Nie ma jak porcja śmiechu z rana.
Paczka z Olecka
Re: Paczka z Olecka
Balbinko...Może masz aloes w domu albo żyworódkę.Sokiem możesz posmarować. Ewentualnie cebulę..Tylko chyba trzeba sparzyć.
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 270 razy
- Podziękowano: 138 razy
Może podwieźć na opatrunekBalbina79 pisze: 19 sie 2019 07:36 Pokrywa z czajnika mi spadła i gorącą para rękę mi oparzyła. Oczywiście w domu nic nie ma, żeby jakiś chociaż opatrunek zrobić. Masakra.

- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 270 razy
- Podziękowano: 138 razy
- Panie doktorze, mam migrenę!
Lekarz na to:
- Migrenę może mieć królowa angielska, panią tylko łeb nap...dala.

Balbinko...miodem można posmarować ewentualnie czarna herbata-fusy i rumianek.Może masz Alantan ?Można również posmarować pastą do zębow jakąś najzwyklejszą miętową.
Chodzi mi o roślinki w doniczne.W kryzysowych sytuacjach taki aloes czy żyworódka na parapecie jest idealna na wszystkie podrażnienia skóry. Pryszcze i inne szkaradztwa.O piciu soku już nawet nie piszę. .Samo zdrowie. Jako zamiennik kremu do twarzy czy balsamu do ciała również. Czasami to stosuję.Skórka po tym jak po liftingu i pilingu..Warto w nią zaopatrzyć się. Jeśli ktoś ma wystarczy kawałek uszczknąć i od razu wsadzić do doniczki.Nie trzeba nic kombinować z ukorzeniaczem.Ewentualnie agawa również. Tej rośliny jednak w domu nikt nie trzyma. Chyba że tylko zimą..Balbina79 pisze: 19 sie 2019 07:58 Nie dziękuję Gieniu, Dusiu co Ty do mnie piszesz co ja mam mieć w domu? Chyba tylko cebulę mam![]()