Kołobrzeg VERANO

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 106 razy

Re: Kołobrzeg VERANO

Post autor: Felice »

Gieniu, a ja myślę że dotyczy to tylko rezerwacji pokoju dla małżeństwa, a konkretniej faktu że przyjeżdża małżeństwo.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 183 razy
Podziękowano: 110 razy

Post autor: GIENIA »

No właśnie tez tak pomyślałam , że tylko małżeństwom rezerwują .
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: zbigniew165 »

Ponieważ byłem nie tak dawno w tym obiekcie uważam, że Felice ma tutaj rację z tą rezerwacja dla małżeństw.
Przy przyjęciu długo rozmawiałem z najbardziej uprzejmą recepcjonistką w tym obiekcie i usłyszałem, że nie ma żadnej rezerwacji dla singli, o jedynce mogę zapomnieć, bo trzeba być mocno niesprawnym lub posiadać przenośny aparat tlenowy.
Pokoje faktycznie są przydzielane wcześniej, a zmiana jedynie w razie kłopotów z wejściem na pierwsze, czy drugie piętro, bo wind tam niestety nie ma.
Solo na pewno mnie tam nie zobaczą, chyba, że z partnerką, jako para. :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 183 razy
Podziękowano: 110 razy

Post autor: GIENIA »

Oby jak najwięcej osób miało Zbysiu Twoje poglądy , to zniknie czas oczekiwania do sanatorium . Składamy wniosek i jedziemy :D
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 127 razy

Post autor: Genever »

Witajcie. Ja ciągle się biję z myślami czy składać wniosek. Nawet jak raz w życiu się wbiję w dobry termin to szczerze mówiąc jeżeli skierowanie będzie do ośrodka gdzie królują trójki dla jadących w pojedynkę a baza zabiegowa będzie słaba to podziękuję. Nie stronię od ludzi i zawsze jestem gdzieś, z kimś, na tańcach, na łazęgach ale pokój max dwójką dwójka lub jedynka z dopłatą. A nie ma z reguły takich możliwości. 😞
Niestety ( jeszcze) na żaden zwrot nie mogę sobie pozwolić.
Co do Verano to jeden z ośrodków w Kołobrzegu, który wybrałabym na pobyt. Z kim trafisz do pokoju to loteria ale staram się patrzeć racjonalnie patrząc na inne walory ośrodka. Ponieważ niedługo odwiedzę Kołobrzeg podejdę, zobaczę i spytam o pobyt prywatny.
bodexol
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 lip 2017 14:52
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: bodexol »

Podsumowanie naszego pobytu w Veronie.
Tak jak wcześniej pisałem było fajnie i generalnie OK, dla osób normalnych takich jak my (nie narzekających na byle co, nie szukających dziury w całym) za kwotę ok. 600zł spędziliśmy 3tyg. w b.dobrych warunkach. Porównując nasze dotychczasowe pobyty to w Verano możemy umieścić w czołówce tabeli. Nasza opinia dotyczy pawilonu C w którym mieliśmy pokój, otóż zauważyliśmy pewne niedociągnięcia na b.małym balkoniku (luźne płytki posadzkowe, luźny „niebezpieczny” parapet zewnętrzny, a także brak –chyba w całym pawilonie C i A _ krzesełek i choćby małego stolika na balkonie.
Z naszych obserwacji pawilony A, B i C to wyremontowane pozostałości po poprzednim właścicielu i tutaj brak wind, w pozostałych (nowo zbudowanych) już są. Pawilon C czeka na odnowienie elewacji zwłaszcza od strony promenady.

Teraz chciałbym się odnieść do niektórych komentarzy na tym forum.
Otóż jesteśmy wieloletnią parą bez „papierka „ USC, mamy inne nazwiska i adresy i w żadnym z 6x różnych sanatoriach nie było problemu z zakwaterowaniem w pokoju 2osob. W 5 były to pokoje „małżeńskie”. Istotnym wydaje się kwestia podejścia do tematu podczas rozmowy np.telefonicznej.
A tak w ogóle to w dobie Internetu sprawy dostępności, warunków, zabiegów, „atrakcji” itd., nie powinno być problemu, większość obiektów ma czytelne strony internetowe, i jak większość firm działających w Polsce posiada regulamin w celu ochrony przed różnymi dziwnymi nieraz zdarzeniami, w końcu jedziemy do sanatorium w konkretnym i określonym przez NFZ celu. A dla wymagających są pobyty „komercyjne”. Bo np. jeśli musimy udać się na leczenie do szpitala to też stawiamy wymagania jak w sanatorium?
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: zbigniew165 »

Z tego co dowiedziałem się w Verano w czasie mojego pobytu, to pawilon C idzie do remontu kapitalnego i już nie będzie tam pokojów dla kuracjuszy tylko baza zabiegowa rozbudowana i SPA.
Co do Twojej opinii o Verano, to moja była by również bardzo pozytywna, gdy bym był w dwójce z partnerką, a nie z dziadkiem, który nie był zdolny do samodzielnej egzystencji trzeba było go pilnować, żeby np. nie ubrał moich skarpetek, czy majtek :shock:
Wszystkie pary małżeńskie, czy partnerskie nie narzekają na warunki zamieszkania w sanatoriach, ale jadący solo niestety już tak.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 45 razy
Podziękowano: 70 razy

Post autor: Bibi2 »

Bodexol , dzięki
solidny człowiek z Ciebie :)
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

Dziękuję za informacje. Jedno pytanie czy w Verano w tym samym dniu kończy się jeden turnus i zaczyna drugi czy na spokojnie się przyjeżdża i pokoje czekają?
bodexol
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 lip 2017 14:52
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: bodexol »

"Jedno pytanie czy w Verano w tym samym dniu kończy się jeden turnus i zaczyna drugi czy na spokojnie się przyjeżdża i pokoje czekają?"

Bywa różnie. My wyjeżdżaliśmy w sobotę a następny turnus zaczynał się w poniedziałek. Jedna z pracownic mówiła że w sezonie "letnim" często nie ma przerwy między turnusami.
ODPOWIEDZ