Polecam sanatorium MIELEC w Krynicy-Zdroju

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
kruszynka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 lip 2021 22:24
Podziękował: 491 razy
Podziękowano: 120 razy

Re: Polecam sanatorium MIELEC w Krynicy-Zdroju

Post autor: kruszynka »

Późna pora rozumiem ,do wypowiedzi tej Pani prosiłam byś się odniosła ,ze starym zgorzknialym dziadkiem :D
Nie czuję już potrzeby pisania
o obiekcie ,którego bym nie poleciła nikomu.
A moje kilkanaście pobytów to kilkanaście
różnych obiektów .
Pozdrawiam wsiech :D
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

A odnieś się do wpisu "nowego "forumowicza"o zgorzknialych tutaj piszących .Czekam
Odnisłabym się, ale nie mogę tego fragmentu znaleźć. :? Naprowadź mnie proszę, bo być może mój zmęczony już dziś umysł, płata mi figle. :D
Peggy
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lut 2024 19:41
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Peggy »

😸 Widzę, że nastąpiło przerzucanie gorącego kartofla. To raczej nie doprowadzi nas do prawdy. A jak wszyscy wiemy są trzy prawdy: święta prawda, tyz prowda i gówno prawda😹😹😹😹
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Peggy, znamy te trzy prawdy, ale każdy ma swoją, bo każdy z nas jest inny i inaczej spostrzega świat. W dużej mierze to zależy od stanu naszego umysłu. Pojedzie do Mielca dziesięciu kuracjuszy i dziesięciu będzie bardzo niezadowolonych, a znajdzie się jeden, który uzna, że było mu tam dobrze. Rozumiem, że uznasz, że ten jeden prezentuje gówno prawdę? :?
Wciąż czekam na rzetelne odpowiedzi na moje pytania. :)
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kleinehexe pisze: 08 mar 2024 23:05
A odnieś się do wpisu "nowego "forumowicza"o zgorzknialych tutaj piszących .Czekam
Odnisłabym się, ale nie mogę tego fragmentu znaleźć. :? Naprowadź mnie proszę, bo być może mój zmęczony już dziś umysł, płata mi figle. :D
Ok, znalazłam, wcześniej nie cofałam się, aż do pierwszej strony, a poza tym nie czytam wypowiedzi tego Forumowicza, bo zakazał mi odnosić się do swoich wpisów, :o :shock: :) już bardzo dawno temu, po naszej dyskusji, gdzie również mnie oceniał i przedstawiał swoje wizje na mój temat, choć nic o mnie nie wie. Kłamliwe i przykre dla mnie.
Cóż, nie był ten wpis Joanny zbyt elegancki, ale kto mieczem wojuje....
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Dałyście czadu panie w Dniu Kobiet :kwiat:
Wszystko zweryfikuje czas i kolejne opinie a słowa niepotrzebnie napisane zostają i można je odszukać, przytoczyć bo tu nic nie ginie-mnie też obrywało się za podważanie i krytyczne komentowanie podejrzanych-według mnie opinii,np,Mielca czy Zbyszka w Busku i co-po chwilowej burzy autor znikał a kto zyskał na tym zamieszaniu-Obiekt bo o nim się pisze i jest w kręgu zainteresowania, co do parasola ochronnego ,,,nowych forumowiczów to pojawiają się i najczęsciej jak to pisałem,,,,,znikają,sławna sprawa Olecka-jakiż to był szum i oburzenie,pozwy przedsądowe i inne pierdoły i co,prawda wyszła na jaw łącznie z tym że personel nie otrzymywał wynagrodzeń-zanim coś napiszesz Drogi Forumowiczu to Pomyśl co Piszesz i o kim aby nie szkodzić temu Forum i nie narażać się na ,,,,komentarze,Pozdrawiam :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Przyznaję rację Andrzejowi z tym Oleckiem, bo sam brałem udział w tej "aferze " i z reszta jego postu też się zgadzam.
Dodam tylko, że pracowałem w takim ośrodku, który na google miał opinię podobną do Mielca, bo dwa i osiem punktów i wierzcie mi, że żadna z Was nie chciała by tam przespać jednej nocy. Smród pleśni w domkach, brak stolika i czegoś do siedzenia, zardzewiałe lodówki. Jednym słowem masakra. Chociaż byłem pracownikiem kilka osób osób z małym dziećmi udało mi się odwieść od pobytu w tym ośrodku mimo wpłaconej rezerwacji.
Mam zdjęcia jeszcze z tego ośrodka. Pracownicy, Ukraińcy do tej pory piszą o tym ośrodku pozytywne opinię, bo Polacy już tam nie chcą pracować. Jak by ktoś był zainteresowany, to mogę opowiadać o tym ośrodku na priv.
Tak, że przykro mi, ale ja wierzę w opinię u "wujka gogle", bo przerobiłem to na sobie.
Popieram też Peggy i kruszynkęK w tej dyskusji.
Piszę to jako doświadczony kuracjusz, wczasowicz i pracownik obiektu sanatoryjnego i ośrodków wczasowych nad morzem.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

