanatoria na tym nie tracą finansowo,bo zwalnia się im pokój i mogą przyjąć odpłatnie.A za Covid płaci NFZ bo to nie wina sanatorium,tylko pacjent sanatorium bo się "gdzieś" zaraził a był na leczeniu w danym budynku sanatorium.
Ja o tym już wielokrotnie pisałem że w sanatorium do lekarza , pielęgniarki tylko jak sami wezwą w pozostałych przypadkach na 99 % nas wywalą dała się podpuścić Cowidowym koleżankom i one zostały a Mila wyleciała z hukiem , jeśli one już tyle razy przechodziły to na 99 % ona ją zaraziły . No i jak w przysłowiu kowal zawinił cygana powiesili .
Mila ja poradzę Ci idż do lekarza rodzinnego i niech Ci wypisze nowy wniosek na kontynuację dalszej części sanatorium i do wniosku podepnij kartę informacyjną z ostatniego sanatorium z wypisem Covid 19......Ja tak zrobiłem i czekam na odpowiedż
,
mam pytanie czy otrzymałeś odpowiedź jak długo będziesz czekać na przydział nowego skierowania?
Wczoraj dzwoniłam do NFZ pytając ile będę czekała na nowy przydział ,(ponieważ tylko 6 dni przebywałam w sanatorium)
usłyszałam że nie ma żadnych innych szybszych czy przyspieszonych przydziałów
jest jedna kolejka ,a Covid jest traktowany teraz jak zwykła grypa i z tego powodu nie ma innych przydziałów .
moim zdaniem napisz odwołanie żeby mieć na piśmie że nie ma tego srowida a wtedy 2 odwołanie że zostałaś bezprawnie usunięta z kuracji a jeśli nie ma srowidu to jakim prawem testują na coś czego nie ma ?? . Równie dobrze mogli by testować świąt jelita grubego .
ZAGUBIONY masz całkowicie rację ,dlaczego wyrzucają w trybie natychmiastowym skoro to takie ....nic
odwołanie też już napisałam ,i poproszę lekarz rodzinnego nowe skierowanie .Pozdrawiam
Miła2011 Śledzę Twój wątek od początku bo we wrześniu wybieram na wyjazd do sanatorium, dzwoniąc do ośrodka zapytałem pani co będzie jeśli okaże się że mam covida w trakcie turnusu, odpowiedziała że trzeba będzie opuścić sanatorium w miarę możliwości jak najwcześniej. Powiem szczerze ze ciut mnie to martwi bo człowiek czeka ( w mim przypadku 40 miesięcy)na wyjazd, a tu można być wyrzuconym z turnusu po kilku dniach. Ciekaw jestem co Ci odpiszą na Twoje zażalenie i czy faktycznie będziesz musiała czekać tak jak inni w kolejce. Pozdrawiam i życzę dobrych wiadomości.