Busko Zdrój - Krystyna

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
elda
Na forum od: 03 paź 2024 19:17
Oddział NFZ: Małopolski

Re: Busko Zdrój - Krystyna

Post autor: elda »

Uzdrowiskowy Szpital Kompleksowej Rehabilitacji KRYSTYNA
ul. Rzewuskiego 3, 28-100 Busko-Zdrój. Właśnie zawiozłam mamę do tego obiektu, jestem zbulwersowana warunkami w jakich zakwaterowano moją mamę z dwiema innymi paniami. Pokój to cela do której wciśnięto 3 łóżka chyba jakimś cudem, bo według mnie dwa łóżka to już byłoby za dużo, jedna szafa z wieszakami to zdecydowanie za mało na 3 tygodniowy pobyt osób niepełnosprawnych. Zamiast trzeciego łóżka powinna stać druga szafa z półkami gdzie zakwaterowane osoby mogłyby umieścić swoje ubrania. Z powodu braku miejsca, ubrania musiały pozostać w walizkach. Jestem zszokowana okropnymi warunkami zakwaterowania, niestety namawiając mamę na pobyt oglądnęłam pokoje prezentowane w internecie. Nie wiem czy jakiś pracownik NFZ widział i zaakceptował takie warunki pobytu, wątpię bo chyba nikt nie podpisałby zgody na uwłaczający godności ludzkiej standard zakwaterowania! Po powrocie do domu o 19,00 rozmawiałam telefonicznie z Mamą i dowiedziałam się, że pokój jest nieogrzewany i marzną w nocy ma być 10 stopni celsjusza. Jestem oburzona.
ODPOWIEDZ