NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 3 razy

Re: NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Post autor: Muzyczka »

W Świnoujściu turnusy mają zmianę w przyszłym tygodniu, zawsze Bałtyk we wtorki ( 22.10- teraz będzie nowy turnus), a Henryk był w czwartki... Wiem, bo Panie z innych obiektów przychodzą i sprzątają i pomagają przy zmianie, i musi to być w różne dni, tak zdecydowało uzdrowisko Świnoujście S.A. i mówiła mi kiedyś Pani sprzątająca... To co pamiętam, napisałam, więc możesz liczyć co 3 tygodnie i kiedy wypadnie turnus na święta, w tygodniu okolo .poczatku grudnia, tj Bałtyk 3.12 a Henryk 5.12....tak sama policzyłam..... Mam nadzieję, że nie mylę się.....
Nie pamiętam jak inne- Światowid czy Bursztyn, czy Trzygłów.
Wiem też, gdyż dzwoniłam do mojego NFZ i nawet raz był zwrot od 1.10 ( wtorek) do Świnoujścia..... czyli na obecny trwający turnus... Ale mówią, że ciężko nad morze, jest obecnie ze zwrotów- Ustroń, Wysowa, Kamień Pomorski....Można zadzwonić na recepcję obiektu- co chcesz - i delikatnie spytać się, od kiedy obecny turnus i policzyć sobie co 3 tygodnie i ewentualnie czy wiedzą jak jest z turnusem w okresie świąt.... Bywają uprzejme Panie...ale może być różnie...
Kiedyś turnus zahaczał tylko o święta w Świnoujściu , lub dzień po...a potem zamykają na sylwestra, a i część ludzi zgłasza przeziębienie i na własną odpowiedzialność jadą przed wigilią do domów.. serio, tak było.... Nie mogłam dodzwonić się w przerwie tej do Bałtyku kiedyś, bo było zamknięte, a i koleżanka co była, opowiadała, że jej sąsiadkę z pokoju odebrała córka przed świętami, a ona jeszcze 3 doby zanocowała w Lazurze, bo nie miał ją kto odebrać i była chora....
Natomiast tam gdzie jest komercja ( Perła Bałtyku w Kołobrzegu) to nie zamykają.. wiadomo....tylko nie ma turnusu z NFZ, parę dni przerwy, czy czasem i z tydzień, różnie jest, ale to tylko dla NFZ...
Najlepiej pytać w recepcjach i dzwonić...
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Muzyczka dziękuję za informacje dotyczące Świnoujścia.
Też tak przypuszczałem, że turnusy rozpoczną się w pierwszych dniach grudnia, ale mi zależy na rozpoczęciu przynajmniej od 7do 10 grudnia, żeby załapać Święta i wrócić po, ewentualnie przedłużyć sobie pobyt w Świnoujściu na Sylwestra już w innym obiekcie komercyjnie.
Dlatego pilnie śledzę wyjazdy, a później będę dzwonił do Zarządu lub na recepcję obiektów, które mnie interesują.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam, jestem obecnie od dziś w Świnoujściu, nowa wiadomość, usłyszana, ponoć wreszcie Bałtyk idzie do remontu, od stycznia, napewno w przyszłym roku....oby ...Tak mi zasygnalizowali, ale jeszcze sprawdzę czy to prawda.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Pewnie czytają nasze forum i wreszcie wezmą się za remont Bałtyku. Dobra wiadomość. :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Remont Bałtyku pierwotnie miał być w 2016 roku. Trochę czasu minęło…
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

To prawda Felice, ale myślę, że po remoncie będzie można wybrać wreszcie Bałtyk na pobyt z NFZ, bo jak wcześniej pisała Muzyczka już przyjmowani są kuracjusze nie tylko szpitalni.
Dawid1298
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2024 10:28
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Dawid1298 »

Wniosek złożony 29.02.2024, wczoraj numer 899, dziś przydział od 03.01 do 24.01 w Nowym Domu Zdrojowym w Krynicy-Zdrój.
NFZ Łódzki zaczyna przydzielać na nowy 2025 rok
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dopytałam szczegóły przy okazji będąc tu w Świnoujściu od wtorku i okazuje się że miał być remont Bałtyku od stycznia , potem uprzejmi panowie monterzy co naprawiali klamkę u mnie to powiedzieli że od lipca , a potem od lipca- ale nie wiadomo którego roku... więc taką miałam nadzieję a tutaj wszystko się rozmywa.. zobaczymy... Swarożycu też nie robią a od dawna miał być remontowany i łączony przecież z Bursztynem. ..eh....

Dziś w Świnoujściu pięknie - można opalać się na ławeczce, rano byłam - mgła jak wyszłam o 10:00, a potem słońce i bezwietrznie....
Pozdrawiam..
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bogutka5 »

Kocham Świnoujście. Piękne plaże, promenady, ładny park i bliskość uzdrowisk cesarskich po niemieckiej stronie. Wyspę Karsibór i deltę wsteczną Świny . W ogóle Świnoujście kojarzy mi się tylko z wypoczynkiem.
Pozdrawiam
Bogutka
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bogutka to podobnie jak my.
Muzyczka jest co roku w Świnoujściu, a ja tu pracowałem w okresie Covidu i zaliczyłem dużo pobytów komercyjnych i sanatoryjnych poznając dobrze do miasto i uzdrowisko.
Niestety Barbarka odpadła na pobyty komercyjne ze względu na podniesienie standartu pokojów po remoncie i skoku ceny w górę, ale pozostała Rybniczanka.
W tym roku na grudzień będę próbował wydzwonić zwrot, a jak się nie uda teraz, to będę dzwonił do skutku, aż wydzwonię.
Pozdrawiam fanów Świnoujścia. :)
ODPOWIEDZ