POMORSKI NFZ -kolejka itp

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2022 09:55
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 37 razy

Re: POMORSKI NFZ -kolejka itp

Post autor: Asik_ »

Endrjus pisze: 21 lut 2024 13:11 Dzień dobry ;)

W dniu dzisiejszym otrzymałem informację o miejscu i terminie leczenia sanatoryjnego. Jadę do Lądka Zdroju, Odział Sanatoryjny 1 w terminie 10.04 - 09.05. 2024. Wracam do korzeni, ponieważ w 2013 byłem w Lądku, ale w oddziale nr 2. Będę miał mniej schodów do pokonania :lol: :lol: :lol:
Bardzo lubię tę miejscowość, ale miałem cichą nadzieję, że trafi mi się coś z drugiej strony „worka kłodzkiego” - Polanica, Duszniki, Kudowa. Tam byłem ale na rowerze :D :lol:
Pozdrawiam.
Endrjus,
gratuluję przydziału. Miejscowość i termin bardzo fajny :D Mnie tam jeszcze nie było,a chciałbym bardzo.No to na razie marzę :lol:
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sie 2018 12:24
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: BarbaraG »

Endrjus pisze: 21 lut 2024 13:11 Dzień dobry ;)

W dniu dzisiejszym otrzymałem informację o miejscu i terminie leczenia sanatoryjnego. Jadę do Lądka Zdroju, Odział Sanatoryjny 1 w terminie 10.04 - 09.05. 2024. Wracam do korzeni, ponieważ w 2013 byłem w Lądku, ale w oddziale nr 2. Będę miał mniej schodów do pokonania :lol: :lol: :lol:
Bardzo lubię tę miejscowość, ale miałem cichą nadzieję, że trafi mi się coś z drugiej strony „worka kłodzkiego” - Polanica, Duszniki, Kudowa. Tam byłem ale na rowerze :D :lol:
Pozdrawiam.
Gratuluję. W Polanicy byłam w zeszłym roku ( czerwiec / lipiec ). Nie żałuj Dusznik - kuracjusze skarżyli się, że nic tam się już nie dzieje. Kurort powoli umiera. Przyjeżdżali do Polanicy na tańce, bo tam niestety też tego typu zabiegów nie było.
Życzę udanych zabiegów.
Pozdrawiam :D
Endrjus
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 gru 2012 22:31
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Endrjus »

Asik_ pisze: 21 lut 2024 15:54 Endrjus,
gratuluję przydziału. Miejscowość i termin bardzo fajny :D Mnie tam jeszcze nie było,a chciałbym bardzo.No to na razie marzę :lol:
Asik, dzięki wielkie :) Pamiętaj, marzenia spełniają się, więc bądź dobrej myśli.
Pozdrawiam 8-)
Endrjus
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

BarbaraG pisze: 21 lut 2024 21:12
Gratuluję. W Polanicy byłam w zeszłym roku ( czerwiec / lipiec ). Nie żałuj Dusznik - kuracjusze skarżyli się, że nic tam się już nie dzieje. Kurort powoli umiera. Przyjeżdżali do Polanicy na tańce, bo tam niestety też tego typu zabiegów nie było.
Życzę udanych zabiegów.
Pozdrawiam :D
Dzięki BarbaraG. Generalnie zgłosiłem, że interesuje mnie Polanica, ale jak się okazuje, niewiele zmieniło się, za wyjątkiem zapisów w aktach prawnych, które tak naprawdę nic nowego nie wnoszą. Stare przysłowie pszczół mówi, że dwa razy do tej samej rzeki nie wchodzi się :lol: :lol: , ale to nieprawda :D
Pozdrawiam
Endrjus
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzień dobry.
Chciałem odnieść się do jednego z poprzednich wpisów. Otóż poprzednia ekipa głośno twierdziła, że od 1 lipca 2023 to pacjent będzie mógł decydować o wyborze sanatorium. Niestety przepis ten nie został procedowany i nie będzie nawet przez nowo rządzących. O tym, gdzie i kiedy, decydować będzie NFZ na dotychczasowych zasadach.
Życzę miłego dnia.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Witam
Ja w ubiegłym roku zadzwoniłam prosiłam o Ciechocinek w lipcu ,tak też dostałam...według planu miał być sierpień
Zobaczymy jak w tym roku ,,potraktują,,męża prośbę o Busko Zdrój :roll:
Barbaro kiedy składasz?
Ostatnio zmieniony 23 lut 2024 11:17 przez Atina, łącznie zmieniany 1 raz.
argenta
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2021 12:26
Podziękowano: 2 razy

Post autor: argenta »

Dziękuję za info Endrjus. Czekam na Inowrocław, co dostanę to zobaczymy. Dzisiejszy numer to 4450. Miał być maj ale będzie czerwiec lub lipiec. Oby nie wrzesień. Pozdrawiam oczekujących z pomorskiego NFZ ;)
Awatar użytkownika
NEPTUN1969
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 cze 2016 17:16
Staż sanatoryjny: 21
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: NEPTUN1969 »

Dzis nr 470 i zero info kiedy i gdzie wyjazd...
;(
Dalej trwam w oczekiwaniu...
dorotka65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2018 18:33

Post autor: dorotka65 »

Neptun1969-dzwoń o zwroty,bo fundusz sam zadecyduje gdzie ,a często nie trafią w nasze wymarzone uzdrowisko. :kwiat:
Awatar użytkownika
NEPTUN1969
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 cze 2016 17:16
Staż sanatoryjny: 21
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: NEPTUN1969 »

Bardziej mnie interesuje jaki teraz miesiąc " dzielą" ..zadzwonie o zwrot to pewnie będzie marzec ..A tego nie chce...
:(
ODPOWIEDZ