NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Re: NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Post autor: zbigniew165 »

Maryan da się.
Moja sąsiadka dostała przydział do Ustronia w Równicy, ale pojechała wcześniej ze zwrotów do Świeradowa Zdroju, bo chciała być na Wszystkich Świętych już w domu.
Gość

Post autor: Gość »

- W jednym Oddziale czeka się jeszcze nawet pół roku po upływie ustawowych 18 miesięcy, w innym jedzie się natychmiast
- W jednym jedzie się tam gdzie się poprosi, w innym w kierunku przeciwnym
- Lepsi mogą skorzystać ze zwrotu po otrzymaniu przydziału, gorsi mogą o tym zapomnieć.
Jednocześnie Konstytucja RP gwarantuje wszystkim obywatelom równy dostęp do świadczeń medycznych.
Dobranoc Państwu, idę zanim mnie ktoś wykopie...
Oskar
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 01 lip 2021 11:45

Post autor: Oskar »

Dobry Wieczór Wszystkim. Złożony wniosek w NFZ 11.10.24, dziś przydział numeru tj. 20867. Oczekiwanie...oczywiście 10 m-cy. A ile naprawdę? Czyli pozostają zwroty....marzą mi się Bieszczady. Pozdrawiam.
men_bi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2016 13:13
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: men_bi »

zbigniew165 pisze: 25 paź 2024 08:27 Bogutka to podobnie jak my.
Muzyczka jest co roku w Świnoujściu, a ja tu pracowałem w okresie Covidu i zaliczyłem dużo pobytów komercyjnych i sanatoryjnych poznając dobrze do miasto i uzdrowisko.
Niestety Barbarka odpadła na pobyty komercyjne ze względu na podniesienie standartu pokojów po remoncie i skoku ceny w górę, ale pozostała Rybniczanka.
W tym roku na grudzień będę próbował wydzwonić zwrot, a jak się nie uda teraz, to będę dzwonił do skutku, aż wydzwonię.
Pozdrawiam fanów Świnoujścia. :)
Też jestem fanem Świnoujścia, Zbigniew jaki ośrodek byś polecił, chodzi mi o dobre warunki, kawiarnia - tańce na miejscu, basen... Bo też będę polował na zwroty. Pozdrawiam
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2020 00:29
Podziękowano: 1 raz

Post autor: nula »

Gość pisze: 06 lis 2024 19:33 - W jednym Oddziale czeka się jeszcze nawet pół roku po upływie ustawowych 18 miesięcy, w innym jedzie się natychmiast
- W jednym jedzie się tam gdzie się poprosi, w innym w kierunku przeciwnym
- Lepsi mogą skorzystać ze zwrotu po otrzymaniu przydziału, gorsi mogą o tym zapomnieć.
Jednocześnie Konstytucja RP gwarantuje wszystkim obywatelom równy dostęp do świadczeń medycznych.
Dobranoc Państwu, idę zanim mnie ktoś wykopie...
Kazimierzu, jestem z innego odziału i do Twojej listy dodała bym:
- w jednym oddziale rozpatrzenie wniosku - skierowania następuje nawet w przeciągu 2 tygodni od jego wpływu, a w innym trwa to nawet ponad 3 miesiące;
- w jednym oddziale przydział, tj. informację o terminie i miejscu NFZ przekazuje do pół roku wcześniej, a w innym może to być nawet mniej niż 3 tygodnie...
Może jeszcze ktoś coś dorzuci :roll:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ben_mi masz spore wymagania, których sanatoria w Świnoujściu mogą nie spełnić.
Basen jest tylko w Henryku i Admirale 1 i w Henryku jest kawiarnia, ale nie słyszałem, żeby tam się tańczyło.
W Admirale nie ma kawiarni, ale w Sobótce jest kawiarnia i tańce dwa razy w tygodniu, nie ma basenu i na wszystkie zabiegi się dochodzi do bazy zabiegowej 300 m tak jak ze wszystkich obiektów sanatoryjnych w Świnoujściu.
Polecam ci wczytać się w temat Spotkania i zloty, a tam Spotkania w Świnoujściu.
Jak wcześniej już pisałem na forum do Świnoujścia jest dużo zwrotów, bo przyszłym kuracjuszom nie chce się dochodzić na zabiegi, gdy jest chłodno i zimno na dworze.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Dodam - W Henryku tańce raz w tygodniu - czwartek... Ostatnio przed wszystkimi świętymi zmienili na środę...
Tam i basen i kawiarnia, tylko to jest kawiarnia w tym samym miejscu co stołówka i później pani przychodzi i obsługuje za bufetem.. napisałam priv...
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Do Trytona raczej nie pojadę, a do Henryka miałem okazję jechać ze zwrotu 18 miesięcy temu, ale nie wybrałem go i byłem w Bursztynie.
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

zbigniew165 pisze: 06 lis 2024 18:15 Maryan da się.
Moja sąsiadka dostała przydział do Ustronia w Równicy, ale pojechała wcześniej ze zwrotów do Świeradowa Zdroju, bo chciała być na Wszystkich Świętych już w domu.
Dziękuję , że o tym napisałeś Zbyszku. Nie wiedziałam o tym, bo skorzystałabym w ubiegłym roku .
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Maryann za mało się udzielasz na forum, a wcześniej było inaczej :lol: i dlatego nie miałaś takiej takiej wiedzy :)
ODPOWIEDZ