Sanatorium Wital w Gołdapi

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Sanatorium Wital w Gołdapi

Post autor: forumowicz »

Nam palić zakazano :!: obiekt oznakowano, wyjścia na taras zakazano :!:
Uważaj na sanepid, dają mandaty (500 nie twoje). Ale jak to wygląda, przystojny mężczyzna... z papierosem :?: :roll:
jolietjakeblues
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 11 kwie 2012 15:18

Post autor: jolietjakeblues »

Jaki tam przystojny... Lepiej nie mówić.

A sama sprawa: to tragedia. Ale trudno mi uwierzyć w takie straszne, nieludzkie restrykcje, męczarnie i tortury.
Awatar użytkownika
seweras
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2012 13:12
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: seweras »

Witam wszystkich kuracjuszy jadę 27 czerwca do sanatorium w Gołdapi a ogólnie to mój szósty raz podobno tam sa niezłe zabiegi ale również interesuje mnie wolny czas lubie taniec ,spacery :)
Bacia
Na forum od: 17 kwie 2012 22:36

Post autor: Bacia »

Witam ! To jedziemy w tym samym czasie ,a z jakiej miejscowości ruszasz ? Tańce podobno też są , na dole w kawiarence - tak ktoś pisał , no i wycieczki są organizowane , no i do jeziorka kawałeczek , jakoś to będzie . Pozdrawiam
bela
Na forum od: 14 maja 2012 21:26

Post autor: bela »

Witam!!! czy ktoś jedzie w terminie 21.07.2012????
Bacia
Na forum od: 17 kwie 2012 22:36

Post autor: Bacia »

Witam ! Mam takie pytanie czy w pokojach są czajniki elektryczne , jakieś szklanki ?
king
Na forum od: 19 maja 2012 21:36

Post autor: king »

Witam! W Witalu byłem w listopadzie 2011. Na sporo Waszych wątpliwości i pytań postaram się odpowiedzieć :) Generalnie było OK, ale jak zwykle, diabeł tkwi w szczegółach...Panie w Recepcji, zgoda, średnio miłe-uzyskanie przez telefon to wyzwanie...W trakcie pobytu: w pokojach czajniki i szklaneczki, wymiana pościeli ręczników oraz sprzątanie regularnie i bez uwag. Instruktorzy, masażyści i pozostała kadra - bardzo zaangażowani w pracę, uprzejmi i mili (poza nielicznymi wyjątkami: np. pan ratownik i p. instruktorka z basenu - czasami mieliśmy wrażenie, że przeszkadzamy, i nie jest to tylko moje zdanie, stąd liczba mnoga w mojej wypowiedzi). KO - co wieczór coś: albo dyskoteka (bezpłatna), albo karaoke, albo dancing (płatne). Muza taka sobie, ale o gustach nie dyskutujemy, a rozrywka była, i o to przecież chodziło :) Jakieś ognisko i/lub tego typu imprezy również organizowano. Weekendy bez zabiegów-wolne; wtedy wycieczki po bliższej i dalszej okolicy (z Wilnem włącznie), ewentualnie do domu - wystarczy zostawić wiadomość pielęgniarce dyżurnej. Alkohol? Dostępny (w postaci browaru) w kawiarni. Nadużycie (chyba) karane zsyłką i konsekwencjami , ale widziałem kuracjuszy w odmiennych stanach świadomości :) i nic! O ile pamiętam, nikt dyscyplinarnie nie wyleciał, ale ostrożność nie zawadzi...Telefony-wszystko prawda; polskie sieci - beznadzieja...Gdzieniegdzie tylko udaje się złapać zasięg. Wi-fi jedynie w hallu vis-a-vis biblioteki. Wyżywienie b.dobre. Akurat ja skorzystałem z okazji i zafundowałem sobie dietę 1500 kal + intensywne ćwiczenia, z pozytywnym efektem: wagę zacząłem tracić już podczas turnusu, by kontynuować proces po powrocie do domu. Efekt? 13 kilo mniej!!! :D Ewentualne książki do czytania lepiej wziąć ze sobą - w bibliotece mały wybór. Cóż, to chyba tyle (przynajmniej na razie). Byłych kuracjuszy serdecznie pozdrawiam, a przyszłym życzę wytrwałości w ćwiczeniach i powrotu do zdrowia.
A.
olgawl
Na forum od: 20 maja 2012 20:18

Post autor: olgawl »

Ja tez mam na 27.06 2012 .czy ktos jedzie samochodem z Gdanska lub Elblaga ?
niutnia
Na forum od: 01 cze 2012 01:17

Post autor: niutnia »

Witaj bela,
razem z koleżanką dostałyśmy skierowanie do Gołdapi, od 21 lipca 2012, czyli w terminie, który podałaś. Początkowo byłyśmy załamane :cry: i chciałyśmy zrezygnować. W końcu zdecydowałyśmy się na wyjazd. Co to będzie? Okaże się na miejscu. Pozdrawiam.
luce
Na forum od: 07 maja 2012 20:07

Post autor: luce »

Ja również mam turnus od 21.07.2012, jadę pierwszy raz i mam trochę obaw bo nie wiem czego się spodziewać. Ale myślę, że będzie ok.
ODPOWIEDZ