Kołobrzeg VERANO
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 25 razy
- Podziękowano: 106 razy
Re: Kołobrzeg VERANO
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 60 razy
- Podziękowano: 91 razy
Przy przyjęciu długo rozmawiałem z najbardziej uprzejmą recepcjonistką w tym obiekcie i usłyszałem, że nie ma żadnej rezerwacji dla singli, o jedynce mogę zapomnieć, bo trzeba być mocno niesprawnym lub posiadać przenośny aparat tlenowy.
Pokoje faktycznie są przydzielane wcześniej, a zmiana jedynie w razie kłopotów z wejściem na pierwsze, czy drugie piętro, bo wind tam niestety nie ma.
Solo na pewno mnie tam nie zobaczą, chyba, że z partnerką, jako para.
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 183 razy
- Podziękowano: 110 razy
-
Genever
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 maja 2022 06:44
- Podziękował: 27 razy
- Podziękowano: 127 razy
Niestety ( jeszcze) na żaden zwrot nie mogę sobie pozwolić.
Co do Verano to jeden z ośrodków w Kołobrzegu, który wybrałabym na pobyt. Z kim trafisz do pokoju to loteria ale staram się patrzeć racjonalnie patrząc na inne walory ośrodka. Ponieważ niedługo odwiedzę Kołobrzeg podejdę, zobaczę i spytam o pobyt prywatny.
-
bodexol
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 09 lip 2017 14:52
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
Tak jak wcześniej pisałem było fajnie i generalnie OK, dla osób normalnych takich jak my (nie narzekających na byle co, nie szukających dziury w całym) za kwotę ok. 600zł spędziliśmy 3tyg. w b.dobrych warunkach. Porównując nasze dotychczasowe pobyty to w Verano możemy umieścić w czołówce tabeli. Nasza opinia dotyczy pawilonu C w którym mieliśmy pokój, otóż zauważyliśmy pewne niedociągnięcia na b.małym balkoniku (luźne płytki posadzkowe, luźny „niebezpieczny” parapet zewnętrzny, a także brak –chyba w całym pawilonie C i A _ krzesełek i choćby małego stolika na balkonie.
Z naszych obserwacji pawilony A, B i C to wyremontowane pozostałości po poprzednim właścicielu i tutaj brak wind, w pozostałych (nowo zbudowanych) już są. Pawilon C czeka na odnowienie elewacji zwłaszcza od strony promenady.
Teraz chciałbym się odnieść do niektórych komentarzy na tym forum.
Otóż jesteśmy wieloletnią parą bez „papierka „ USC, mamy inne nazwiska i adresy i w żadnym z 6x różnych sanatoriach nie było problemu z zakwaterowaniem w pokoju 2osob. W 5 były to pokoje „małżeńskie”. Istotnym wydaje się kwestia podejścia do tematu podczas rozmowy np.telefonicznej.
A tak w ogóle to w dobie Internetu sprawy dostępności, warunków, zabiegów, „atrakcji” itd., nie powinno być problemu, większość obiektów ma czytelne strony internetowe, i jak większość firm działających w Polsce posiada regulamin w celu ochrony przed różnymi dziwnymi nieraz zdarzeniami, w końcu jedziemy do sanatorium w konkretnym i określonym przez NFZ celu. A dla wymagających są pobyty „komercyjne”. Bo np. jeśli musimy udać się na leczenie do szpitala to też stawiamy wymagania jak w sanatorium?
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 60 razy
- Podziękowano: 91 razy
Co do Twojej opinii o Verano, to moja była by również bardzo pozytywna, gdy bym był w dwójce z partnerką, a nie z dziadkiem, który nie był zdolny do samodzielnej egzystencji trzeba było go pilnować, żeby np. nie ubrał moich skarpetek, czy majtek
Wszystkie pary małżeńskie, czy partnerskie nie narzekają na warunki zamieszkania w sanatoriach, ale jadący solo niestety już tak.
-
Dagna
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 sie 2013 14:37
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękowano: 2 razy
-
bodexol
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 09 lip 2017 14:52
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
Bywa różnie. My wyjeżdżaliśmy w sobotę a następny turnus zaczynał się w poniedziałek. Jedna z pracownic mówiła że w sezonie "letnim" często nie ma przerwy między turnusami.