Witam
Wczoraj zakończył się mój turnus w Atrium w Polańczyku.
Pobyt uważam za udany a nawet bardzo udany. Oczywiście duży wpływ na to miała super pogoda ale również przemili ludzie, zarówno kuracjusze jak i rehabilitanci. Było nas niespełna 60 osób a więc prawie kameralnie. W Atrium mój turnus z ZUS zakwaterowany był na parterze i pierwszym piętrze. Pokoje przydzielane w kolejności od parteru do pierwszego piętra. Byłam rano i jak chciałam pierwsze piętro to nie dostałam ponieważ parter jeszcze nie został rozdysponowany. I tak miałam farta, bo dostałam z balkonem. Na parterze balkon mają tylko pokoje do nru 10. Na parterze są również dwie jedynki podobno na pierwszym piętrze też. Ja miałam dwójkę i super koleżankę. W Atrium ZUS nie dostaje zabiegów w wannie. Z mokrych to tylko wirówka na nogi i ręce. Jest jeszcze basen, na który dowożą do Leska. Ja poprosiłam i dostałam. Te dojazdy nawet mi się podobały...Są wszelkiego rodzaju prądy, lampy, laser, pole, borowina w plastrach, duuuużo gimnastyki, krio miejscowe. Komora też, ale w innym budynku. Masaż jest. Jedzenie bardzo dobre i dużo. Wiadomo czasami panom było mało ale zawsze znalazła się jakaś dobra dusza "na diecie" co podzieliła się porcją. W budynku obok w Plonie jest super grota solna. Za 15 zł pełny relaks przez 45 minut. W Atrium od września są potańcówki za 10 zł. Za to w Zakapiorku tańce były codziennie i za darmo. W uroczym Zakapiorze codziennie była muzyka na żywo związana z Bieszczadami albo szanty....ślicznie...
Były wycieczki i z przewodnikiem i w grupkach po okolicy dalszej i bliższej. Niektórzy poszli na Tarnicę i Wetlinę a inni popływać i na sprzęcie albo i bez...
Udało mi się nawiązać kontakt z WojtekH z Forum NS.
Wojtek obiecał na Forum zaprosić piszących na grupie na spotkanie w realu i tego dokonał. Człowiek wielkiej kultury, pełen humoru i uroku w każdym calu. Szkoda, że było nas tak mało na tym spotkaniu. Wydaje się, że ludzie wolą kontakt poprzez klawiaturę laptopa niż życzliwy uśmiech i miłe słowa "oko w oko". Szkoda.
Wojtku z tego miejsca serdecznie Cię pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za spotkanie.
Ogólnie jak już pisałam pobyt uważam za bardzo udany.
Pozdrawiam