Polecam sanatorium MIELEC w Krynicy-Zdroju

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: Polecam sanatorium MIELEC w Krynicy-Zdroju

Post autor: Kleinehexe »

Czemu mnie to nie dziwi. :? :roll:

Kazimierzu, polemizujmy, jestem za. :D
Musimy odróżnić podsumowanie pobytu w danym obiekcie zawierające głównie fakty od takiego, w którym przeważają wrażenia i subiektywne oceny poszczególnych zdarzeń czy osób.
Czy mógłbyś zatem uściślić, czym będą w przypadku opinii o sanatorium fakty?
I czy stwierdzenie, że Joanna jest pracownikiem Mielca, było faktem czy jednak może pomówieniem?
I czy jeśli ktoś napisze, bo taką ma potrzebę, o własnych odczuciach, to znaczy, że możemy to krytykować zamiast odnieść się tylko do ustalonych przez siebie faktów?
Nie twierdzę, że krytyka zamieszczanych na Forum opinii jest jedyną przyczyną ich małej ilości, ale jest jednym z kamyczków, które tworzą całość. A na ten mamy akurat realny wpływ, tu możemy coś zdziałać, bo w kwestii tego o czym myślisz, a nie chesz pisać, by kogoś nie urazić, i słusznie, to raczej chyba znikomy. :roll:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Ale się temat rozwinął :o

Co do utartych stereotypów , to jest na forum wiele przykładów . Choćby przykład Kołobrzegu .... panuje ogólne przekonanie , że Arka na Sułkowskiego to najlepszy ośrodek , trafić tam , to złapać Pana Boga za nogi .... a Mewa to jeden z najgorszych . Takie opinie czytałam , gdy miałam zamiar dzwonić o zwroty . Ze zwrotu była Arka , MSWiA i Mewa . Wybrałam Mewę .... do Arki nie chciałabym nigdy trafić ..... moja obszerna i szczegółowa opinia z pobytu w Mewie jest na forum , też odmienna od innych opinii .... ale MOJA .... praktycznie nie miałam się do czego przyczepić , poza drobnymi uwagami . I jak uważacie , też miałam jechać po Mewie , bo inni jechali :?:

Ktoś pisze ... jechać do Mielca i sprawdzić jak tam jest ..... i co to da ? każdy z nas będzie miał swoje zdanie :)
Jeden będzie zadowolony z lekarza i zabiegów , inny nie ... jeden będzie zadowolony z zakwaterowania , inny nie ... jeden będzie uważał , ze posiłki smaczne i w wystarczających ilościach , inny określi je , że to pasza jak dla swiń ( bo i takie opinie były na forum ) , dla jednego pracownicy będą uprzejmi , inny uzna inaczej .... bezsprzeczna jest tylko odległość do centrum ;)

I jeszcze do Zbyszka165 ..... pamiętasz , niedawno jakiś forumowicz twierdził , że jesteś pracownikiem Energetyka w Św. , bo On go krytykował , a Ty pisałeś , ze to dobre sanatorium :) no to sam widzisz jak można się pomylić w pochopnej ocenie kogoś ;)

Miłego dnia Wszystkim :serce:
Gość

Post autor: Gość »