I ja dorzucę swoje trzy grosze powtarzając to co napisałem już jakiś czas temu >>>> viewtopic.php?p=803005#p803005
A tak na marginesie, od osoby "publicznej" Joanno wymagałbym stosowania pisowni z polskimi znakami diakrytycznymi.... Tyle i tylko tyle.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I pięknie wychodzi to, o czym piszę, że wszyscy patrzymy na to samo, ale widzimy lub czytamy co innego.
Nigdzie nie twierdzę, że w Mielcu jest cudownie. Tak naprawdę to mam w doopie, jak tam jest, bo przeważnie to, co mnie zachwyca, wielu osobom się nie podoba. Poza tym nie byłam, więc uważam, że nie mam prawa się wypowiadać.
MNIE JEDYNIE CHODZI O OSKARŻENIA SKIEROWANE WOBEC JOANNY, OPARTE ZRESZTĄ RÓWNIEŻ JEDYNIE NA SUBIEKTYWNEJ OCENIE, ŻE SIĘ PODSZYWA ZA KURACJUSZA.
Tak, Andrzeju, nie będzie pewnie ona już tu pisać, bo po co, jak nie może wyrazić swojego zdania? Uważam zresztą, że takich osób jest tu więcej. Nie piszą, bo nie chcą się narażać na przykre komentarze. :roll:
Po raz trzeci zadam, wydawałoby się bardzo proste pytanie, które wciąż pozostaje bez odpowiedzi. Co ma zrobić osoba, która inaczej niż większość ocenia dany obiekt, nie pisać, czy pisać niezgodnie z własnymi odczuciami? Czekam i czekam na odpowiedź, ale chyba się nie doczekam. Znamienne...
A jak czepiamy się pisowni, to może, by tak od każdej osoby tego należałoby wymagać, a nie tylko od wybranych? Choć osobiście wiem, że może to wynikać z różnych sytuacji i wolę tego nie robić. :roll:
Gość

Post autor: Gość »

Musimy odróżnić podsumowanie pobytu w danym obiekcie zawierające głównie fakty od takiego w którym przeważają wrażenia i subiektywne oceny poszczególnych zdarzeń czy osób. Jak dla mnie ten pierwszy przypadek jest ciekawszy i bardziej pomocny, bo na podstawie takiego opisu można samemu wyrobić sobie opinię o sanatorium czy miejscowości. Do tego drugiego typu sprawozdań podchodzę ostrożnie, bo smak zupy w niedzielę, minę recepcjonistki czy jakość ćwiczeń na sali każdy może opisać inaczej.
Tak czy inaczej powinno być jak najwięcej chętnych do tego by po powrocie w taki czy inny sposób podsumować pobyt, szczególnie jeśli przed wyjazdem zasypują innych kuracjuszy pytaniami.
Natomiast pozwól Kleinehexe że pozwolę sobie na małą polemikę:
Kleinehexe pisze: 08 mar 2024 18:35 [...]A potem się ludzie dziwią, że inni nie opisują pobytów[...]
Jak dla mnie to jednak nieuprawniona ekstrapolacja. Ten przypadek raczej należy wziąć w nawias, a ludzie moim zdaniem nie piszą z innych, bardziej banalnych powodów. Nie będę ich tu wymieniał żeby im nie sprawić przykrości :)
Pozdrawiam w tę piękną słoneczną sobotę :)
Zablokowany