Ośrodek Wczasowo-Rehabilitacyjny Jubilat w Wiśle
-
- Bardzo Pomocny Kuracjusz
- Na forum od: 05 sty 2012 22:36
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 8
Ośrodek Wczasowo-Rehabilitacyjny Jubilat w Wiśle
Re: Ośrodek Wczasowo-Rehabilitacyjny Jubilat w Wiśle
-

Jest to ośrodek średniej wielkości, nie jakiś moloch. Jadalnia w miarę ładna, jedzenie też jest dobre, mi niczego nie brakowało.
Mają dość dużo zabiegów, ale jak pójdziesz do lekarza do proś o masaże, jeżeli masz takie dolegliwości.
Na basen nie musisz się zapisywać możesz korzystać ile chcesz. Mi pomogły kiedyś inhalacje no i ostatnio kupili tam łóżko do masażu.
Ja akurat nie lubię masażu ręcznego to mi to łóżko pasowało. Do sauny nie wchodziłam więc nie wiem jak tam jest, mają też hydromasaż. Dużo jest tam zabiegów do wyboru.
Co do położenia, to blisko jest wszędzie i można zwiedzać Wisłę, jakieś 20 minut do centrum na piechotę. Niedaleko też jest kilka fajnych knajpek.
Jak lubisz się grzać w wannach to polecam kompleksy basenowe w Głębiewskim, jest tam bardzo blisko.
Ja miałam ładny pokój z widokiem na góry a że jestem rannym ptaszkiem to często widziałam wiewiórki na drzewach no i przebiegające sarny niedaleko ośrodka

W zimie nie miałam nigdy problemów z wjechaniem do ośrodka, wiadomo, trzeba mieć zimowe opony bo na letnich nie wjedziesz. Ale za to jak spadnie śnieg to jest jak w bajce - przepiękne są nasze góry w zimie. Do wyciągów nie jest daleko, nie trzeba nocować pod wyciągiem żeby z niego korzystać. Można zawsze jechać gdzie się chce. Wiem, że niektóre wyciągi posyłały busiki po narciarzy ale o to musisz się dopytać.
Pozdrawiam Cię i polecam ten ośrodek.
-
-
Serdecznie dziękuję wszystkim którzy udzielili mi informacji o tym Ośrodku. Wszystkie opinie się potwierdziły, a wszystkie były pozytywne. Byłem mile zaskoczony zarówno obsługą, wyżywieniem, zabiegami i zakwaterowaniem. Ceny takie jak w cenniku. Zaletą jest to, że można korzystać do woli z basenu i siłowni. Pokoje przytulne i ładne. Na wieczorki taneczne ciacho i kawa "od firmy". Kulig i wycieczki bardzo udane. Blisko na stok narciarski dla dzieci i początkujących, a dla zaawansowanych szeroki wybór w całej Wiśle. Posiłki w ruchomym czasie. Polecam ten Ośrodek.Anka pisze:Witam! Byłam tam 3 lata temu.Ośrodek godny polecenia.Położony jest na górce często o tej porze roku bardzo oblodzonej.Mają basen nie za duży ale fajny popołudniami można popływać.Baza zabiegowa dobra,wyżywienie wówczas było pyszne i dużo.Były 2 zorganizowane 2 wieczorki z poczęstunkiem.Na tańce to raczej Ustroń chyba ,że gdzieś w Wiśle coś się zmieniło.Miłego pobytu
Mąż na wózku nie miał z niczym problemów i był zadowolony. Mi jedynie przeszkadzało zimno ale tak ma chyba każda kobieta.
Chcieliśmy podziękować córce za dopłatę do pobytu. Bez niej nie stać nas na wypoczynek i dodatkowo z zabiegami na zdrowie.
Odpoczeliśmy tam sobie , spacery po Wiśle dużo zdjęć i wspomnień. Dziękuję za masaże , które zostały mi wykonane w Jubilacie. Rękę mam jak nową.
Jedzenie dobre , tak mówił mąż bo ja nie jadłam wszystkiego. W pokojach czysto raz tylko brakło papieru ale na recepcji otrzymałam przydział.
Co ciekawe ten ośrodek ma wielu stałych gości bo z nami przy stole siedziały panie co jeżdżą tam 3 - 4 razy w roku. Ja na tyle nie mam pieniędzy ale jak bym miała to nie jeździłam bym w jedno miejsce. Wolę zmieniać otoczenie i teraz wybieram się nad morze , ale do Jubilata też chcę kiedyś pojechać.
Plusy:
- Rehabilitacja. Bardzo przyjazny i pomocny personel. W miarę szeroki wybór zabiegów.
Basen gratis do dyspozycji. Bez ratownika.
Siłownia gratis. Bez trenera. Nowy sprzęt. Rowerki. Bieżnia.
Wycieczki z bardzo uprzejmym góralem.
W ośrodku windy, można wszędzie się dostać bez problemów.
Sklepik-kawiarenka.
Organizowany wieczorek taneczny z możliwością zakupu trunków w kawiarence.
Fryzjer. Gabinet kosmetyczny.
- Jedzenie jak w podrzędnym barze. Szklanki do gorących napoi. Posiłek na maleńkich talerzykach deserowych. Zatrułem się poważnie już na drugi dzień. Do lekarza 2,5 km.
W sklepiku stare produkty, leżące miesiącami. Kupiłem słodycze, które po rozpakowaniu miały biały nalot, a termin przydatności 2 tygodnie.
Położenie ośrodka nieprzystosowane dla osób z dysfunkcją ruchu: ciężko wejść do ośrodka (stroma góra).
Niemożliwe jest samodzielne opuszczenie ośrodka na wózku (zbyt stromo).
Dla osób na wózkach w ogóle nieprzystosowany - okna wysoko, łazienka niedostosowana, wieszaki w szafie na wysokości 190 cm, słuchawka prysznica też tak wysoko, umywalka na wysokości głowy dla osoby na wózku.
Wścibski konserwator, w brudnym ubraniu, nieszanujący cudzej intymności, wchodzący do łazienki wyrzucać jakieś swoje opakowania po żarówkach (mimo, że naprawiał gniazdko w pokoju).
Nie polecam.
-
Dodam, że atmosfera w Jubilacie jest bardzo kameralna, obsługa miła, wycieczki też, a szczególnie ta na biesiadę z góralem. Nie mam żadnego interesu w tym aby ten Ośrodek wychwalać, ale na pewno tam jeszcze zawitam.
Pozdrawiam Antoniego i Forumowiczów.