Kleinehexe pisze: 09 mar 2024 10:18 [...]Czy mógłbyś zatem uściślić, czym będą w przypadku opinii o sanatorium fakty?[...]
Nie będę się odnosił do tego konkretnego przypadku, odpowiem tylko na to jedno pytanie.
Zauważ, że zawarłaś w nim pewną sprzeczność. Zamieszczenie w opisie pobytu suchych, niezaprzeczalnych faktów (powiedzmy odległość od centrum - jak to napisała Gienia :) ) nie jest opinią. Jeżeli napiszę że w łazience jest pleśń, że nie ma półek na kosmetyki, że cuchnie kanalizacją to są fakty. Winda jedna na 200 osób - fakt. Strome podejście do budynku - też. Albo dziurawy parking, nie mówiąc o cenie. Jakie sklepy w pobliżu, gdzie grają (dla tancerzy - ważne). Sprzątanie po łebkach bez przepędzenia kotów spod łóżka, nie wszystkie pokoje z łazienkami - może wystarczy, wiadomo o co mi chodzi. Niektóre z tych wiadomości (a może i większość) są do zdobycia w inny sposób, jak chociażby odwiedzenie strony obiektu czy telefon na recepcję, ale przyznasz że nie wszystkie. A są ważne przy podejmowaniu decyzji o rezygnacji z wyjazdu lub celowaniu w wymarzony zwrot.
Naturalnie możliwa jest odwrotna sytuacja - gdy podkreślimy OBIEKTYWNIE luksusy na jakie możemy liczyć.
Ponieważ jest to jednak temat o Mielcu - proponuję na tym zakończyć te ogólne rozważania. Może gdzie indziej i kiedy indziej - chętnie... :)
Pozdrawiam
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To może by trzeba było stworzyć dział pt. Fakty z pobytu w sanatorium. :D
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

Kleinehexe pisze: 08 mar 2024 23:05
A odnieś się do wpisu "nowego "forumowicza"o zgorzknialych tutaj piszących .Czekam
Odnisłabym się, ale nie mogę tego fragmentu znaleźć. :? Naprowadź mnie proszę, bo być może mój zmęczony już dziś umysł, płata mi figle. :D
Rozumiem ,dzien kobiet i umysl juz nie taki :lol:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Abstynent666, piszesz nie na temat, jak tak możesz. ;) :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kaziu :) z tymi kotami , to nie do końca fakt .... dzisiaj są , jutro może ich nie być .... mogą uciec :lol:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gieniu, to samo pomyślałam, ale już nie chce mi się drążyć i czepiać każdego słowa, bo nie o to, nie o to.
Czy Joanna napisała opinię czy podała fakty? Niech już sobie każdy wróci do pierwszego postu i sam sprawdzi. Fakt jest dla mnie jeden. Kobieta została zaatakowana i oskarżona niesłusznie. I nie będzie już nowej Forumowiczów, ale czy kogoś to obchodzi....
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kleine , napisała jak umiała , to , co czuła , tym bardziej , że nie miała porównania , bo jak pisze , był to jej pierwszy pobyt :?
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2020 00:29
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: nula »

Sobotnie słoneczko pięknie świeci i nastrój mógłby być pogodny, ale...
:(
Zajrzałam tu, bo odkąd się obudziłam nad ranem- czułam, że temat nie ucichnie. Jak już się zorientowałam odkąd "weszłam" w to forum i tutaj są obozy, podziały...
Ale żeby aż takie robić larum?
Po niektórych wpisach, mnie również oddechowa się uczestnictwa w tej przestrzeni.
Jakie to smutne i niesprawiedliwe, że gdy człowiek jest pozytywny, życzliwy i zauważa niesprawiedliwość w stosunku do innego - to od razu jest tłamszony i "stawiany do pionu".

Zatem nie wolno mi w dzisiejszym świecie być człowiekiem dla drugiego?
Nie wolno po refleksji przyznać się do błędu?
I nie wolno być zadowolonym i starać się dostrzegać to co najlepsze w naszym niekiedy tak mocno doświadczanym nas życiu ?

Odpowiedź niestety właśnie poznałam :|
I znów " posłodzę".
Joanno przykro mi bardzo.
Potraktuj to doświadczenie jako jeszcze jedną, smutną lekcję, ale...
otrzep błoto, idź dalej i... bądź sobą :P
Życzę Ci, mimo wszystko, abyś nie straciła wiary w człowieka
oraz miłego wekendu :kwiat:
N

Ps.Joanno, jeżeli tylko będziesz miała jeszcze ochotę na kontakt z kimkolwiek stąd,
możemy to zrobić przez wiadomość prywatną.
:)
Zablokowany